Vīrieši darbā

Reitings 279
Reģ: 23.04.2014
Tā kā šodien Sieviešu diena, gribētos parunāties par vīriešiem un sievietēm darbā. Kā vīrieši darbā attiecas pret jums, sievietēm?
Vai dāvina jums ziedus 8.martā, priemēram?
Vai izmaksā pusdienas, kad ejat kopā pusdienot?
Manai draudzenei ir riktīgi palaimējies, pilnīgi nākas apskaust :) Ne tikai sieviešu dienā, bet ik pa laikam viņai darbā uzdāvina ziedus, atnes kaut ko garšīgu. Kad iet pusdienās ar vīrieškārtas kolēģiem, tad vienmēr izmaksā vīrieši dāmām.
Kāpēc man nekā tāda nav? :p Reti kurais un tikai mutiski pasaka, apsveicu ar 8.martu. Kad ejam pusdienās, neviens neizmaksā. Arī šefs neizmaksā savām kolēģem dāmām, kas man liekas dīvaini. Pat es izmaksāju saviem padotajiem (asistentei), ja ejam kopā pusdienās, man tas liekas pašsaprotami.
Kā ir jūsu kolektīvos?
08.03.2017 09:26 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Kas par sviestu...es būtu dusmiga ja mans vīrietis kolēģēm kkādas pusdienas vēl izmaksātu..mums ir kopigs budžets, ģimene, bērns..un vēl plānā vairāki lieli pirkumi tāpēc naudu tagad skaitu un tēriņiem sekoju līdzi vairak..
Nesen tieši manējam viena koleģe prasija nopirkt pusdienas ka naudu atdošot..neko neatdeva viņš arī nekaunējās pēc tam paprasīt bet ši saka ka viņai neesot...wtf nu :D kapēc viņam būtu jāmaksā par kolēģes pusdienām? Jo viņa sieviete? Tā kāda privilēģija?
08.03.2017 11:04 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ja cilvēki strādā vienā darbā, kāpēc kādam no viņiem sava alga būtu jātērē uz kolēģi, kas arī saņem algu, tikai tāpēc, ka viņa ir sieviešu dzimuma?
08.03.2017 12:23 |

10 gadi
Reitings 626
Reģ: 01.02.2015
sasmējos, manā nu jau gandrīz bijušajā kolektīvā ir 3 vīrieši uz 30 sievietēm. ja viņi sveiktu, tad drīzvien bankrotētu :-D:-D un nē, mums vīrieši parasti nesveic :-)
08.03.2017 12:33 |

Reitings 177
Reģ: 29.01.2009
Ja abi kolēģi ir brīvi vel ok, var maksāt pusdienas, bet ja mans vīrs ietu kaut vai mēnesī reizi maksātu par kolēģes pusdienām nebūtu priecīga. Budžets kopīgs. Ja tagad ietu pati ar kolēģiem pusdienās, man kolēģi visi vīrieši, liktos dīvaini ja kāds piedāvātu maksāt, un nemaz to nepieņemtu. Cits variants būtu ja ar šefu ietu, bet ne vienkārši pusdienās, bet nu pieņemsim kopā no kaut kurienes brauktu un iebrauktu paēst, tad vel pieņemtu, bet no šefa tikai tāpēc ka uzņēmuma nauda, ne privātā.
Par saldumiem reizēm kolēģi ko atnes, bet tas nav tāpat vien, tas ir kad esmu veikusi viņiem kādu pakalpojumu. Nu ir bijuši kolēģi, kas izrāda simpātijas tie protams tāpat šad tad ko atnes. Vai braucot no komandējuma šo to atved. Uz sieviešu dienu ir kas nes ir kas nenes ziedus.
08.03.2017 13:04 |

Reitings 166
Reģ: 05.04.2010
Mūsu darba kolektīvā esam 5 dāmas un ap 20 kungi, mēs viņus sveicam 23. februārī ar gardām brokastīm darba vietā un viņi mūs sveic ar ziediem un īpašām brokastīm 8.martā. Šos svētkus izmantojam kā iespēju, lai pateiktos, par atbalstu, sadarbību un palīdzību, ko neizdodas pateikt ikdienas steigā. Bez viņiem mēs neko nevarētu un tieši tā pat viņi bez mums. Mēs esam komanda, kura ciena viens otra darbu.
Kopīgas pusdienās nedodamies darba specifikas dēļ, tāpēc jautājums par "izmaksāšanu" atkrīt.
08.03.2017 13:11 |

Reitings 558
Reģ: 23.07.2016
Kas tev nav draugs/vīrs, kas tevi apdāvina svētkos, ka jālūdz no kolēģiem žēlastības dāvanas. Varbūt kolēģiem ir sieva un ģimene, kur aiziet nauda, kāpēc būtu jāapmaksā tev pusdienas? Šito es nesaprotu, kā var nebūt kauns, ko tādu prasīt, varbūt viņš naudu iegulda lietderīgāk nevis izdāļā piecīšus katrai kolēģei pusdienās. Ja es ko tādu uzzinātu, padomātu, ka draugam nav kur naudu likt, ja var šitā mētāties ar naudu. Tu tak esi tikai kolēģe, nevis sieva vai tuvs radinieks/draugs.(t)
08.03.2017 13:32 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Pagājušajā gadā 8. martā darba devējs uzdāvināja skaistu puķi podā, šķita patīkams žests, bet 8. martu kā tādu es nesvinu un man tā ir pavisam parasta diena .. jā, zinu, zinu, ka svētki - tas ir forši, bet šie konkrētie man tik ļoti saistās ar padomju laiku paliekām, ka atzīmēt tos nav vēlmes. Par apsveikumu un ziediem, protams, paldies pasaku, bet neko vairāk man tas nenozīmē (t) Citādāk sveikšanas darbā notiek neatkarīgi no tā, esi vīrietis vai sieviete - parasti visi samet naudiņu, bet jubilārs organizē nelielu pasēdēšanu 8-) Pusdienas apmaksā katrs pats, atsevišķi gadījumi varētu būt dienesta romānu gadījumā, he :-D Bet kopumā piekrītu tām meitenēm, kuras rakstīja, ka mēs pašas taču nebūtu laimīgas, ja mūsu vīrieši izmaksātu darba kolēģēm. Atsevišķi gadījumi ir izņēmums, bet ne jau ikdienā (s)|-)
08.03.2017 14:11 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Persephon, tikai piemetināšu, ka tie tomēr nav Padomju laiku svētki!
08.03.2017 14:13 |

Reitings 214
Reģ: 10.09.2011
Nevaru iedomāties, ka šefs man izmaksātu pusdienas. :-D Tik smieklīgi, lai tāpēc, ka nevaru iedomāties viņu to darām. :-D
Draugs gan izmaksā, ja ejam pavakariņot vai papusdienot uz kādām šikākām vietām, bet ja parastā kafūzī, tad uz maiņām. Atkarīgs, kam tajā brīdī ērtāk norēķināties. :-)
08.03.2017 14:19 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Apple pie, tādā formātā, kā tas notiek te un bijušajās PSRS bloka valstīs, ir gan. Šī diena taču pirms tam bija saistīta ar sieviešu tiesībām, līdztiesību, feminismu, bet tagad tā vietā Tu dabū tulpes un končas, vienu reizi gadā. :D (pārspīlēju).
It sevišķi smieklīga autores vēlme, lai apsveic 8.martā un izmaksā pusdienas (!), kas feministēm būtu aizvainojums. Tas jau vien parāda, ka šie svētki TIEK uztverti padomju tradīcijās.
08.03.2017 14:20 |

Reitings 190
Reģ: 06.01.2017
http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/650203-sieviesu_diena_ka_padomju_savienibas_postkolonialo_seku_izpausme_latvija
Apple_pie izglītojies! Latvijā šī diena tiek atzīmēta pēc PSRS/ Krievijas tradīcijām nevis kā to dara normāli visā pārējā pasaulē.
Un kas attiecas uz izmaksāšanu. Es pati nekad nepieņemtu. Tas tak nozīmētu, ka pašai nav naudas, un es ubagoju ēdienu. Tie ir kolēģi nekas vairāk. Kāpēc lai kolēģi izmaksātu? Kaut kāds absurds.
Vispār kaut kā neiet kopā šī diena ar šo tēmu.
08.03.2017 14:44 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
tas būtu stipri dīvaini, ja kolēģi kolēģiem diendienā izmaksātu pusdienas, pamatojoties uz dzimumu (t)
mēs darbā viens otru ik pa brīdim palutinam, kas nu kuram tuvāks un kad nu kuram iedvesma, bieži vien kāds atnes kaut ko paštaisītu, lai pacienātu citus. un sieviešu dienā pagājušogad vīrieši sveica sievietes (mums milzīgs darbinieku skaits, vīrieši/sievietes 50/50, neviens nebankrotēja), šogad neiekrīt maiņa, nezinu :D bet mums sanāk daudz svētkus svinēt darbā. pa lielam, visus :D un lielu daļu tās svinēšanas (dekorācijas, cienests) mēdz segt kompānija. tā kā no big deal.
08.03.2017 14:48 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es zinu, kā tiek atzīmēta, es domāju par pašu datumu. Nesaprotu vispārējo sašutumu par to, ka apsveic un puķīti uzdāvina, manuprāt, jauki.
08.03.2017 14:49 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Kā kurš šo dienu uztver. Vienam saistās ar sieviešu tiesībām un vienlīdzību, citam drīzāk ir kā piemiņas diena, dēļ notikumiem Ņujorkā.
Un Latvijā tomēr ilgu laiku šie svētki netika oficiāli atzīti, jo tika uzskatīti kā psrs mantojums. Bet nu nevajag no visa atbrīvoties, vien tādēļ ka to ieviesa psrs laikā.
Līdzīgi kā ar Helovīniem un Valentīndienu (šie gan nāk no asv). Tie tak arī nav latviešu svētki, bet kas tur slikts, ka tos atzīmē? Ja mēs atzīmētu tikai latviešu svētkus, mums būtu pārlieku daudz sēru dienas. Un arī tas, ka sveic šajā dienā nenozīmē, ka nenovērtē sievietes citās dienās, līdzīgi kā, ja atzīmē Valentīndienu, nenozīmē, ka citās dienās nemīl.
BET neuzskatu, ka vīriešiem būtu jābūt kā pienākumam dāvināt sievietēm tulpes šajā dienā, pat ja tā ir oficiāli atzīta atzīmējama diena Latvijā. Gribi sveic, gribi nē. Jautājums, cik daudz no sievietēm sveic vīriešus 19. novembrī? Tā pat kā ar Ziemassvēkiem. Tie tak arī ir svētki, pie tam sarkanais datums un brīvdienas, bet vai tādēļ obligāti visiem jādāvina dāvanas?
Un tā arī nesapratu, kādēļ kolēģim vīrietim būtu jāizmaksā kolēģei sievietei pustdienas? Kādēļ?
08.03.2017 14:54 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
nu pag, kas slikts ir apsveikumā un ziedos?
Es vīriešu dienā (novembrī) arī uzdāvinu mazu dāvaniņu draugam, viņš man sieviešu dienā.
08.03.2017 14:55 |

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
MissMia - vari lūdzu paskaidrot šo - "Ja mēs atzīmētu tikai latviešu svētkus, mums būtu pārlieku daudz sēru dienas"?
08.03.2017 14:59 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
paulalala, Ok nepareizi izteicos, svētku dienas protams ir svētku dienas :D Biju domājusi, ja ņem visas Latvijas svētku, atzīmējamās un atceres dienas, kurām ir "latviska" vēsture.
08.03.2017 15:02 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Kādēļ lai šefam būtu jāizmaksā sievietēm kolēģēm pusdienas? :-D:-D:-D
08.03.2017 15:03 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
mums ir viens vīrietis kolektīvā. pusdienas no viņa negaidām, tā pat bieži ar kaut ko pacienā utt.
valsts svētkos, Ziemassvētkos, šodien un citos šāda tipa svētkos viņš mūs uzaicina uz pasēdēšanu - tad ir uzklāts galds utt. tā kā viņš ir priekšnieks, mums tiek nodrošināti labi darba apstākļi un citas mazas ekstriņas.
08.03.2017 15:05 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
mums tiek nodrošināti labi darba apstākļi un citas mazas ekstriņas.

man pēc beztēmām nez kāpēc radies pavisam cits iespaids :-D
08.03.2017 15:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits