Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kad nokrīt rozā brilles

Reitings 109
Reģ: 09.05.2017
Es to izprotu tā - beidzas otra idealizēšana, ir diezgan ikdienas rutīna dzīvē, varbūt nav vairs tik ļoti tiekšanās pēc otra, jo viss ir kļuvis diezgan paredzams, pašsaprotams, bez pārsteigumiem.
Bet kā lai to pareizi saprot un pieņem otrs cilvēks, kam kas tāds ir pirmoreiz? Esam attiecībās pusotru gadu. Man šīs nav pirmās nopietnās attiecības, bet puisim ir gan. Esmu pirmā meitene, ar ko viņš kopā dzīvo, pirmā, ko vedis pie saviem vecākiem. Tagad nav tik daudz romantikas, interese vienam pēc otra. Vismaz viņam pret mani. Ļoti ilgi bijām iemīlējušies sākumā, bet nesen, kad tiešām jutu, ka kaut kas nav, pajautāju viņam, vai viņš ir apmierināts ar savu dzīvi. Uz ko saņēmu atbildi "Nē". Īsumā - viņš neizprot, kādēļ viņa interese pret mani ir mazinājusies (jau vairākus mēnešus), saka, ka tādēļ nav stimula ko darīt, domāt, kur aiziet, ko pasākt, kaut ko abiem kopā. Saka, ka neizprot, vai mīlestība ir mazinājusies vai kas. Un ja tā turpināsies, tad tālāku attīstību attiecībām neredz (ģimene utt. nākotnē).
Kāds ir viņš? Gudrs, atbildīgs, bet ne-enerģisks. Ātri aizmieg, liekas, ka viņam spēka trūkst, vismaz svars noteikti. Vienīgais bērns ģimenē, vecāki ar viņu nav ucinājušies, tāpēc viņam liekas normāli, ja var ne reizi dienā neapskauties, neizrādīt jūtas. Visu dzīvi ir ļoti koncentrējies uz skolu, darbu, karjeru, to visu ir sasniedzis. Pieradis vienmēr būt viens (pēc aizbraukšanas no vecāku mājām). Viņa interešu loks ir šaurs - tehnika, auto, bet vienmēr interesē filmas vai video par NLO un kosmosu. Mums nav nekāds kopīgs hobijs, izņemot filmas, braucieni, pastaigas. Nav neviens sporta veids, spēle vai kas tāds. Un viņam ir jau tuvu 30. Pieradis, ka visa viņa dzīve esot vienam ir - darbs, mājas, vienatne.
Un tomēr kaut kas mūs saveda kopā. Domājam, ka atradām viens otrā to, ko neatradām citos. Es domāju, ka esmu daudzpusīga meitene, kas spēj ieinteresēt ar izskatu, humoru utt. Tāpēc man liekas, ka vaina nav manī, bet tajā, tā kā viņam tas viss ir pirmoreiz (nopietnas attiecības), tad lieta ir viņa spējā noturēt interesi par kaut ko. Zinu, tas neskan iepriecinoši un es nezinu kā būs, bet viņš kādreiz ir teicis arī šo (pats par sevi): bija samierinājies, ja nāktos nodzīvot dzīvi vienam, nav gribējis mājdzīvniekus (jo domā, ka tā ir liela atbildība), varbūt nav radīts attiecībām.
Liekas, ka viņš neizprot šo pārejas laiku - ka ir normāli, ka viss paliek vairāk pierasts, parasts. Itkā viņam liekas, ka var būt tikai tā - vai nu tiecas viens pēc otra vienmēr vai arī attiecību nav. Bet es nezinu nevienu, kas pēc 2, 5 vai 10 gadiem tiektos viens pēc otra tā, kā pirmos mēnešus. Tas ir kā ar vienu dziesmu, kas viņam patika 3 reizes, bet tad apnika. Vai cita dziesma, kas viņam agrāk ļoti patika, nesen ieslēdzu, saka, ka viņam neinteresē.
Mēs arī paši šo pārrunājām, visu vakaru, vienkārši liekas, ka viņš vai nu dzīvos kā ir un kas būs, būs vai noskaņosies uz principu "Es negribu neko darīt ar sevi, tāpēc būšu viens un varbūt kas sanāks ar citu cilvēku". Bet ar tādu kā viņu es varu iedomāties - lai arī būtu kāda cita, sākumā daudz romantikas, cenšanās un tad atkal tukšums. Un neatradīs neko citā cilvēkā, jo nemeklē to (kaut ko) pats sevī. Viņam liekas, ka kaut kas notiek tikai tad, kad ir degsme pēc otra (vai kā to nosaukt) nevis - mums kopā ir un kļūst interesantāk, jo kaut ko vienkārši darām. Tas ir kā gaidīt, ka ja patiks dzīvot, tad tikai ko var darīt, nevis - jā, dzīve kļuva interesanta, aizraujoša, jo kaut ko izdarījām.
Jā, es baidos atzīt - varbūt nemīl, ne tā kā agrāk, bet es neticu, ka ir cilvēks, kurš nav spējīgs mīlēt.
10.05.2017 12:25 |

Reitings 109
Piedodiet, ka tik gari. Var lasīt tie, kam interesē. Gribas dzirdēt viedokli no malas. Kad drukāju, neizskatījās tik gari un bija atkāpes. Es zinu, ka noteikti būs arī tādas, kas pateiks, ka esmu aita, ko es daru ar cilvēku, kuram nevienu īsti nevajag. Bet pašas varbūt arī ziniet to sajūtu, ka tik ļoti gribas, lai otrs ir laimīgs, lai abi ir laimīgi kopā. Varbūt man ir aizlietas acis un nav lepnuma, bet es domāju, ka pie attiecībām ir jāstrādā, nevis - ar šo man nesaskan tā viena (jebkāda) īpašība, ņemšu citu cilvēku.
10.05.2017 12:27 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Virietim, ipasi pirmajas nopietnajas attiecibas, interesei nevajadzetu mazinaties tik vienkarsi. Es nezinu, vai no Tavas puses iespejams ko mainit, ja otrs nemaz nav parliecinats, ka velas but kopa. :-/
10.05.2017 12:34 |

Reitings 109
Viņš ir teicis, ka tas nekas, ja visu dzīvi nodzīvotu viens. Bet, tā kā iemīlējāmies, tad arī esam kopā. Pats aicināja mani pie sevis.
Es mēģinu viņam pakaļ neskriet, neuzbāzties ik pēc 15 min. ar "Ko tu dari, ko tu domā?", jo es labi zinu, ka tāda pakaļ skriešana izsauc tikai vēl lielāku pretreakciju.
10.05.2017 12:39 |

Reitings 109
Sanāk tā, ka vēlas būt kopā, bet nesaprot, kādēļ neko darīt negribas - viņam liekas, ka darītu kaut ko vairāk, ja tiektos pēc manis vairāk. Jā, darbā nogurst ļoti, bet ir brīvi vakari un brīvdienas.
10.05.2017 12:49 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man nešķiet, ka vaina ir tajā, ka viss viņam notiek pirmo reizi. Vispār grūti spriest. Esmu attiecībās teju 5 gadus un joprojām staigājam rozā brillēs.
Attiecībā uz vaļaspriekiem... vienmēr ir iespēja ieviest kādu kopīgu izklaidi.
Saka, ka neizprot, vai mīlestība ir mazinājusies vai kas. Un ja tā turpināsies, tad tālāku attīstību attiecībām neredz (ģimene utt. nākotnē).
Šī frāze manī radītu bažas. Teikums liek noprast, ka īsti neredz kopīgu nākotni. Un tur ir grūti meklēt vainīgo... tādu parasti nav. 2 savā ziņā fantasiski cilvēki.. ne vienmēr kopā jūtas kā mākoņos :)
Pēc savas pieredzes... iesaku rūpīgi klausīties sirdsbalsī..
10.05.2017 13:05 |

Reitings 109
Sirdsbalss saka, ka var kas sanākt. Un ne jau tāpēc, ka baidamies būt vieni vai kaut kā. Jā, tā frāze par ģimeni skan jocīgi. Jo atceros, ka vienreiz teica, ka nespēj vispār iedomāties, ka viņam bērni būtu jebkad, jo tā ir liela atbildība. Protams, pats domā, ka kādreiz kāds viens varētu būt, lai gan pat man tas izklausās pēc kā tāda, ka vajag ģimeni, vajag bērnus, jo redz visi tā dara. Kaut gan man pašai bērni nav dzīves mērķis, pēc kura izmisīgi tiektos.
10.05.2017 13:09 |

Reitings 109
Interesanti vēl ir tas, ka man liekas, ka viņš ir tāds, kurš var viegli iepatikties, lai gan pats saka pretējo. Stāstīja, ka bija viņam vienreiz meitene, mazliet ilgāk par pusgadu, bija un izbija. Kopā nedzīvoja, teica, ka traucēja, ka visu laiku viņam bāzās virsū (fiziski), apnika. Nosauca to meiteni par kļūdu savā dzīvē. Es gan brīnos, kā kļūda var ilgt tik ilgi. Liekas ar to bija kopā pēc principa - kāpēc gan ne. Bet vēl cita lieta - viņš ir jūtīgs, bet nav emocionāls. Atturīgs.
Es ļoti labi zinu, ka kopā var palikt arī cilvēki, kuri viens otru reiz ir pasūtījuši, ne tik cik, ka jūtas apmaldījušies jūtās. Rados meitene bija kopā ar savu puisi, tad pusotru gadu nebija (sastrīdējās nopietni), bet, pagāja laiks, aizbrauca kopā strādāt, apprecējās, nesen piedzima bērniņš. Dzīvo laimīgi kopā, lai gan kādreiz nebija laimīgi.
10.05.2017 13:16 |

Reitings 16391
Tiesi tie dažādie stāsti padara dzīvi interesantāku!
Mana pieredze bija pretēja saistībā ar iepriekšējām attiecībām.. strādāju pie tām vairākus gadus.. līdz pieliku treknu punktu. Tikai tad sapratu, cik ļoti darīju sev pāri.. nepārtraucot tās ātrāk.
10.05.2017 13:20 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Zini, baigi izklausās pēc vienpata tādā tiešām sarežģītā formā, pēc cilvēka, kas nevis nemāk mīlēt, bet kuram mīlestības izrādīšana ir lieka, feeling-free eksemplārs. Tas nenozīmē, ka viņš nevar iemīlēt - var, bet būtība jau agri vai vēlu darīs savu, ka viņam otrs cilvēks vienkārši traucēs un punkts. Un nav pat runa par to, ka Tu esi vai neesi tā īstā sieviete. Vari būt arī tā īstā un vienīgā, bet tāds ir tas cilvēks. Vismaz tiešām izklausās, ka tā var būt...
10.05.2017 13:23 |

Reitings 109
Es nezinu, vai kopā var būt divi cilvēki, kam nav.. jūtu ķīmijas?
Man gribētos teikt, ka tas, ko viņš redz dažos šķietami laimīgos citos cilvēkos, kas tiecas viens pēc otra, ka tur nav vēlme pēc otra - drīzāk apmātība, atkarība un tādēļ arī tiecas, jo ir apsēsti viens ar otru (vismaz viens no abiem).
10.05.2017 13:24 |

Reitings 109
Es sevi neslavēšu, bet kopju sevi, māju tīru, ēst gatavoju, garšīgi, viskautko ierosinu. Ceru drīz dabūt jaunu darbu. Nu, ir tā - daru visu, lai viņš var atpūsties un nav pat pēc sevis šķīvis jānomazgā, jo viņam brīvā laika ir mazāk nekā man.
10.05.2017 13:27 |

Reitings 16391
Caramel... laime neslēpjas nomazgātajā šķīvī.. bet gan sajūtās.
Ne velti ir attiecību stāsti, ka no burvīgas meitenes, kas dara visu.. aiziet pie sievietes, kura pati nedara neko.. un ir labi :)
10.05.2017 13:31 |

Reitings 186
Reģ: 25.03.2014
Izklausās, ka puisim nosliece uz šizoīdo personības tipu. Emocionāli vēss, vienpatis, filozofē par dīvainām tēmām - nlo, negrib ģimeni, sekss bieži vien ir bez kaisles, tikai mehāniskas darbības, neredz jēgu sociāli pieņemtām lietām, piemēram, ziedu dāvināšanu sievietei.. Tie ir cilvēki, kuriem attiecības sagādā fiziskas ciešanas, jo labāk grib būt vieni, bet no otras puses - tiecas pēc attiecībām. Ļoti, ļoti sarežģītas personības. Palasi informāciju par šo:-P
10.05.2017 14:42 |

Reitings 276
Reģ: 29.01.2009
Man bija vienreiz attiecības ar vīrieti, gandrīz gadu, kurš uzskatīja - Ja, nav rozā briļļu tad kopā vairs nevar būt. Un visas attiecības viņam bija no pusgada līdz diviem gadiem, tieši kad vairumam tas trakais "love, love" posms beidzas, mazinās. Ar kuru ātrāk ar kuru velāk. Intrese mazinās un viss, domā ka vairs nemīl un viss palenām sabrūk.
Nezinu kā būs Jūsu situācijā, bet es aizgāju.. Jo nespēju sadzīvot ar domu, ka otrs šaubas, kas beigās izpaužas visās ikdienas lietās, kamēr man tikai jūtas nostiprinas.
Nu, neko.. dzīvoju tālāk un laimīga.
Varbūt Jūsu gadījumā nenāktu par ļaunu kāda pauzīte, lai viņš saprot, vai vēlas visu turpināt, bet ne jau no viena veidojas attiecibas un ja negrib - ar varu iemīlēt otram likt nevar.
10.05.2017 15:11 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Izskatās, ka ir tāds cilvēks, kuram īsti svarīgas nav kopīgas attiecības ilgtermiņā. Tā ir katra paša cilvēka izvēle. Ja nejūt, neredz, negrib nākotnē plānus, tos neveido, tad neko. Ja tev gribas ģimeni un cita veida attiecības, tuvākas, tad nezinu, izrunājies, varbūt tomēr vērts iet katram savu ceļu, lai netērētu viens otra laiku, kur jums katram ir savi mērķi, savas vīzijas, jo izskatās, ka strādā pie visa viena pati, vai tev to vajag.
10.05.2017 18:59 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits