Šausmas, es, var teikt, neēdu neko no tevis uzskaitītā! :-O :-D
Ceptus kartupeļus, makaronus nomaini uz vārītiem kartupeļiem (bet lieto reti), rīsiem (bet vēlams tumšajiem), griķiem.
Cīsiņus nomaini uz gaļu, vēlams uz gaišo gaļu(vista, zivis), nevis sarkano (cūka, liellops) + vārītas olas vai omlete no rīta nekas ļauns nebūs
Saldumus pret augļiem, protams, ar tiem arī nevajag pārspīlēt, jo cukurs tur pa daudz.
Ievies ēdienkartē pupiņas, zirņus, lēcas, auzu pārslas, piem. pupiņu konservi taču ir lēti Latvijā?
Lieto daudz arī dārzeņus, kartupeļu vietā sacep kāpostus, vai kabačus, vai baklažānus, vai vārītus burkānus apcep, tam visam var pievienot gan gaļu, gan olas, gan sieru.
Nelieto daudz kečupu, majonēzi. Salātiem liec klāt olīveļļu, vai kaut vai parasto eļļu, bet ne krējumu un majonēzi, ok, krējums vēl nav tik traki.
Lieto vājpiena biezpienu - olbaltumvielu avots bez liekām kalorijām. Tikko, atcerējos, ka Latvijā ir tas sportistu dzēriens Piena spēks, to kādreiz vari paņemt, lai aizvietotu kādu našķi, pašai sagribējās tagad (l)
Uzkodām lieto riekstus, nevis končas un treknus ēdienus.
Es haotiski sarakstīju, kas ienāca prātā, bet ieteiktu ēst to, ko pati gatavo, t.i. jo vairāk laika pavadīsi gatavojot, jo mazāk vajadzēs ēst, lai būtu sāta sajūta. Protams, ja esi ilgstoši ēdusi tikai frī, majonēzi, cīsiņus, būs grūti pierast sākumā. Centies izslēgt ēdienus, garšvielas, kas kairina garšas kārpiņas un notrulina tās - jo vairāk sāli, kečupus, dresingus, majonēzes, eļļainus produktus ēd, jo vairāk šādi ēdieni rosina vēlmi ēst vēl vairāk. Tas arī var prasīt laiku, bet, ja pierodi, turies, tad ar laiku tev nemaz negribēsies tos pārbāztos ēdienus ar visām garšvielām.
Man arī bija grūti, bet jau turos 10 gadus un nav vēlme ēst tos vājprāta ēdinus, ko uzskaitīji, plus mans sporta režīms liedz man to darīt :-) Nezinu, vai Latvijā ir, bet iesaku visas tās Kinojas, Chia sēklas arī lietot, lai gan tas tāds modes kliedziens tagad, un pieņemu, ka tās nebūs lētas.