Grutnieces vairs par maateem nevares saukt?!

Reitings 6
Reģ: 03.11.2016
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4167632/Don-t-call-pregnant-patients-mothers.html
Ko jus domajat par sho mulkjibu?
Un kas tagad tie virieshi - dzemdetaji savam bernam bus? Tevs dzemdetajs?
14.04.2017 22:22 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
P.S.
Nejauciet kopā toleranci pret cilvēkiem ar personības traucējumiem, kuru dēļ tie vēlas sevi izkropļot, pārtaisīt utt., ar likumdošanu, kas regulē, kā cilvēkiem ir jārunā. Tas ir 2 dažādas lietas.
Šādiem cilvēkiem vajadzīga profesionāla palīdzība, nevis likums, kas liek viņus saukt tā, kā viņi ir iedomājušies. Tie pronouns jau ir 70+ un ja kādam tas liekas normāli, nu sorry. :)
15.04.2017 22:00 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Vai rakstā tika minēts, ka tas ir pieņemts ar likumu? Es nemanīju, maybe palaida garām.
15.04.2017 22:01 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Caloo, tas, ka "politkorektums" brīžam iebrauc auzās, ir lieta, kam es piekrītu. Arī manuprāt tā ir. Bet nu, izturēties cūcīgi pret bērniņu gaidošu transpersonu - priekš kam? Lai jau ir "pregnant person".
.
pēc tā, kas viņš reāli ir

.
Nu, a kas mēs reāli esam? Vīrietis, automehāniķis, RTU absolvents, alkoholiķis? Sieviete, māte, medmāsa, riteņbraucēja? Vai tomēr nevis kaut kādu šablonu kopums, bet jā, cilvēki, kam ir kaut kāda pašiem pieņemama identitāte? Man šobrīd ir dzīvē tāds posms, kad mani var nokārt ar birkām par to, kas es "reāli esmu". Bet es tā nejūtos!
15.04.2017 22:02 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Caloo +++
Gribēju vēl piebilst... Minoritātes jūtas apspiestas un vājas, kamēr tās ir mazumā. Kāda ir kādreiz pastaigājusi pa melnādaino rajonu? Iepikusies indiešu veikalā?... Paviesojušās geju kvartālā?... Kad kaut kādu iemeslu dēļ ir sanācis, ka tu, baltais parastais cilvēks, nonāc tādā situācijā, tad par minoritāti kļūsti pats. Vai tas ir ok?... Kāpēc nēģeris nēģeri drīkst saukt par nigu, bet baltais nēģeri tā saukt nedrīkst, jo tas esot aizvainojoši?... Dubultmorāle...
15.04.2017 22:04 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Ja tevi interesē negatīvās sekas unequal society, iegooglē šo terminu. Ir vesels lērums negatīvu seku izglītībā, veselībā, ekonomikā, pašnāvību skaitā. Varu derēt, ka to nedarīsi, jo nevar taču ļaut faktiem sabojāt viedokli. :-D
Redz kā sanāk, uz papīra mēs tiecamies būt daļa no Rietumeiropas un Eiropas Savienības, bet patiesībā jau esam klaji nacionālisti, homofobi un rasisti, kuri nemīl ne cittautiešus, ne savus līdzcilvēkus. Eiropas Savienība ir vajadzīga tikai tāpēc, ka blakus ir vēl lielāks bubulis- Krievija. :-D Es tikai nesaprotu, kāpēc, jo homofobija, rasisms, neiecietība, rupja attieksme pret līdzcilvēkiem ikdienā ir tieši Krievijas garā. Laiks iet uz priekšu, bet padomju mentalitāte Latvijā plaukst un zeļ.
15.04.2017 22:19 |

Reitings 3267
Apple_pie
Raksts nav par likumu, bet ja Tev darba vieta nosaka, tad Tev tas ir jādara. Es runāju vnk par kopējo šo tendenču absurdumu, jo tam nav gala - šīs prasības tikai augs. Ja viņas augtu uz savstarpējas sapratnes un cieņas pamata, tad ir ok. Ja Tu cieni cilvēku, Tu runā ar viņu tā, lai jums ir patīkama un lietderīga komunikācija. Bet to nevar būvēt mākslīgi ar likumiem un sodiem ierobežojot vārda brīvību.
57days
Bet nu, izturēties cūcīgi pret bērniņu gaidošu transpersonu - priekš kam?

Problēma, jau ir tajā, ka viņa dēļ citas sievietes ir jāuzrunā savādāk nekā līdz šim, jo viņu var aizvainot, ka citas nosauc par māti, bet viņu nē. Štrunts par to, ka viņš reāli arī nav māte, jo ir pārtaisījies vīrietis...
1 gadījumā no miljoniem dēļ tagad visiem jāpiemērojas viņa iespējamajām sajūtām? Manuprāt tas ir absurdi.
15.04.2017 22:24 |

Reitings 11996
..jo homofobija, rasisms, neiecietība, rupja attieksme pret līdzcilvēkiem ikdienā ir tieši Krievijas garā.

Mazāk lasi kāda subjektīva rakstiņa viedokli, bet padzīvo ārvalstīs un citā sabiedrībā. Sapratīsi, ka jebkur ir šādi cilvēki, kuri nav iecietīgi pret citādiem, tikai liela daļa slēpj savas patiesās domas, jo var tikt sodīti. Taču tas nenozīmē, ka uzskata savādāk un ir "balti un pūkaini" pret visiem un visu. Tad jau visām blondīnēm, resnajām, pārāk tievajām, pārāk pumpainajām, pārāk lieliem dibeniem vai mazāk krūtīm u.tml. cilvēkiem būtu jāprotestē un jācīnās par likumiem, kas aizstāvēs viņu intereses, dzīvi, esību. Jo liela daļa arī ikdienā saņem nievājošus komentārus, kuru dēļ var slīgt depresijā un izdarīt pašnāvību, jo sabiedrībai kaut kas nepatīk... Šitā var aiziet galējībās! Un jau ir aizgājis galējībās.
15.04.2017 22:26 |

Reitings 3267
blackpoetry
Esi tik laipna un apgaismo mani, lūdzu - kā vārda brīvības ierobežošana veido unequal society?
15.04.2017 22:28 |

Reitings 394
Reģ: 29.01.2017
Ir vesels lērums negatīvu seku izglītībā, veselībā, ekonomikā, pašnāvību skaitā.

No tā, ka kādu sauc, piemēram, par resnu, pašnāvnieki samazinās? Varbūt tad vārdu resns attiecināšanu uz cilvēkiem vajadzētu ar likumu sodīt, blackpoetry? :D
15.04.2017 22:32 |

Reitings 3267
blackpoetry, atvaino, šitā bija domāts:
Esi tik laipna un apgaismo mani, lūdzu - kā vārda brīvības neierobežošana veido unequal society?
Jo no tava viedokļa sanāk, ka bez šiem ierobežojumiem nevar iztikt.
15.04.2017 22:34 |

Reitings 394
Kāpēc nēģeris nēģeri drīkst saukt par nigu, bet baltais nēģeri tā saukt nedrīkst, jo tas esot aizvainojoši?... Dubultmorāle...

Tas arī, tāpat ētiskās normas.
15.04.2017 22:36 |

Reitings 2104
Neon, jau daudzus gadus dzīvoju ārvalstīs, kur esmu strādājusi, ieguvusi 3 augstākās izglītības, šobrīd studēju doktorantūrā ārpus Latvijas. Vairāk nekā gadu nodzīvoju ar cilvēkiem no citiem kontinentiem, kultūrām, augstskolā biju sabiedrībā no 45 dažādām valstīm. Man nevajag mācību par dzīvi multikulturālā vidē. Es apzinos, ka daudzās valstīs pateicoties 2008. gada krīzes sekām ir uzplaucis nacionālisms un rasisms, ne pirmo reizi vēsturē tas ir noticis. Tas nemaina faktu, ka Latvija ir rasistiska un homofobiska valsts. Kur Rietumeiropā ne tik senā vēsturē homoseksuālus cilvēkus apmētāja ar mēsliem vārda tiešā nozīmē? Es jums varētu pastāstīt, ka Latvija Rietumvalstīs ir kā negatīvs case study homofobijai. Nopietni.
Caloo, nav intereses diskutēt ar cilvēkiem, kuri izliekās, ka nesaprot manis teiktā jēgu.
15.04.2017 22:37 |

Reitings 394
Tas nemaina faktu, ka Latvija ir rasistiska un homofobiska valsts. Kur Rietumeiropā ne tik senā vēsturē homoseksuālus cilvēkus apmētāja ar mēsliem vārda tiešā nozīmē? Es jums varētu pastāstīt, ka Latvija Rietumvalstīs ir kā negatīvs case study homofobijai.

Šis mani aizskar, jo es tā nedaru un manā apkārtnē nav šādu cilvēku, kas nosodoši izteiktos pret kādu rases, valsts, valodas vai kādu citu lietu dēļ. Vairāk zombē prātā tās gudrības, jo politkorekti vēl pavisam nemāki izteikties.
15.04.2017 22:42 |

Reitings 11996
Par tām dažām kakām, kuras tika mētātas pirmā praida laikā, tagad laikam visi pieminēs kā nez kādu notikumu... :-D Visās valstîs ir atrodami homofobi, rasisti u.tml. Tam nav nekāda sakara ar Krieviju, Latviju vai jebkādu citu valsti. Tādi vnk ir cilvēki. Atšķirība tik tā, ka izglītoti un inteliģenti cilvēki māk savas domas un patiesās izjūtas paslēpt un neizrādīt, bet tas nenozīmē, ka pašā būtībā viņi nevēlētos kādam iemest ar kakuci...
15.04.2017 22:42 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Bet varbūt vajadzētu mainīt savu attieksmi pret citādajiem, nevis lepoties ar to? Man pavisam mazā vecumā arī bija bail no melnādainajiem, jo 5-7 gadu vecumā es biju maza un dumja, bet es ar to nelepojos, cilvēkam taču ir jāaug savā prātā un jāmācās pieņemt citādais. Sevišķi tad, ja tas viņa nekādi nekaitē.
15.04.2017 22:43 |

Reitings 3267
blackpoetry
Es savu viedokli pasakaidroju un pamatoju. Tu nobrauci pa koku galiem ar vispārīgām frāzēm un no diskusijas izstājies. Žēl, ko lai saka.
15.04.2017 22:46 |

Reitings 2104
Varaviiksne, tas, ka tevi tas aizskar, nenozīmē, ka tā nav. Tevi varbūt aizskar arī tas, ka Latvija ir viena no nabadzīgākajām ES valstīm?
Tāds nezinātnisks tev domāšanas veids. Tu un tavi draugi nav nekāds pienācīgs sample size, lai novērtētu visas valsts homofobiju un rasismu. Ja tev visa ģimene un draugi būtu veģetārieši, tu apgalvotu, ka visa valsts ir veģetārieši?
Iedomājies, es arī neesmu rasiste un homofobe! Tikai es nebāžu galvu smiltīs un neapgalvoju, ka Latvijā tādas problēmas nav.
15.04.2017 22:51 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Ja godīgi, nesaprotu, kur tā milzīgā problēma? Jūs bieži kāds uzrunā ar vārdiem "sieviete", "māte"? Dīvaini, mani parasti ārsti uzrunā ar "tu" vai "jūs". Ir taču skaidrs, ka parastas sievietes individuāla komunikācija ar ārstu šo vadlīniju dēļ nekā nemainīsies. Kas vēl, kādā bukletā būs rakstīts nevis "sieviete", bet "cilvēks"? Man personīgi būtu vienalga. Piekrītu, ka viena cilvēka dēļ mainīt visu ar tēmu saistīto valodu, literatūru utt varētu šķist mazliet pārmērīgi, bet kas to lai zina, varbūt nākotnē tādu gadījumu būs vairāk, tad tas notiks dabiskāk. Un tajā tēmas pieteikumā nav runas par kaut kādu likumu.
.
Problēma, jau ir tajā, ka viņa dēļ citas sievietes ir jāuzrunā savādāk nekā līdz šim, jo viņu var aizvainot, ka citas nosauc par māti, bet viņu nē. Štrunts par to, ka viņš reāli arī nav māte, jo ir pārtaisījies vīrietis...

Saskaņā ar tavu viedokli tā taču reāli ir māte, vienkārši kaut ko sadomājusies un jāved ārstēties... Jo piedzima kā sieviete.
15.04.2017 22:53 |

Reitings 3267
Rowan
Jap, šiem cilvēkiem ir problēmas ar galvu, kuru dēļ kādi 40% izdara pašnāvību laika gaitā. Un dzimuma maiņas operācijas šajā skaitlī neko nemaina. Jāstrādā ar galvu, nevis jānogriež vai jāpiešuj kkas citā vietā.
15.04.2017 22:58 |

Reitings 3267
Labi, es arī izstājos no šīs diskusijas. :)
15.04.2017 22:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits