Man nav bērnu, saku uzreiz - varbūt kādai mans viedoklis nešķitīs svarīgs, BET, pazīstu vairākas sievietes, kas maģistratūras sākumā ieplānoja bērnu, maģistratūru tā arī nepabeidza, un tagad to ļoti nožēlo. Es domāju, ka ar mazu bērnu pabeigt maģistratūru nav nekas nereāls, protams, var gadīties paņemt akadēmisko uz gadu, bet nav nereāli pabeigt pēc gada. Jautājums, vai tiešām tam pietiks apņēmības? Mēs autores galvā ielīst nevaram un saprast, cik liela ir tā apņēmība. Kad studēju, gan bakalaurā, gan maģistrā bija jaunās māmiņas, viņas visas apzinīgi pabeidza augstskolu, apzinīgāk nekā daudzi bezbērnu/bezattiecību cilvēki. Bet jāatzīst, ka studēju vakara nodaļā, jāskatās, vai vispār konkrētajā programmā ir vakara nodaļa. Man lekcijas bija no 18.00 līdz 21.00 3x nedēļā un sestdienās. Neredzu iemeslu, kāpēc tajos laikos tētis nevarētu pieskatīt bērnu. Darba grafiku var pielāgot. Ja nevar - tad jau darbs pietiekoši atbildīgs un labi apmaksāts, lai paņemtu aukli. Vai tas ir vajadzīgs? Nuuuu es tā negribētu, bet ir, kam sanāk.