Es teiktu, ka Tu ēd ne tikai neveselīgi, bet arī dārgi! Ja parēķina, cik maksā burgeri un Pedro maizes.... Tas ir ļoti dārgi.
Man ļoti patīk gatavot ēst un ēst mājās gatavotu ēdienu, bet es nekad ikdienā virtuvē nepavadu vairāk par 30 min. vienas ēdienreizes pagatavošanai. Pārsvarā vakariņas top līdz 20min laika. Mani ieteikumi:
1) Tu nevari sačakarēt auksto zupu, jo tur vienīgais, kas ir jāvāra, ir olas. Lēti, garšīgi, veselīgi.
2) Kad tievēju, ilgu laiku manas iecienītās vakariņas bija - 1 vai 2 vārītas olas bez nekādām mērcēm, majonēzēm (var sāli uzbērt) + rīvēti burkāni vai nu bez nekā, vai ar mazliet eļļu, bet tā eļļa burtiski ēdamkarote. Arī nekas sarežģīts. Ja bads pārākais, piekod 1 mazo rupjmaizes šķēli.
3) Ja ir cepeškrāsns, visnemākulīgāko saimnieci glābs cepamais maiss - samet maisā kartupeļus, burkānus, jebkuras citas saknes vai jebkuru gaļu ar garšvielām un bez eļļas. Pacep 180 grādos 30-40 min un gatavs. Laiks un karstums derēs gandrīz jebkam, sākot ar kartupeļiem, beidzot ar vistu.
4) Vārīti kartupeļi + vājpiena biezpiens ar bezpiedevu jogurtu - kas var būt ātrāks par šo? Varbūt vienīgi vārīti griķi. :-D Un vispār visur aizstāj krējumu ar bezpiedevu jogurtu.
5) Ja neproti izvārīt griķus vai rīsus, iesākumam pērc tajās paciņās pa 125gramiem, sanāks salipušāki, toties nebūs cieti un neēdami.
6) Gurķis + tomāts + sāls + bezpiedevu jogurts (ja garšo - sīpols un pipari) - šādus salātus pratīs pagatavot pat 4-gadnieks.
7) Labs ieteikums te bija par pupiņām, ēd kaut vai plikas ar dārzeņiem. Nav nekā vienkāršāka kā nopirkt konservēto pupiņu burku pa 60 centiem, atvērt un apēst.