Vīrieši darbā

Reitings 279
Reģ: 23.04.2014
Tā kā šodien Sieviešu diena, gribētos parunāties par vīriešiem un sievietēm darbā. Kā vīrieši darbā attiecas pret jums, sievietēm?
Vai dāvina jums ziedus 8.martā, priemēram?
Vai izmaksā pusdienas, kad ejat kopā pusdienot?
Manai draudzenei ir riktīgi palaimējies, pilnīgi nākas apskaust :) Ne tikai sieviešu dienā, bet ik pa laikam viņai darbā uzdāvina ziedus, atnes kaut ko garšīgu. Kad iet pusdienās ar vīrieškārtas kolēģiem, tad vienmēr izmaksā vīrieši dāmām.
Kāpēc man nekā tāda nav? :p Reti kurais un tikai mutiski pasaka, apsveicu ar 8.martu. Kad ejam pusdienās, neviens neizmaksā. Arī šefs neizmaksā savām kolēģem dāmām, kas man liekas dīvaini. Pat es izmaksāju saviem padotajiem (asistentei), ja ejam kopā pusdienās, man tas liekas pašsaprotami.
Kā ir jūsu kolektīvos?
08.03.2017 09:26 |

10 gadi
Reitings 192
Reģ: 08.02.2010
@paulalala tā, ir ka mums ir pilns ar sēru dienām, kad vēl jāliek klāt melnā lente pie karoga kāta. Vienkārši pašķirsti kalendāru un palasi.
Starp citu, nemaz nezināju par 19.novembri, kaut kā šādu informāciju biju palaidusi garām vai vienkārši nebiju piefiksējusi. 23.februāri es absolūti neatbalstu. Tā ir svešas, naidīgas un agresīvas valsts populistiska karotāju svinamdiena. Vispār pret PSRS laikiem man ir liels naids, jo vairāki ģimenes locekļi ir bijuši izsūtīti uz Sibīriju un esmu lasījusi vēstules, ko viņi sūtīja uz mājām, bez asarām acīs ir grūti lasīt.
Man patīk saņemt ziedus, tas taču ir tik forši!
Lai pasaulē vairojas prieks. :)
08.03.2017 15:07 |

Reitings 200
Reģ: 28.12.2016
Nu necienu ja vīrieši ir skopi, proti, nav dāsni......mans vienīgais kolēģis ir ārzemnieks un 8.marta pasākumu neizprot. Ja nemāk ziedus nopirkt., tad nav ko pirkt vispār (e)
08.03.2017 15:16 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
LinSane, pēc tava komentāra, prasās to L burtu noņemt. Kas par murgu. Nu kādēļ kādam cilvēkam ir sabiedrības pressure dēļ jātērējas ziediem, jo īpaši, ja šos "svētkus" ne atbalsta, ne saprot, ne svin? Šausmas :-D:-D:-D
08.03.2017 15:22 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es arī piekritīšu, ka tas ir muļķīgi no visiem gaidīt pārākos apsveikumus, īpaši, ja viņš tiešām neatbalsta, neatzīst un aizmirsis.
Jā, ja mani draugs neapsveiktu, es maybe uzmestu lūpu, jo viņš zina, ka vienmēr tieku sveikta, arī es viņu apsveicu, bet man nevajag nekādas dāvanas, vienkārši jauki pavadīt vakaru. Bet nu no svešiniekiem pilnīgi neko negaidu, tāpēc šodien biju patīkami pārsteigta, kad no autoskolas saņēmu rozīti braukšanas nodarbībā. (l)
08.03.2017 15:25 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
flower666
Ak dievs, Veinbergai jau nu gan nav pilns rublis! :D Nav brīnums, ka tvnets ir noslēdzis viņas rakstiem komentēšanas opciju. :D
08.03.2017 15:29 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Darba kolēģi apsveica ar puķēm.
Ja mani uzaicinātu kopīgi paēst sieviešu dienā,tad es arī gadīti ,ka izmaksās. Ja vnk kādā darba dienā, tad nē, bet ,tāpat liktos dīvaini ,ja darba koļēģis aicinātu kopīgi pusdienot.
Man nebūtu žēl,ja mans vīrietis iedotu naudu,lai kopīgi kolektīvs apsveiktu sievietes un uzdāvinātu puķes, kā arī kādu svētku galdu uzklātu. 1x gadā sievietes iepriecināt neiznāk nemaz tik dārgi un ģimenes buģetu ļoti neietekmēs.
Manā darbā mēs arī vīriešus 1x apsveicam . Gatavojam svētku galdu:)
08.03.2017 15:51 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Mums parasti, kopīgi uzklāja visām sievietēm galdu un vadītājs uzdāvināja katrai pa rozei vai tulpei.
Varbūt autores draudzenei izmaksā tikai tie vīrieši kas ir brīvi,vai tādi kas vienkārši ir tādi ,ka ir pieraduši iet pusdienās un sievietei izmaksāt. Un tas ar atkarīgs no tā cik daudz izmaksā. Varbūt viņa paņem tikai kafijas krūzi pa 2.50-3.00 eiro,bet varbūt kārtīgas pusdienas pa 12 eiro:-D.
Man personīgi nepatiktu,ja mans draugs kādai izmaksātu katru dienu pusdienas, vai puķes un končas dāvinātu, cita lieta ja visi vīrieši kolektīvi sveiktu.:-)
08.03.2017 16:24 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Interesantas jums tas attiecības ar šefiem. Ja kāds šmurgulis pasveicina tad apvainojās. Kad šefam pipele nez tā visas skraida apkārt kā bitītes ap medu.
08.03.2017 16:52 |

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Haily, nu es biju jautājusi tāpēc, ka es nesapratu kāds sakars latviešu svētkiem (meteņiem, vasaras/ziemas saulgriežiem utml.) ar sēru dienām. Kalendārs visiem ir pieejams.
08.03.2017 16:56 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Vispār Starptautiskā vīriešu diena ir 19.novembrī nevis 23.februārī.
Es gan savā darba vietā esmu pirmo gadu 8.martā, bet tā esot katru gadu, ka uzņēmums apmaksā pusdienas un Vīriešu dienā viņiem pusdienas.
Ja uzņēmums to neapmaksātu, tad gan jau tikai puķītes uzdāvinātu.
Nevaru iedomāties, ka parastā darba dienā kolēģis samaksātu par pusdienām.
Varbūt autores draudzenei tas nav vienkārši kolēģis, tāpēc izmaksā.?
08.03.2017 17:58 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Šodien firmas īpašnieks uzdāvināja katrai sievietei skaistu tulpju pušķi un konfekšu kasti. Kolēģis katrai sievietei uzdāvināja ļoti garšīgu šokolādi. Cits kolēģis katrai pa tulpītei atnesa. Tas nav pienākums sveikt sievietes 8. martā, bet, manuprāt, tas ir ļoti jauks un vīrišķīgs žests :)
08.03.2017 18:57 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Nešķiet ok, ka kolēģis izmaksātu man pusdienas. Ja mans vīrs savām kolēģēm izmaksātu, es nebūtu priecīga :D
Ziedus šodien saņēmu no viena kolēģa gan. Vispār izgāzos nedaudz šodien, viens klients mani mutiski apsveica svētkos un es automātiski pateicu, paldies, Jums tāpat :D Aizmirsu, ka ir taču sieviešu diena, ne kaut kādi Ziemassvētki un sveic mani vīrietis. Baigais aplauziens. Abi nosmējāmies.
Bet forša diena, daudz ziedi un apsveikumi, man patīk (l)
08.03.2017 19:43 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Ir vīrieši, kuri jebkurai sievietei principā savā klātbūtnē neļauj maku vilkt ārā. Un tādiem mēdz būt gan sievas, gan draudzenes, gan kolēğes.
08.03.2017 20:01 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Jā, no kolēģiem saņēmu puķes 8.martā, man kolēģi dāvina ziedus arī uz dzimšanas dienām un vārda dienām. Vienreiz pat tāpat vien uzdāvināja. Ejot kopā pusdienās bija viens priekšnieks, kurš izmisīgi vēlējās izmaksāt katru reizi, es nekad neļāvu - man tas nav pieņemami. Tas ir tikai darbs, tikai darba attiecības, es tur arī strādāju un pelnu naudu un varu par sevi samaksāt. Zinu, ka vienu brīdi par mums pat kolēģes baumoja, jo mēs abi tobrīd bijām brīvi un bieži arī gājām kopā pusdienās, jo viņš bija mans tiešais priekšnieks un bija jāpārrunā dažādas lietas. :-D Lai gan mums absolūti nekas ārpus darba nav bijis. Nē, lai man izmaksā mans vīrietis, man nešķiet pieņemami, kad izmaksā kolēģis, jo man darbā nekādus zemtekstus nevajag un dienesta romāni nav nepieciešami.
___
BET esmu pieņēmusi piedāvājumu izmaksāt gadījumos, piemēram, kad mans projekts ir apstiprināts un kolēģis uzaicina to nosvinēt kādā restorānā. Īpaši jau karjeras sākumā, kad atteikt īsti nevar, bet restorānu, kur no cilvēka jāatstāj 100+ eiro, nevaru atļauties. Plus, jutos nopelnījusi. Tad mēs gājām svinēt. Bieži vien - lielākā kompānijā.
08.03.2017 23:03 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Nenoturējos. :D
Par sievietēm, kuras ne no sava vīrieša gaida izmaksāšanas un vēl nezko - var izraut cilvēku no nabadzības, bet nevar izraut nabadzību no cilvēka. Kur jūsu pašcieņa...
08.03.2017 23:23 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Vai izmaksā pusdienas, kad ejat kopā pusdienot?

????
Es negribētu, lai mans vīrs savām kolēģēm izmaksātu pusdienas un tas tiktu uzskatīts par normu!!! :D
08.03.2017 23:49 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Ā, man bija viens kolēģis, kas maksāja par manām pusdienām. Šobrīd viņš ir mans vīrs:D
08.03.2017 23:51 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Par priekšniekiem-vīriešiem.. Uzskatu, ka atkarīgs no situācijas. Domāju ir normāli padotajiem (ne tikai sievietēm) uzsaukt pusdienas svētku reizēs, kādos pasākumos, vai arī tad, ja pusdienošana kopā notiek reti - tad to var uztvert kā jauku žestu. Izmaksāt padotajām tad, ja pusdienās kopā iet katru dienu, man šķiet ļoti dīvaini. Ok, nedzīvoju Latvijā, bet varu iedomāties, kāda summa tur mēnesī salasās, sevišķi ja ir vairākas sievietes. Par tādu jau var ar ģimeni ceļojumā aizbraukt!
Nu jā, man iepriekšējā darbā priekšnieks arī uzsauca dzērienus un ēdienu, bet tas bija reizi vairākos mēnešos. Ja tas būtu noticis katru dienu, tas neliktos ok. Doktora darba vadītājs arī ir uzsaucis lietas, bet atkal- tas notiek reti. Loģiski, ka negaidu, ka man viņš katru dienu apmaksās pusdienas. :-|
Respektīvi - viss ar mēru! Mans tēvs ir tāds cilvēks, kurš uzsauks visām sievietēm kompānijā, piemēram, restorānā, ko es ļoti cienu, bet domāju, ka tad, ja viņam to nāktos darīt katru dienu, viņam rastos jautājumi. :-|
09.03.2017 00:21 |

10 gadi
Reitings 3706
Reģ: 29.01.2009
Kad iet pusdienās ar vīrieškārtas kolēģiem, tad vienmēr izmaksā vīrieši dāmām.
Kad ejam pusdienās, neviens neizmaksā. Arī šefs neizmaksā savām kolēģem dāmām, kas man liekas dīvaini. Pat es izmaksāju saviem padotajiem (asistentei), ja ejam kopā pusdienās, man tas liekas pašsaprotami.

Kāpēc, lai izmaksātu pusdienas. Regulāri sanāk iet ar kādu vīrieškārtas kolēģi pusdienās..tā takš viņus beigās izputinātu :D Vai arī būtu jāiet tikai ar sievietēm, jo lūk, vīriešiem jāizmaksā.
09.03.2017 01:02 |

Reitings 204
Reģ: 29.01.2009
Sākumā izlasot tēmu likās - nu, kas tur it kā īpašs, ja kolēģi izmaksā pusdienas. Bet izlasot komentārus, varu tomēr saprast šo: "Kas par sviestu...es būtu dusmiga ja mans vīrietis kolēģēm kkādas pusdienas vēl izmaksātu..mums ir kopigs budžets, ģimene, bērns.." tā izmaksāšana sieviešu kolēģēm tad tomēr sāk šķiet mazliet jocīga, jā. :-)
.
Savukārt par 8.martu - tas mums darbā gan ir cieņā, vīriešu kolēģi vienmēr nu tik ļoti gatavojas un sagadā patiešām jaukus pārsteigumus. Šis gads nebija izņēmums. Bet arī, ja nekādu pārsteigumu un dāvanu nebūtu, neuztvertu to nekā īpaši. Lai jau. 8.marta atzīmēšanu darbā uztveru kā jauku žestu nevis nerakstītu normu. :-)
09.03.2017 17:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits