kādu dāvanu pirkt

Reitings 46
Reģ: 22.03.2017
Sveikiņi! Lieta tāda , ka paziņas sīkajam paliek gads un es nezinu, nevaru iedomāties ko tādu labu varētu uzdāvināt. Kādas ir šī brīža aktualitātes, un kāda dāvana vispār skaitītos normāla? Cenavarētu būt līdz 30-40eur dārgākajā variantā, negribas pirkt arī kaut kādus lētos plastmasus. Lūdzu iesakiet kautko! :)
21.04.2017 21:22 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
fejja, tavam tas arī būtu pirmais ritenis? Es domāju, ka tas ir no svara, jo 7 gadīgam bērnam man arī nebūtu iebildumu, ja kāds cits nopirktu ričuku.
22.04.2017 10:22 |

Reitings 46
Reģ: 22.03.2017
Paldies, par ieteikumiem, tie noderēs ne tikai man! Jauku dienu:-)
22.04.2017 10:34 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
nu pašlaik nebūtu pirmais, bet pirmo mašīnu stumjamo un ričuku man ar uzdāvināja :) un man patika tāda dāvana. Tāpēc jau es saku, ka tas jau ir indivduāli.
Bet nu šajā gadījumā , ja tas ir "paziņas sīkais", es drošvien arī izvēlētos aploksni, jo drošvien nav ne mazākā nojausma kas bērniņam jau ir mājās utt.
22.04.2017 10:35 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es laikam esmu skopule, bet PAZIŅAS (ne draudzenes) bērnam 40 eiro dāvanu nepirktu.
Par apmēram 20 eiro kaut vai tajās pašās lielajās Maksimās (vakar vienkārši biju, tāpēc tāds piemērs) pilns ar kvalitatīvām plastmasas un/vai koka rotaļlietām. Jebkas, kas ietilpst zem jēdziena izglītojošas rotaļlietas:
https://www.google.lv/search?q=educational+toys&client=firefox-b-ab&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjAk4n-xbfTAhXiQJoKHQo-Du8QsAQIKA&biw=1280&bih=895
Es zinu, ka tagad modē ir koka rotaļlietas, bet visas tās koka rotaļlietas, ko pirku savam, šobrīd ir miskastē - jo viņas obligāti vajadzēja ņemt līdzi vannā, ar visām no tā izrietošajām sekām. Attiecīgi, es uz kvalitatīvu plastmasu skatos visnotaļ pozitīvi.
22.04.2017 10:36 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Primāri noteikti vajadzētu pajautāt vecākiem. Ja, piemēram, ģimene dzīvo nelielā dzīvoklī, tad noteikti nevajadzētu uz savu galvu pirkt riteni vai to kājāmbraucamo auto vai citas lielas mantas.
Ja ģimene nav pārāk labi situēta, tad vislabāk, manuprāt, tiešām naudiņu, vai kādu dāvnanu karti bērnu preču veikalā. Ja ģimene ir labi situēta un tie pārdesmit EUR viņiem nekas nav, tad pirkut kādu Latvijā ražotu handmade rotaļlietu vai ko tādu.
Vēl variants, ja esi/esiet gana uzņēmīgi, var izgatavot aktivitāšu dēli.
22.04.2017 10:48 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Uzskatu, ka nauda aploksnē NAV jādāvina uz pirmo dzimšanas dienu. Arī uz nākamajām padsmit ne, ja vien bērns kaut kādā brīdī nekrāj naudu kam konkrētam, jo vecāki to notērēs kaut kam, ko nu tajā brīdī vajadzēs, un speciāli par uzdāvināto naudu foršu dāvanu bērnam paši nemeklēs.
Attīstošas rotaļlietas (te ir daudz foršu piemēru), skaistas grāmatas, kurās var ierakstīt novēlējumu, paliks par foršu atmiņu un noderēs arī vēlāk, vai arī tās mazās bērnu grāmatiņas ar cietajām lapām, nereti ir arī ar skaņām, piemēram, dzīvnieka bilde un kādu skaņu tas izdod ir foršas. Cik ar maziem bērniem nācies saskarties, viņiem patīk. Un nav jādomā par to vai vecākiem noderēs, jādomā vai bērnam patiks.
22.04.2017 14:33 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Hippie Chick, es arī gribēju ieteikt grāmatiņas, taču nevar zināt vai neuzdāvināsi jau tādu kāda bērnam ir!
Es gan domāju, ka ja vien vecāku finansiālais stāvoklis nav gaužām bēdīgs, tad kaut kas tam bērnam tāpat tiks nopirkts par to naudiņu!
Manam gada vecumā bija pilnīgi vienalga par visām mantām ko viņam atnesa.. man pat nedaudz neērti palika, jo zinu, ka bez bērnu vecāki gaidīja kaut kādus sajūsmas spiedzienus un tūlītēju mērkaķošanos ar jauniegūtajām lietām.
Tā kā par to aplokšņu naudu nepiekrītu, jo kaut kas tāpat tam bērnam ir regulāri jāpērk.. vai apģērbs, vai kāda rotaļlieta.. kaut vai tas pats ēdiens un pamperi.
22.04.2017 14:53 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Tā kā par to aplokšņu naudu nepiekrītu, jo kaut kas tāpat tam bērnam ir regulāri jāpērk.. vai apģērbs, vai kāda rotaļlieta.. kaut vai tas pats ēdiens un pamperi.

Par šo es arī runāju. Ja reiz esmu uzaicināta uz bērna viena gada jubileju, tad dāvināšu ko tādu, kas bērnam varētu patikt. Ja nepatiks, tad nepatiks, bet naudu nedāvināšu, ja vien nav skaidri zināms, ka ģimenei tās trūkst, jo tā tiks notērēta pamperos, ēdienā vai kārtējā bodijā. Bet tos jau nedrīkst dāvināt, jo katrai mātei savi ieskati par to kādam tam ir jābūt..
Mans uzskats ir, ka dāvana ir kaut kas īpašāks, ne nauda par ko ikdienas preces nopirkt.
22.04.2017 15:15 |

Reitings 34
Reģ: 31.03.2017
Uz bērna 1. gada jubileju noteikti nedāvinātu naudu. Ja man pašai tagad būtu jāiet uz kāda gada jubileju, tad (ja jau nav), tad dāvinātu kādu no tām mašīnām, kam bērns pats var uzsēsties un dragāt pa māju, piemēram.
Vairumam, šīs mašīnas interesē periodiski, ilgstoši.
Pašas dēlam uzdāvināja šādu mašīnu un vēl tagad interese nav zudusi.
22.04.2017 15:27 |

Reitings 34
Reģ: 31.03.2017
Jā, arī skanošās grāmatas ir super ideja!
Piramīdas, piemēram. Gan lētākas plastmasa, gan koka,kas maksā vairāk. Attīstoša manta.
22.04.2017 15:30 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Ļoti patīk šī ideja, Latvijā ražots, attīstošs, radoši, arī ballītei super, kur kopā darboties. Tas gan nedaudz lielākiem domāts 3+, varbūt kādai noder, manuprāt, forši. :-)

Links: http://www.annahouse.lv/shop/products/lv/
22.04.2017 15:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits