Man šķiet, ka tas ir tāds iesaknējies mīts, ka dekoratīvā kosmētika bojā ādu. Pieņemu, ka pirms gadiem 20-30 tā varēja būt, jo dekoratīvai kosmētikai bija biezākas tekstūras, daudz dabiskās sastāvdaļas, kuru kombinācijas ne visiem derēja un tt. Arī pigmentu tehnoloģijas ir ļoti attīstījušas.
Es uz savas ādas neredzu nekādas izmaiņas no tā, ka nelietoju dekoratīvo kosmētiku. Tieši otrādi, dermatoloģe ieteica bez tonālā krēma ziemā un SPF vasarā ārā nerādīties, jo man ir jutīga kuperoza āda un kosmētika veido uz ādas kārtiņu, kas to pasargā no ārējiem iedarbības faktoriem. Bet noteikti no svara ir laba diēta un laba ādas attīrīšana un mitrināšana. Izklausās pie autores "problēmām" varētu līdzēt kāds skābju pīlings vai maska (man ļoti patīk Avene Cleanance maska, Madara Peel (bet šī tāda baigi juftīga) jaunais Lancome Visionnaire divfāžau pīlings, vispār, tagad kosmētikas tirgū pieejamas ļoti daudz alternatīvas). Tikai lietojot skābes jāatceras pa dienu obligāti lietot krēmu ar augstu spf.