Par priekšniekiem-vīriešiem.. Uzskatu, ka atkarīgs no situācijas. Domāju ir normāli padotajiem (ne tikai sievietēm) uzsaukt pusdienas svētku reizēs, kādos pasākumos, vai arī tad, ja pusdienošana kopā notiek reti - tad to var uztvert kā jauku žestu. Izmaksāt padotajām tad, ja pusdienās kopā iet katru dienu, man šķiet ļoti dīvaini. Ok, nedzīvoju Latvijā, bet varu iedomāties, kāda summa tur mēnesī salasās, sevišķi ja ir vairākas sievietes. Par tādu jau var ar ģimeni ceļojumā aizbraukt!
Nu jā, man iepriekšējā darbā priekšnieks arī uzsauca dzērienus un ēdienu, bet tas bija reizi vairākos mēnešos. Ja tas būtu noticis katru dienu, tas neliktos ok. Doktora darba vadītājs arī ir uzsaucis lietas, bet atkal- tas notiek reti. Loģiski, ka negaidu, ka man viņš katru dienu apmaksās pusdienas. :-|
Respektīvi - viss ar mēru! Mans tēvs ir tāds cilvēks, kurš uzsauks visām sievietēm kompānijā, piemēram, restorānā, ko es ļoti cienu, bet domāju, ka tad, ja viņam to nāktos darīt katru dienu, viņam rastos jautājumi. :-|