Nu man pašai ir bijuši 2 varianti. Kur vīrietis ir gudrāks, stiprāks, sākumā vienāda "līmeņa", bet ar laiku strauji progresēja (es arī katru gadu attīstījos, bet viņš bija gan 8 gadus vecāks, gan auga ātrāk) un abiem bija komfortabli šajā jautājumā. Viņam bija svarīgs sievietes izglītības un inteliģences līmenis un lai ir aktīva, mērķtiecīga, nesēž mājās uz kakla. Bet ja tas atbilda tad bija vienalga, ka sievietei ir mazāka alga un mazāki panākumi karjerā. Kad biju jaunāka, biju kategoriska, godīgi pateikšu, ka negribēju pat randiņot un dot iespēju tiem, kas neatbilst standartam.
Tagad ar gadiem aizvien vairāk tomēr svarīga ir personība un komunikācijas komforts nevis nauda, izglītība, īpašumi utt. Attiecīgi sagāju kopā ar vīrieti, kuram ir tā vidējā izglītība un ienākumi mazāki par maniem (te jāatzīst, ka vīrietis ar visu to bija maksimāli dāsns). Viņš gan bija no ļoti inteliģentas un turīgas ģimenes, pats erudīts, izglītots, vairākas valodas zināja. BET... pēc aptuveni pusgada šad tad parādījās komentāri par mani "ka jā, es jau esmu labi iekārtojusies, es viņu nesaprotu" utml. Man bija komfortabli, bet viņam tomēr palika rūgti un nepietika ar to, ka sievišķīgi pielāgojos, gribēja justies līdzvērtīgs visā. Pēc šī tomēr sāk likties, ka vieglāk bija būt kategoriskai, mazāk čakara.