Varbūt man ir nedaudz paskarbs viedoklis. Bieži dzirdam teicienu- klusie ūdeņi ir tie dziļākie. Var jau būt, ka uz dažiem tas patiesi ir attiecināms, taču mana pieredze rāda, ka cilvēkiem, kas maz runā, bieži vienkārši nav ko teikt. Nav viedokļa. Un pat tad, kad ir nācies ar intravertiem cilvēkiem satuvināties un viņi ''atveras'' manā klātbūtnē, nākas vilties, ka šie cilvēki spriež un domā tāda ļoti virspusējā līmenī. Tam tomēr ir arī pamatojums- ja tu iesaisties maz sarunās, maz diskusijās, tad arī spēja izteikties, formulēt viedokli vai pretargumenti krietni sarūk.
Savukārt par cilvēkiem, kas ikdienā piedalās sarunās, jokojās un argumentē savu viedokli, taču momentos, kad jāsāk runāt par savām jūtām un emocijām, noslēdzas, man ir cits viedoklis. Tas visbiežāk notiek tādēl, ka cilveki ir uzauguši vidē un ģimenē, kur emocijas netika izteiktas vārdos. Ja vecāki tev neteica ''es tevi mīlu'' un nestāstīja par to, kā jūtas, tad ir grūti to pēkšņi sākt darīt pašam. Man liekas, ka tev ir jāsāk pamazām, stāstot viņam par savam sajūtām un emocijām, un ar laiku puisis atvērsies. :-)