Pārvākties pie drauga, kas dzīvo blakus vecākiem

Reitings 50
Reģ: 20.11.2016
Gribētu dzirdēt jūsu viedokli, vai jūs būtu gatavas pārvākties pie sava drauga šādā situācijā:
Draugs dzīvo pierīgā privātmājā, kas sadalīta divos korpusos. Vienā korpusā dzīvo tā vecāki, otrā dzīvo draugs viens pats. Respektīvi, drauga korpusā ir atsevišķa virtube, vannasistaba, guļamistaba, viesistaba un korpusā nevar tikt no otra korpusa. Tomēr ir kopīgs iekšpagalms, braucot iekšā / ārā sētā pastāv iespējamība sastapt drauga vecākus, kā arī ir iespējams sadzirdēt kaut kādas skaņas no otra korpusa.
.
Vai tā priekš jums būtu problēma vai tas būtu pilnīgi ok? Vai jūs būtu gatavas pārvākties vai tas tomēr būtu šķerslis? Pieņemsim, ka attiecības ar drauga vecākiem būtu labas.
30.05.2017 18:56 |

Reitings 57
Reģ: 11.11.2016
(..) bez mana mīļotā cilvēka, kurš katru dienu satiek mani man stāvoklī esot un pēc tam pēc bērna dzimšanas katru dienu bez izņēmuma. Es sajuktu prātā (..)
----
Nu, izskatās, ka tu jau esi nojukusi.
Traki gan, ka vecāki šķiet tiešām trakāki par trakākajiem drakoniem.
"Redzēs, ko darām, kas pie mums brauc" Jēziņ, un KO tādu jūs pagalmā varētu darīt, ka briesmīgie vecāki aiz aizkariem slapstītos!? :D Jēziņ, te daļai pēdējais laiks ārstēties.
30.05.2017 22:15 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Sausmigi jums visam draugu un viiru vecaki :-/ Mes pagaidam, sanak jau gandriz divus gadus dzivojam ar viira vecakiem. Protams uznak brizi, kad kaadam tas iztracina, kaut kadas sliktas dienas, bet kopuma ir labi. Var noslinkot un est negatavot dazreiz, var iedot bernu pieskatit. Bet mums ir savadaka nedaudz situacija. İespejams jums ır stradajosı vecaki, atseviski korpusi, cik tad reali sanaktu satikties. Varbut vecaki brivdienas kaut kur izbrauc, nav varbut tik traki, ka sedetu visu dienu pie loga un neverotu un neklausitos katru skanu, kas nako no jusu puses. İzrunajiet sakuma visu, lai velak nebutu parpratumu.
30.05.2017 22:16 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Ja ir normāla ģimene nevis kkādi creepy monstri kā te dažas apraksta, man liekas, ka tas ir ļoti normāls variants. Parasti jau normāli vecāki nebāžas katru dienu ciemos, neliek katru brīvo brīdi pavadīt kopā. Ja dzīvokļa lielums apmierina, tad situācija, ka vecāki ir blakus ir super variants arī kad sarodas bērni, vieglāk atstāt utt. Viss ar noteikumu ja vecāki ir sakarīgi cilvēki.
30.05.2017 22:21 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Tāda sajūta, ka te lielākā daļa viensētās dzīvo, turklāt divatā. Saprotu, ka ir atšķirīgas privātuma vajadzības, bet nedaudz izbrīns ir. Mani, piemēram, kaimiņi daudz vairāk besī, nekā vecāki. Un vecākiem, ko es esmu redzējusi, nemaz neinteresē bērnu pagalma tusiņi. Un kādi darbi var būt pagalmā, lai tiem brīvdienas un miegu!! ziedotu? Kartupeļu hektāri? Neslaucītas govis 4 no rīta? Vai varbūt tomēr mauriņš, ko jāizpļauj 1x nedēļā pusstundu.
Lovisa stāvoklī esot ieslēgsies mājā un nekur neies?
30.05.2017 22:38 |

Reitings 382
Reģ: 29.05.2017
Te ir atkarīgs kādi ir otrās pusītes vecāki - attieksme pret Tevi, raksturs, prasības utt.
Vai Tu ar tādiem cilvēkiem sadzīvotu?
Zinu pāri, kas ar bērniem dzīvo vienā privātmājā ar vecākiem. Bez problēmām. Katram savs korpuss, viens otram palīdz, draudzīgi.
Bet zinu arī pāri, kas pārcēlās paši uz savu māju, jo vecāki traucēja.
Tā kā piekrītu "paranoid" - jāizvērtē visa attieksme utt.
Bet kopā var pārvarēt visu, un ja tiešām mīl - tad meklēs jaunu mītni kopā, ja nevarēs sadzīvot :-)
30.05.2017 22:41 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Oj nu nevajag, nav jābūt drakoniem, lai negribētu dzīvot kopā ar vīreni un vīra tēvu. Un ir arī ne īpaši forši otrās puses vecāki, dzīve nav rožu dārzs. Un tas ir nu pilnigi pienemami negribēt, lai redz katru soli, nu come on(t) Sveši kaimiņi tak ir pavisam kas cits, ar viņiem var uzturēt jeb neuzturēt kontaktu
30.05.2017 23:09 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Kad vīrene pukstēja, ka mēs brīvdienā esam izbraukusi atpūsties, nevis tanī laikā draugs nozāğējis zarus, kad viņai ienāca prātā, sapratu, ka nu nē, tas nekam neder. Tas neaiznem daudz laika, bet nu attaisnoties, ka izbaudam brīvdienu kopā pff
30.05.2017 23:13 |

10 gadi
Reitings 178
Reģ: 14.05.2013
nekad un nemūžam! kamēr neesmu prātu zaudējusi, tikmēr ne par kādu naudu nedzīvotu blakus/ gandrīz kopā ar manējā māti
un ar savējiem arī ne
kategoriski nē!
bet gan jau ir arī tādi vecāki, kas nelien visur. tas jau no katra individuāli atkarīgs
30.05.2017 23:16 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Atkarigs kadi vina vecaaki ir. Negribetu but kopaa ar taadu virieti kas iet lugties mammai izmazgat kreklus vai vienkaarsi robertina variants.
30.05.2017 23:18 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Ja vecāki normāli un attiecības labas, tad jā, dzīvotu un priecātos par tādiem radiem :-)
30.05.2017 23:47 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Ja labi drauga vecāki, tad nekādu problēmu nesaskatu. Tomēr jums katram ir sava atsevišķa dzīvojamā platība kur viens otru nepiemērotos brīžos nesatiksiet. Vismaz kaila pa māju varēsi staigāt, vienā dzīvoklī jau nesaspiedīsieties. :)
31.05.2017 00:44 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nav jābūt a priori drakoniem.
Mana drauga vecāki, manuprāt, ir ļoti jauki. Bet agrāk viņi dzīvoja kopā ar vecāko dēlu un viņa sievu. Tas beidzās ar to, ka vecāki izvācās, un kopš tā laika nav runājuši ar jaunajiem, nav bijuši uz viņu kāzām, nekad nav satikuši mazbērnus. (Joprojām vienā mazpilsētā dzīvojot!) Konflikts bijis mūžvecais - par virtuves sadalīšanu starp sievieti un vīramāti. Lieki teikt, ka arī sieva man šķiet jauka. Bet nekad nevar paredzēt, kā cilvēks rīkosies, ja viņš savās mājās vairs nejūtas kā mājās, jo spriedze tad krājas, gribam vai nē.
Ok, šeit citādāks variants, tāpēc uz laiku varētu, bet pavisam kopā dzīvot - nē, neriskētu.
31.05.2017 06:53 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Viss atkarīgs kādi vecāki. Tomēr labāk tā, nekā maksāt vājprāta īres maksaa vai kredītus. Un ticu ka ir forši vecāki kas nejaucas, nepatiktu pārāk liela uzmanība, vai tiktāl ka būtu jāatskaitās par katru soli kur ej no mājas. Pat ja ļoti labi vecāki, tāda pastiprināta uzmanība un kontrole var nokaitināt.
31.05.2017 08:23 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Man ir līdzīga pieredze (gandrīz) - vīra vecāki dzīvo pāri ielai pretējā mājā. Tā teikt, redz, vai mūsu mašīna ir pie mājas un vai mūsu logos deg gaisma. :) Kad mums bērnu nebija, tikāmies tikai tad, ja bija iepriekš sarunāts. Viņi bez brīdinājuma nekad nenāca. Tagad, kad ir bērni, tas, ka vīra vecāki dzīvo netālu, ir ļoti ērti. Aukli vajadzības gadījumā var dabūt kaut uz sitiena. :) Nu bet mums jau ir tāda laba pieredze, zinu arī ģimenes, kam tik gludi neiet.
31.05.2017 08:34 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Ja vecāki forši un nemitīgi nenāk ciemoties, mierīgi varētu!
31.05.2017 08:36 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Saja gadijuma jau virtuvi dalit nevajag, tikai pagalms kopejs. Ja virietis tagad dzivo viens pats un pats dara visas savas lietas-uzkopsana, drebju mazgsana, tad ari mate nejauksies. Ja matei butu atslega un taa ietu kamer jus darba vakt drebes un mazgat podus, tad nu savadak. Ja attiecibas ar vecakiem labas, tad es labak izveletos tadu variantu nevis maksat lielas ires un 100 kaiminus apkart dzivoklu maja.
31.05.2017 08:39 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Viss atkarīgs no vecākiem. Es labāk dzīvoju kopmītnēs un dalu istabu ar svešiem cilvēkiem, nekā jebkad dzīvē vēl dzīvoju ar savu māti (nopietni, tas nav joks, pēc kopdzīves ar māti kojas nāca kā atvieglojums), bet ar drauga mammu man nebūtu iebildumu šādi dzīvot, ja nav jādala kopīgas telpas, tikai pagalms. Bet tas ar nosacījumu, ka no manis netiks gaidīts, lai es eju tur kaut ko palīdzēt vai stādu kaut kādas puķes, jo viņai vajag.
-
Bet kopā dzīvot, dalot arī iekštelpas, es nepiekristu nekad, lai cik superīgi būtu vecāki.
31.05.2017 08:46 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Dzīvot ilgtermiņā zem viena jumta gan negribētu, tiesa kad bērni piedzimst, sakarīgas mammas(ir jau ari otra galējība, ka sak audzināt par nepareizu bērnkopību vai nesakrīt domas kā audzina bērnu) palīdzīgās rokas ir neatsverami. Esmu vairākkart domajusi cik ideāli būtu ja vecāki dzīvotu vienā pilsētā, cik tas būtu ērti.
31.05.2017 08:46 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Ja reiz tas nav pieņemami, piedāvā savam vīrietim ievākties pie sevis!
31.05.2017 22:23 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Tiešām žēl ka tik daudziem drausmīgi vecāki ka mūk kā no kaut kāda nelabā :D
Bet atceros kā māsa stāstija, kad attiecību sākumā padzīvojuši pie drauga vecākiem viņa nevarēja izturēt jo māte vispār neiedomājās ka viņiem ar varbūt vajag privātumu kaut kādu, vienkārši no rīta kamēr viņa guļ apenēs, iet istabā uz balkonu karināt veļu utt :D
Ar saviem gan es varētu sadzīvot, abi strādājoši, pa dienām vispār nav mājās un ari brīvaja laikā ņemas ar savām darīšanām un nemaz nebūtu baigi laika man pievērst uzmanību un pie logiem slapstīties un vērot ko daru pagalmā :D
Tākā drošvien atkarigs kādi tie vecāki...
01.06.2017 09:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!