Stulbākie sabiedrības stereotipi

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Kādi ir, jūsuprāt, stulbākie/bezjēdzīgākie/kaitinošākie sabiedrības stereotipi, kādus esat dzirdējušas? :)
Mani piemēri:
*bez augstākās izglītības nevari dabūt labu darbu/ neesi gudrs u.tml.
*līdz n gadu skaitlim tev obligāti jābūt precētai
*līdz n gadu skaitlim tev jābūt bērnam
*ģimenē jābūt vismaz 2 bērniem
*visas sievietes mīl būt mātišķas un, ja nemīl, tad obligāti iemīlēs un kļūs par paraugmātēm pēc mazuļa..
Es nesaprotu, kāpēc sabiedrībā ir tik daudz dīvainu, uzspiedošu gandrīz vai ultimātu.
Tas taču ir tracinoši, ja sarunājies ar cilvēkiem un viss, ko viņi spēj uzjautāt, ir: "Nu, nu, kad precēsies? Kad būs bērns? Augstskolu nepameti? Kad plāno nākamo bērnu?" u.t.t.
Un, ja atbildi godīgi par sevi, taču šī taisnība nesakrīt ar sabiedrības ultimātu, tad paliek vien replikas: "Jā, jā tu tagad tikai tā saki...pagaidi, pagaidi.."
01.03.2017 16:18 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Ja sieviete no paša rīta ir dusmīga/īgna, tad vai nu viņu vīrietis nav izmīlējis vai arī viņai ir sarkanās mēneša dienas.:-D
02.03.2017 14:53 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
a un tie apsi lauki doma ka Riga ir piena upes kisela krastos. Nejedz ka komunalie ir jamaksa un tadu ir vairak neka ja ir dzilos laukos privatmaja. Ka riga ari ir dzivoklis jauzkopj, nauda janopelna , un edienu pasiem no veikala jaatnes un jagatavo. Un ja daudziem ridziniekiem ir darzi. Ka man kolegei radi dzilos laukos, privatmaja bet darzisn nu pa pusei iekopts. Vina no Rigas ved no sava darza siem vasara tomatus, gurkus, darzenus vai nav smiekligi? Vinai darzinos paliels darzs...
02.03.2017 14:55 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Starp citu, tas piemērs ar Ušakovu arī ļoti labi iederas tajā, ko teicu par autoritātēm. Tiem, kam viņš ir neapstrīdama autoritāte, lai ko viņš arī darītu, vienmēr nekritiski tiks aizstāvēts pat, ja viņš rīkojas tāpat kā visi pārējie. Un vēl jau ir viens faktors - mēs vairāk piedodam tiem, kas mums vairāk simpatizē. Nesimpātiskajam pie katras izdevības uzknābsim (es jau teicu, ka viņš ir tāds un šitāds!), simpātiskajam par tādu pašu rīcību piemērojam attieksmi "kam negadās".
02.03.2017 14:59 |

Reitings 23705
Ridzinieku berni it iapsi vasaras aug un dzivo uz akmeniem un putekliem:-D:-D:-D lieki teitk ka tas ir murgs, ta drizak ir nereti mazpilsetu vai lauku berniem.
Ridziniekiem ir daudz parku, zoo, jurmala blakus un berni redz daudz vairak ka lauku mazie nereti. Nesaku ka ta ir vienmer bet..
02.03.2017 15:00 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es tieši gribēju rakstīt to pašu stereotipu ko Rīdziniece, par dzīvi uz akmeņiem.
Man Rīgas centrā ir zaļš iekšpagalms, šķūnīši, vieta šašlikam, šūpuļtīkls, kamēr mazpilsētas dzīvoklī es fiziski dzīvoju uz akmeņiem. Apkārt daudzstāvenes un asfalts (līdzīgi kā Rīgā kādos Pļavniekos). OK, es, maza būdama, braucu uz laukiem pie vecvecākiem, uz lauku viensētu, bet manā klasē bija bērni, kas, mazpilsētā dzīvodami, nekad nebija bijuši kūtī, nekad nebija redzējuši dzīvu cūku vai kasījuši cūkai muguru, nespēja iztēloties, kā izskatās vieta, kur lauku vista dēj olas. Vienreiz pie manis uz laukiem ciemos atbrauca draudzenes, mums bija ap 15 gadiem, viņām par visu bija wow! Un viņas nebija no Rīgas.
02.03.2017 15:04 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Rowan
Nu bet par to jau es arī runāju! Sievietei sekss ir kaut kas slikts - viņu kāds iegūst. Viņa kaut ko zaudē. Viņai jābūt "aizslēgtai". Viss negatīvās krāsās. Sanāk, ka sieviete nekad nedrīkst gribēt seksu bez saistībām vai īslaicīgu sakaru. Sievietei jāgrib tikai taupīties savam īstajam un vienīgajam, jo tad viņa būs vērtīgāka. Es vienkārši neredzu īsti to iemeslu un pamatojumu - kāpēc izlemt cita vietā, ko viņam gribēt vai negribēt.

Tu uzsver to nekad nedrīkst gribēt un jātaupās īstajam un vienīgajam. Es savukārt runāju par tām, kurām tas ir dzīvesveids. Loģiski, ka kā jau visās lietās, arī šeit ir saprātīgais vidusceļš abiem dzimumiem, un katrs individuāli uz to skatās mazliet plašāk vai šaurāk. :)
Es nenosodu sievietes, kas tā dara, bet ja es neizskatu sievietes, kuras piekopj tādu dzīvesveidu, par sievas materiālu, tad man ir greiza domāšana? :)
Kopumā es atbildēju jau iepriekš ar savu komentu zemāk:
Stereotips ir par to, ka tāda sieviete, kura guļ ar ko pagadās, nav jāizvēlas kā sieva un pareizi vien ir.

Attiecībā uz šo:
Ja sievietei ir bijuši daudzi seksa partneri, viņa noteikti ir kaut kāda nodzērusies bāba ar kaudzi STS.

Nop, viņai mierīgi var nebūt nodzērusies bāba ar STS. Es personīgi pazīstu vienu kopumā saprātīgu un jauku meiteni, kurai pēc pāris glāzēm šīberīts aizbrauc un viņu var paņemt jebkurš, kurš neizskatās pēc ķēma, neskatoties uz to, ka viņai ir draugs un viņa taisās precēties. Vai tāpēc es viņu uzskatu par stulbu palaistuvi? Nē, galīgi nē. Ir cilvēkiem savas īpatnības, bet viņas topošā vīra man biki žēl gan. :D
02.03.2017 15:30 |

Reitings 243
Reģ: 02.10.2015
Un ja pat ir cilveki, kuri strada ferma vai fabrika Anglija, un? Tas ir slikti un kauns? Ar vien vairak un vairk saprotu, kad pats svarigakais ka tu savu nopelnito naudu tere, kur ieguldi un tas par tevi vairak liecina ka cilveku, kads tu esi, nevis tas kad tu starda tada vieta, tad viss, tu esi dumjs un nekas, melns.
02.03.2017 15:34 |

Reitings 243
Reģ: 02.10.2015
cilvēki bez bērniem neko nesaprot no bērniem- nu nav ta kad galigi neko nesaprot, bet tomer ir dumji pamacit cilveku, ka audzinat bernu, ja tev pasam nav ;) Taka vairak vai mazak, bet domaju, kad si ir patiesiba, jo tomer cilvekiem bez berniem, nu nav ta pieredze, lai pamacitu cilvekus ar berniem.
02.03.2017 15:37 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
- Internetā iepazīstas tikai neveiksminieki;
- Skaistai meitenei jāprecas ar bagātnieku (un otrādi);
- Visām sievietēm patīk ziedi.
02.03.2017 15:38 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Caloo
:D
paulalala ir lieliski uzrakstījusi, kāpēc manā blondajā galviņā neveidojas šis fantastiskā 'vīrieša' tēls ;)
kurš visas var dabūt.
Nav tāda vīrieša, nekad neesmu par tādu dzirdējusi, redzējusi.
Ne sievietes, ne vīrieši negrib nopietnām attiecībām tādu, kuri pārāk viegli iesaistās un "ar ko pagadās".

Jo tāds neeksistē :-P Krištianu Ronaldu nav nekāda daudzu slēdzeņu lieliskā atslēga - bet sapņot nav jau aizliegts :-P :D :D :D :-P
.
Un vispār tā analoģija par slēdzenēm un atslēgām ir tipisks piemērs dubultajam standartam - tas, kas ir atļauts vīrietim, nav atļauts sievietei 8-)
.
Turklāt, Caloo, tas, ka Tu raksti, ka
Tas bija piemērs, lai ilustrētu ideju, jo savādāk jūs nesaprotat uz ko balstās stereotips.

Nu vai zini (t) (e) neviena meitene ne šajā diskusijā, ne vispār cosmo forumā nav tāda aita, lai nesaprastu, uz ko balstās šis vai citi stereotipi - to izdomāji Tu pats :-P Neviena Tev (vai kādam citam) neprasīja - "ak, es vista, nesaprotu, kur rodas stereotipi, esi tik laips, Caloo, sacel vētru ūdens glāzē un iemāci mums to" (te savā galvā uzzīmē dumju sievišķi, kas dievinošām acīm pielūdz vareno visgudrības dievu Caloo) :D
02.03.2017 15:41 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Man ir stereotips par Caloo. Normāli veči nesēž sieviešu forumā, kur nu vēl tik ļoti iedziļinās sieviešu sarunās. :-D
02.03.2017 15:50 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
-Ja strādā ārzemēs, tātad lasa sēnes vai vergo fabrikā. Nekādi citi darbi jau ārzemēs nav iespējami.
-Visi vīrieši, kam vēl nav 30 ir stulbi, vieglprātīgi idioti, kas ņem priekšā visu, kas kustās, bet visi vecie veči, kam 50 un uz augšu, ir inteliģentie sapņu prinči, kas novērtē sievietes.
-Ja sieviete negrib bērnus, tātad vēl nav satikusi īsto vīrieti, ar kuru gribēs bērnus. Jo nevar taču būt iespējams, ka sieviete vienkārši negrib bērnus.
-Ja sievietei ir attiecības, bet viņai ir arī darbs un sava nauda, tas nozīmē, ka viņas vīrietis ir necienīgs idiots, kurš nespēj viņu uzturēt un spiež viņu strādāt.
-Pārim vienmēr visur jāiet kopā. Ja kāds kaut kur aiziet atsevišķi vai dara kaut ko atsevišķi, tātad otru nemīl, krāpj un domā par šķiršanos.
02.03.2017 15:52 |

Reitings 3267
nerātnā
Nu labi, pacepies, bet tagad vari pateikt kko arī par lietu, tobiš nevis par mani, bet par jautājumu? Kur man nav taisnība, vai kā tavuprāt vīriešiem būtu jāmaina sava domāšana attiecībā uz tādām sievietēm? :D
dr
Jēziņ, mēs tak jau sen vienojāmies par šo tavu stereotipu. :D
02.03.2017 16:02 |

Reitings 4218
Kur man nav taisnība, vai kā tavuprāt vīriešiem būtu jāmaina sava domāšana attiecībā uz tādām sievietēm?

Man slinkums pārlasīt Tavus garos palagus, tāpēc esi tik laipns un atgādini jautājumu, ko man te vajadzēja izpreperēt un komentēt :)
02.03.2017 16:06 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Nope, es tāpat dziļi sirsniņā palieku pie tā, ka attainojums "es strādāju IT un man diendienā nav ko darīt" ir pilnīgs.....nu nezinu pat kas. :-D
Bet izdomāju vēl vienu stereotipu - ja oskara balva, tad filmai jābūt labai. Vakar noskatījos Moonlight un filma beidzās tieši tad, kad es cerēju, ka beidzot kaut kas interesants būs. Visās filmās, kur ir sekss, vienmēr rāda un krūtis un visu pārējo. Te maksimālais,ko izspieda bija 2 skūpsti (bez mēlēm pat) un no aizmugures filmēta /atvainojos jau iepriekš par izteicienu:D/ nodročīšana pludmalē. Es cerēju vismaz kaut ko atklātāku redzēt. Par ko oskars? Par to, ka melno filma? Phe.
02.03.2017 16:07 |

Reitings 3267
nerātnā
Tev vnk gribējās kašķi izraut? :D Sorry, man slinkums atkal rakstīt kko pa jaunu.
Davai vnk nodefinē savu pozīciju - kas ir normāli sievietei un kas nav.
dr567309
Tas par to IT bija par mani? :-O
Nekad neesmu neko tādu teicis.
02.03.2017 16:15 |

Reitings 23705
Krištianu Ronaldu nav nekād
izlAsiju so, tad par to ka namaka mate nevar pipet tevs gan var...un citus murgus!
atcerejos kam tadi debilie uzskati! cau Rivi jeb callo...tagad esi atkosts! u8n ar tiekm saviem fubolistiem esi apnicis
02.03.2017 16:22 |

Reitings 23705
Raivi eh raivi atkal sevi nodevi ar savu muzigo fanatismu par futbolistiem un glupiem uzskatiemn kam ar dzivi nav it nekad kopiga.
02.03.2017 16:25 |

Reitings 4218
nodefinē savu pozīciju - kas ir normāli sievietei un kas nav

Nav tāda normāli. No tā dēvētajām 'normām' rodas strereotipi, ja kas ;)
Ir katrā brīdī piemērotākā izvēle - un tas attiecas gan uz vīriešiem, gan sievietēm :) Cilvēks, kas brīvs no stereotipiem, tas atradīs sev piemērotāko izvēli. Vienmēr :) Un uzspļaus citu stereotipiskajam viedoklim par to :-P
.
Tagad Tava kārta definēt savu pozīciju :) ;)
02.03.2017 16:26 |

Reitings 23705
Un vel Raivi, gajieni tev ka vienmer. Tev knapi cik 20 it? Attiecibu nav, dzivo pie mates. Tacu stridies un megini mainit doma sieviesu kam te ap 30 it un vairak! Tipiski tav stila gajieni.
02.03.2017 16:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits