VVC un N.Ušakovs

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Ko jūs domājat par VVC uzlikto naudas sodu N.Ušakovam un amatpersonas prakses turpināšanu?
15.03.2017 15:28 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Par ko mēs te runājam? Par valodu Fb? Nopietni? Jēziņ. Cilvēki, jūs sen neesat piedzīvojuši karus un nelaimes.
Vai nevar vienreiz likties mierā?
Jūs "Annas, Jāņi un Pēteri" ne ar ko neesat labāki par "Oļu, Taņu un Dimu" un viņi ne ar ko nav labāki par jums.
Tas ir tik ļoti svarīgi, ka kāds nesaprot valodu un kāds pielāgojas? No tā kādam gabals nokrīt?
Ja kādam tas ir principiāli, tad paši arī nerunājiet, nav ko bāzties visās spraugās.
16.03.2017 12:54 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Slimie naciķi meklē da jebko , lai piekasītos pie Ušakova . Diskriminācija pret krieviem joprojām plaukst un zeļ (e)
16.03.2017 15:52 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ušikam ir pietiekami daudz grēku :D Neatkarīgi no viņa tautības.
16.03.2017 16:50 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Prusakovs :-D:-D:-D Man tā patīk Ņila iesaukas. Prieks lasīt :-D
16.03.2017 16:58 |

Reitings 12990
Gnils Glušakovs
16.03.2017 17:00 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Es tikai šī iemesla dēļ šad tad ielienu kādos komentāros pie rakstiem FB. Citreiz līdz asarām :-D Ko tik cilvēki neizdomā!
16.03.2017 17:02 |

Reitings 190
Reģ: 06.01.2017
Slimie naciķi meklē da jebko , lai piekasītos pie Ušakova . Diskriminācija pret krieviem joprojām plaukst un zeļ

Ne nu novērsīsies nekā. Krievu nacionālisms Latvijā radās tai atjaunojot neatkarību. Jo krieviem tas nozīmēja fundamentālu statusa maiņu – no valdošās nācijas uz svešzemniekiem, migrantiem, okupantiem. Tā jau pasaulē nav jauna situācija, tā rodas ja kāda kolonija iegūst neatkarību. Tad tie kolonizatori kas grib, samierinās, kas ne, tie dodas atpakaļ uz metropoli. Un miers mājās.
Latvijā šāda, dabiska, procesa nebija. Un rezultātā - apmēram 500 000 krievu ir spiesti piedzīvot statusa maiņu. Kura tiem nepatīk. Un kurai tie negrib pakļauties. Un te ir krievu nacionālisma saknes. Un tās nav atbilde uz latviešu nacionālismu. Tā ir atbilde uz Latvijas valstiskuma atjaunošanu. Un neko mēs te nevaram labot, nevaram iet „pretīm”, nevaram piekāpties. Jo negribam, nedrīkstam, nevaram zaudēt savu Latvijas valsti.

Diemžēl, krievu nacionālisms ir bīstams, ļoti bīstams. Tas ir pārāk līdzīgs vācu nacionālsociālistu antisemītismam.

Ja paskatās, ko krievi savos portālu komentāros raksta par latviešiem tad līdzība ir visai baisa; latvieši zagļi, gļēvi divkoši, nacisti, fašisti, bez savas kultūras, zvērīgi čekisti, stulbi viensētnieki, vēstures falsifikatori,neprot pārvaldīt pat savu valsti, idioti no dzimšanas, izvairās no darba, kropļi nolādētie, u.t.t. Nu gluži kā Hitlera Vācijā.

http://www.irlv.lv/en/blogs/personigie-blogi/krievu-nacionalisms-latvijas-nopietnakais-parbaudijums
16.03.2017 17:13 |

Reitings 190

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Prusakovs labs:-D:-D:-D:-D
16.03.2017 17:33 |

Reitings 190
https://www.youtube.com/watch?v=_lc7dEYKGhs
Izcils piemērs par krieviem, latviešu/krievu valodu un kā ārzemnieki ātri apgūst latviešu valodu pat dzīvojot īsu laiku Latvijā. Un nestāsta, ka viņus nacisti latvieši spiež runāt latviešu valodā.
Citāts no tās taizemietes: ''Kāpēc liela daļa cilvēku Latvijā nemācās latviešu valodu?''
Tikmēr krievs pārdevējs saka kāpēc viņš nezina latviešu valodu ''Man kaut kā nevajadzēja''.
Krievi (vairākums) sevi uzskata par izredzēto tautu:-D
https://www.youtube.com/watch?v=vRMPC0r_iys
Krieviem igauņi un leiši arī ir nacisti. Tie arī negrib/nemāk krievu valodu un ar tūristiem runā angļu valodā. Kamēr pie mums ja tu nerunā krieviski/nevēlies tad esi nacists, kura/kurš ienīst krievus.
Kā te viena jau minēja, tad paldies Dievam Latvijā krievi dabiski izmirst + no aizbraucējiem 2/3 ir krievvalodīgie. Pēc kādiem 50 gadiem būs maz palikuši naidīgi krievi Latvijā. Gan tāpēc, ka vnk dzimstība ar katru gadu viņiem krītas (latviešiem toties palielinās), gan tāpēc, ka no aizbraucējiem lielākoties tikai latvieši atgriežas, gan tāpēc, ka palikušie sāks saprast, ka viņi dzīvo Latvijā, un viņiem jāpielāgojas latviešiem.
P.S. Ironiskākais, ka man pašai ir nācies dzirdēt no vienas krievietes sūkstīšanos par bēgļiem, un pieminēja viņa kā piemēru no Francijas ar tur mītošo arābu kopienu. Ķipa viņi negrib tur iekļauties sabiedrībā. Kamēr pati arī nelabprāt latviešu valodā runā :D dubultie standarti kā dažām šī portāla lietotājām.
16.03.2017 17:51 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Drīzāk jau izskatās, ka Nils VVC pats ir palūdzis, lai tā izdara. Kā nekā, pašvaldību vēlēšanas tuvojas, vajag taču kaut kā nomelnot tos sliktos latviešu nacionālistus. Tas, protamas, tikai minējums. Varbūt ir otrādi - latviešu nacionālisti gribējuši paspīdēt. Rīcība muļķīga abos gadījumos, taču abos gadījumos izdevīga abām pusēm. Nemēģiniet politikā saskatīt kaut kādu ētiku.
17.03.2017 01:10 |

Reitings 12990
Flower, nemuldies, igauņi un lietuvieši arī runā krieviski, vada ekskursijas un veikalos krieviski vecākās pārdevējas runā, tieši tāpat kā Latvijā.
17.03.2017 09:49 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Starp citu! Mēs ne tik sen bijām Lietuvā, kādu laiku, ne tikai caurbraucot. Kafūžos un vispār uz ielas jauni cilvēki nemāk krievu valodu, arī oficianti picērijās un ēstuvēs nemāk. Ja k.ko vajadzēja uzzināt, bija jāmeklē tantuki, tie no seniem laikiem atcerās. Likās dīvaini. Un neatstāja labu iespaidu.
17.03.2017 11:27 |

Reitings 12990
Nu tas ir pilnīgi normāli, ka jaunie nezina, arī LV daudzi jaunie nezina... kāpēc zināt? Tīri klientu apkalpošanā. Ja bijāt aizbraukuši, varējāt angliski runāt. :-D (t)
17.03.2017 11:30 |

Reitings 12990
Man drīzāk neatstāja labu iespaidu, ka pati, jauns cilvēks būdams, ar jaunu cilvēku nesarunājies angļu valodā. :-D8-)
17.03.2017 11:34 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
es ar lietuviešiem un igauņiem sarunājos angliski. lietuvieši gan mēdz to tik labi nezināt, saka, ka jaunieši nemācās krievu valodu, bet realitātē nemācās nevienu valodu :D
lai gan mani izbrīna, ka arī mums te mēdz jauni cilvēki nerunāt angliski, kad tas ir vismaz 9, ja ne 12 gadus skolā mācīts. un viss internets ir angliski un pa lielam, par jebkuru tēmu daudz vairāk resursu ir atrodami angliski. un ja mani šis spēj izbrīnīt, tad par mūža nodzīvošanu valstī un valodas nezināšanu nav ne runas :D
17.03.2017 11:43 |

Reitings 12990
Es vairs nebrīnos, drauga brālis tik slikti zina angļu valodu, ka vispār acis uz kātiņiem man. Drausmas, nevienu seriālu pat paskatīties mājās kopā nevar, filmas ierobežotas :D Joki :D
17.03.2017 11:45 |

Reitings 190
Flower, nemuldies, igauņi un lietuvieši arī runā krieviski

Kam es liku tos linkus? Tādām kā tu! Es ieliku sižetu kurš ir tieši veidots par to kādā valodā jārunā ar igauņiem/leišiem. Tikai uz ielas aptaujātie uzskatīja, ka ar leišiem jārunā krieviski, ar igauņiem angliski.
Tie, kas zina to drēbi teica, ka abās valstīs jārunā angliski. Tas pats Reiniks to atzina.
Un, kas ir būtiskākais, tad lietuviete kura precējusies ar latvieti stāstīja, ka tas ir stereotips, ka ar leišiem jārunā krieviski. It kā krieviski tikai divās Lietuvas pilsētās kur ir liela krievu kopiena zina, kamēr jebkur citur Lietuvā valda angļu valoda.
Ziņām pa TV sekojat līdzi? 90% kādā valodā notiek intervijas no Igaunijas un Lietuvas (politiķi un parastie mirstīgie)? Protams angļu! Retie gadījumu, kad intervija uz ielas notiek krievu valodā - ar vecāka gadagājuma cilvēkiem.
Tikai Latvijā, Baltijas mērogā plaukst un zeļ krievu valoda. Bet arī var novērot pozitīvu tendenci, ka strauji samazinās šīs valodas pratēju skaits. Un tas ir apsveicami(l)
Tiesa, kad Lietuvā/Igaunijā retais mācēs krievu valodu, tad pie mums vel liels % skaits zinās šo valodu, jo pie mums dzīvo visnelojālākie krievi Baltijā. Igaunijā/Lietuvā Krievijas atbalstītāji ir ļoti maz.
17.03.2017 13:59 |

Reitings 190
https://www.youtube.com/watch?v=An5fMGcR514
Šeit interesants video par latviešu un leišu saziņu.
17.03.2017 14:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits