Veselīgs uzturs

Reitings 468
Reģ: 16.04.2017
:-) jūtos it kā organisms ir piedrazots, uzlejamās zupas ar majonēzi, cepti kartupeļi ar cīsiņiem, desmaizes, ēst makaronus ir tas pats, kas ēst baltmaizi, burgers vai veikalā nopērkamās pedro sviestmaizes ir kluvušas par manu ēdienreizi nevis našķi, man ir maz līdzekļu un nezinu ar ko aizvietot neveslīgo pārtiku.
Kā ir iespējams paēst veselīgi, uzņemt pietiekoši daudz uzturvielas, vitamīnus, olbaltumvielas(proteīnu), ja ir maz naudas?
labprāt uzklausīšu receptes, ieteikumus par šo tēmu.
02.06.2017 15:59 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Labi, negaršo cepeškrāsns ēdiens (lai gan manā galvā šis konkrēti nelīmējas :-D ), bet cepeškrāsnī uzsildīts ēdiens precīzi ne ar ko neatšķiras no, piemēram, mikrenē sildīta. To plovu bez eļļas varēji uzsildīt cepeškrāsnī. Un gandrīz jebkuru ēdienu var uzsildīt arī uz parastās plīts, pievienojot nedaudz ūdens. Ūdens iztvaiko un ēdiena konsistence paliek. Sildīt ēdienu pareizi ir ārkārtīgi svarīgi, jo ēdienā krājas baktērijas, termiski apstrādājot, tās iet bojā.
Lai nepiedegtu trauki, izvēlies mazāku liesmu. Sākumā būs ilgāk jāpagaida, kamēr process aizies, toties nekas nepiedegs.
Un vispār, vārīti ēdieni ir daudz veselīgāki un diētiskāki par ceptajiem.
03.06.2017 23:23 |

Reitings 278
Reģ: 27.05.2010
*Lai iemācītos gatavot sākumā gatavo pēc receptēm, vadoties pēc norādītajām proporcijām. Man patīk skatīties receptes video formātā vai fotoreceptes. Ar laiku iemācīsies arī improvizēt.
*Lai uzsildītu ēdienu es pannā eļļu neleju nemaz, uz neliela karstuma režīmu un uzlieku vāku. Nekas nepiedeg.
03.06.2017 23:45 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Mans draugs vispār iemācījās labi gatavot ēst (no absolūtās nulles) slimības lapas laikā aiz neko darīt pētot http://www.fotoreceptes.lv/
03.06.2017 23:47 |

Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
Autore teica, ka gatavojot noiet šis tas greizi, laikam uz neuzmanību, kas īsti nav nemākulība! Ja vispār par ēšanu ņemot, taisīt ēst apgūst, kad nav kas uztaisa, un kad gribas kādam uztaisīt, ziniet baigi vieglā recepte :-D
04.06.2017 01:37 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Es kad pati sāku pirmos ēdienus gatavot,.ļoti sekoju līdzi tam ko un cik daudz liku, piebēru sāli drusku un samaisīju,pagaršoju ,ja pietika ,tad Labi,ja nē tad liku tik kamer bija labi. Sākumā labāk pa biškucīti visu likt,vēlāk jau būsi piešāvusies un varēsi uz aci jau likt. Lietoju es himalaju sāli(vins nav tik sāļš kā parastais sāls). Ar garšvielām arī, liec pa mazām šķipsniņām ,lai saprastu der vai neder. Un neber visu pēc kārtas.
Labi der virtuvē taimeris ,lai varētu sekot ēdiena gatavībai. Ar laiku jau būsi piešāvusies ,cik laika katram ēdienam vajag un varēsi jau mierīgi visu gatavot. Es sāku ar vistas zupu, ēst gatavošanu, liku klāt kauseto sieru, ļoti labi sanāca priekš pirmās reizes. :-)
04.06.2017 09:34 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Klau, ENdorFinn8, a kāda tev ir panna?
.
Pēc tā, kā aprakstīji, kā tu viņu skrāpē - vai nu tāda, bez nekādiem pārklājumiem (šīm pannām ir savi plusi, nesaku, ka slikta panna), vai arī viss teflons/keramika/sazin kāds vēl nepielīpošais pārklājums, kurš viss jau ir noskrāpēts. Ja otrais variants - tev vajag jaunu pannu.
04.06.2017 10:09 |

Reitings 2244
Reģ: 31.05.2017
svaigu gurķu,tomātu salāti ar sīpolu,linseklu eļļu un citrona sulu ,sāls,pipari./c./
Gandrīz tas pats no bernības, vasaras sezonā vel aktuālāk, līdzīgā kombinācijā - tomāti, gurķi, dilles, čilli, vai melnie pipari, sāls, eļļa, pārmaiņus ar bez sīpoliem+riekstu(valriesktu) gabali. Ja vel mazāk, tad tomāti, gurķi, eļļa, vismaz pipari un sāls. Labs izklausās citrona sula, būs kas jauns ietestēt. Paldies :-). Tēma par cik uztura, no padzērieniem "tinkš" modrumam citronūdens, un vel otrs jumtu rāvējs - ūdens, laims + padaudz sāls! Ja par salātiem, šī pat neskaitās gatavošana 1, 2 min max viss, ko sauc par gatavošanu šeit tikai viena darbība - griezt :-).
Par salātiem! Citrons kādā veidā pievienots, tikai spiesta sula, vai viss bez mizām?
04.06.2017 12:56 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Pacelšu :-)
04.06.2017 23:12 |

Reitings 1076
Reģ: 22.07.2014
KB-9, citrona sula visbiežāk.
04.06.2017 23:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!