Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Veselīgs uzturs

 
Reitings 468
Reģ: 16.04.2017
:-) jūtos it kā organisms ir piedrazots, uzlejamās zupas ar majonēzi, cepti kartupeļi ar cīsiņiem, desmaizes, ēst makaronus ir tas pats, kas ēst baltmaizi, burgers vai veikalā nopērkamās pedro sviestmaizes ir kluvušas par manu ēdienreizi nevis našķi, man ir maz līdzekļu un nezinu ar ko aizvietot neveslīgo pārtiku.
Kā ir iespējams paēst veselīgi, uzņemt pietiekoši daudz uzturvielas, vitamīnus, olbaltumvielas(proteīnu), ja ir maz naudas?
***
labprāt uzklausīšu receptes, ieteikumus par šo tēmu.
02.06.2017 15:59 |
 
Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
uzlejamās zupas ar majonēzi - WTF? :D
burgers vai veikalā nopērkamās pedro sviestmaizes - šitie draņķi tak nav lēti. :D
Pa to naudu var nopirkt puskilo vistas fileju vai visu vajadzīgo no kā izvārīt frikadeļu zupas katlu. :D
02.06.2017 16:03 |
 
Reitings 127
Reģ: 23.04.2017
Maz līdzekļu bet rij Pedro maizes. Ahaha. Nopērc tā vietā kāpostgalvu.
02.06.2017 16:04 |
 
Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Pupas, zirņi, auzu pārslas, griķi, dārzeņi, zupas, cīsiņu vietā gaļa. Problēma nav līdzekļos parasti, bet slinkumā. Plāno ēdienreizes, zupas un sautējumi vairākām reizēm bez problēmām, plovs.
02.06.2017 16:04 |
 
10 gadi
Reitings 2911
Reģ: 27.08.2009
Biezeņzupas, sautējumi. Patiesībā jebkāds normāls ēdiens longtermā būs lētāks nekā ātrie ēdieni. Jo, nu, es nespēju iedomāties, cik tās pedro sviestmaizes ir jānopērk, lai pa dienu justos paēdis. It kā gaļa nav lēta, bet patiesībā, ja uzcep kotletes normālā skaitā, tad sanāk gan vakariņām, gan brokastu sviestmaizēm, gan uz darbu vēl līdzi. Tas pie nosacījuma, ka vīrietis mājās, es sev laikam vienai gaļu nemaz bieži netaisītu.
02.06.2017 16:05 |
 
Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Pilngraudu makaroni vai brūnie rīsi nebūt nav stipri dārgāki par parastajiem. Olas, biezpiens.
02.06.2017 16:06 |
 
10 gadi
Reitings 2911
Reģ: 27.08.2009
Bet noteikti neiesaku pāriet uz izteikti diētisku pārtiku, ja tiešām nemēģini nomest svaru. Neslīgt galējībās - ierastos burgerus nomainīt uz kāpostu zupiņām un plikiem salātiem katru dienu utml. Jo ilgi tā nenoturēsies, organisms prasīs ogļhidrātus un barojošu ēdienu. Es biezeņzupas taisu ar saldo krējumu. Sautējumiem reizēm lieku klāt gaļu vai vismaz ceptus sīpolus. Tos pašus ceptos kartupeļus var pagatavot cepeškrāsnī gandrīz bez eļļas, ja liek uz cepampapīra. Un nevaru iedomāties, kas no plikiem kartupeļiem varētu būt tik "organismu piedrazojošs". Samarinē vistas filejas (kas ir pati lētākā gaļa) garšvielās un citronā, uzmet blakus uz tās pašas cepamplāts, kur kartupeļi, un būs normāls, veselīgs, barojošs ēdiens.
02.06.2017 16:12 |
 
Reitings 468
Reģ: 16.04.2017
tur jau tā lieta, ka es nejūtos paēdusi, jo man dienā sanāk apēst 2 pedro maizītes, varbūt kādu šokolādes batoniņu, vienu burgeru, atnākot majās arī tur nav nekā, uztaisu roltonu ar majonēzi un maizi uzkožu klāt, naktī parasti vēl uzcepu olas vai kartupeļus un viss.
Gatavot nemāku, ja kādam ir padomā kādas receptes, kurās nav vajadzīga čupa sastāvdaļu, tad uzrakstiet, kam nav grūti.
***
Brūnos rīsus mēģināju, bet pat tos izvārīt nemāku tā, lai var ieēst, bezgaršīgi, cieti - nezinu, ko daru nepareizi, varbūt vārīsanas laikā japievieno kaut kādas garšvielas?
02.06.2017 16:40 |
 
10 gadi
Reitings 2911
Reģ: 27.08.2009
Ooook. Kāds inventārs tev virtuvē ir? Cepeškrāsns/blenderis/mikseris?
02.06.2017 16:43 |
 
Reitings 468
Reģ: 16.04.2017
so.so Tie ceptie kartupeļi ir taukaini,, man vēl patīk frī vārīt eļļā, kas man ir ātrs un garšīgs risinājums, bet pēc tam jūtos briesmīgi
02.06.2017 16:43 |
 
Reitings 468
Reģ: 16.04.2017
cepeskrāsns ir, blenderis arī ir:-)
02.06.2017 16:45 |
 
10 gadi
Reitings 2911
Reģ: 27.08.2009
Ceptie cepeškrāsnī, kurus es ieteicu, nav taukaini, jo uz pilnu plāti ar kartupeļiem es, piemēram, lieku tējkaroti eļļas +garšvielas/garšaugus.
02.06.2017 16:46 |
 
Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Dārzeņi, augļi, griķi, rīsi utt sanāktu daudz lētāk, ja izplāno ēdienreizes. Ja pirksi vienkārši ēdienu un tad nākot mājās plānosi ko tad tagad no tā visa gatavo - tā pārmaksāsi.
Un skaties youtuba receptes. Tur parādīts kā gatavo, seko līdzi. Vismaz es tā iemācījos. No parastajām receptēm ne vienmēr viss sanāca.
https://www.youtube.com/user/sortedfood/videos
https://www.youtube.com/user/JamieOliver/videos
https://www.youtube.com/user/gennarocontaldo/videos
02.06.2017 16:48 |
 
10 gadi
Reitings 2911
Reģ: 27.08.2009
Nu, tad taisi biezeņzupu. Es neesmu virtuves guru, bet tur vispār neko nevar nojaukt greizi. Nopērc trīs veidu dārzeņus. Es parasti lieku 3 no šiem - kabacis; 2-3 burkāni; 2 kartupeļi; puķkāposts; puse ķirbis. Dažādās kombinācijās. Un saldo krējumu mazo 200ml paciņu. Sagriez. Izvāri (pieliekot buljona kubiņu vai citas garšvielas), kamēr galīgi mīksti līdz izšķīšanas stadijai. Dari citus darbus, kamēr vārās. Nokās ūdeni. Sastampā, kā taisot kartupeļu biezeni. Iegāz to masu blenderī, pielej saldo krējumu (es leju lielāko daļu paciņas), pieliec kādu šķipsniņu piparus un kādu 1/3 tējkarotes sāls, sablenderē. Noņem vāku, pagaršo. Ja trūkst garšvielu, pieber vēl nedaudz, sablenderē. Sagriez baltmaizes šķēli kubiciņos un apcep bez eļļas uz pannas, kamēr sanāk grauzdiņi. Ielej zupu šķīvī, uzber grauzdiņus pa virsu. Ēd. Nomazgā traukus. Ej gulēt.
02.06.2017 16:54 |
 
Reitings 468
Reģ: 16.04.2017
so.so biezeņzupas man negaršo, bet paldies. man garšo pupiņu zupas, dzidrās ar vistas fileju, bet nezinu receptes un visa mana gatavošana beidzas ar produktu izsviešanu miskastē, jo garša sanāk drausmīga
man loti garšo salāti, bet kaut vai to pašu gurķu vai paprikas cenas, ja par 3 paprikām samaksāju 2,50, tad ko es ēdīšu atlikuso dienu, sāta sajūtas arī nav.
02.06.2017 17:15 |
 
Reitings 468
Reģ: 16.04.2017
šovakar pamēģināšu uztaisīt plovu, ceru būs ēdams.
***
tikai ko ar tiem brūnajiem rīsiem? kāpēc tie sanāk tik cieti, kā pareizi jāvāra?
02.06.2017 17:17 |
 
Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
ENdorFinn8, kas Tev nav nevienas druškas, kura prastu normāli gatavot un ko pasaukt ciemos, lai to iemācītos? :-O
02.06.2017 17:36 |
 
Reitings 1075
Reģ: 22.07.2014
Rīsus var vārīt buljonā - pievienot ūdenim lociņus, dilles, pētersīļus (vienalga kaltētus vai svaigus). Brūnie rīsi jāvāra ilgāk, kā baltie - kādas 25-27 min.
--
Parasta maize (tumšā, graudu, saldskābā) ar jebko jau būs veselīgāka par pedro gatavajām sviestmaizēm.
--
Es ieteiktu gatavot vairākām dienām.
--
Dārzeņus var arī tvaicēt. Tur īpašas prasmes nevajag. Katlā ūdens, caurdurī (ceru, ka tā to sauc) dārzeņi un lai tvaicējas 20 min, kamēr mīksti. Klāt krējums ar ķiplociņu/mārrutkiem un super vakariņas sanāk.
--
Majonēzi var aizvietot ar bez piedevu jogurtu + sinepēm (es tā daru). :)
02.06.2017 18:04 |
 
Reitings 468
Reģ: 16.04.2017
Caloo Diemžēl nav gan, labākā draudzene pērk un slavē stockman vistu karija mērcē, pasūta sushi no gan bei, kaut viņai ir vairak naudas, viņa arī negatavo, vienkārsi pērk jau gatavu un dārgāku. viņa var atļauties nopirkt riekstus, augļus, dzert svaigi spiestas sulas.
Pat mana māte gatavo bezgaršīgus ēdienus, tapēc no viņas palīdzību šajā jautājumā varu negaidīt.
02.06.2017 18:06 |
 
Reitings 88
Reģ: 29.01.2009
izmanto fotoreceptes, wiss aprakstīts pa soļiem. Mēģini un iemācīsies, ar katru reizi sanāks labāk :-)
02.06.2017 18:09 |
 
Reitings 468
Reģ: 16.04.2017
Florie paldies liels, tvaicēti dārzeni ar ķiploku mērcīti varētu būt manā gaumē.
***
zini, es arī priecatos, ja varētu pagatavot vairākām dienām, bet man nav mikroviļņu krāsns un uzpannas sildot atkal sanāk gāzt eļļu klāt.
02.06.2017 18:09 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits