Piekrītu Daenerys1.
Caloo - neiet runa vai es piekrītu vai nepiekrītu šim viedoklim. Tu to pozicionē kā stereotipu. Un es tev atbildu - tas nav stereotips. Par to vai tev pašam ir attiecības bijušas ar tādu es nezinu. Personīgā pieredze - precizēšu, personīgais viedoklis, kas pārsvarā izriet no kaut kāda veida iegūtās pieredzes.
Ja mātei ir lielāka atbildība par to vai bērns būs vesels, tad varbūt ir kādas jomas, kur tēvam ir lielāka atbildība? Un kā tas mūsu sabiedrībā reāli izpaužas par tēva lielāku atbildības daļu?
Bet nu viennozīmīgi un pamatoti nepiekrītu, domāju, ka abām pusēm ir svarīgs veselības stāvoklis. Sievietei šī atbildība ir lielāka uz grūtniecības periodu. Bet arī vīrietim ir atbildība šajā periodā, vismaz normālam. Pēc tam kad bērns ir piedzimis viņš cietīs gan no tēva, gan no mātes kaitīgajiem ieradumiem. Protams, jāpiebilst, ka daļai bijušo smēķētāju un pat esošo veselības stāvoklis ir krietni labāks par tiem, kuri nesmēķē. Par to, ka abiem veseliem vecākiem dzimst slimi bērni. Man liekas, lielākā daļa slimu bērnu vecāki nesmēķē. Es pieļauju, ka tā varētu būt, konkrēti nezinu.
Nezinu, varbūt flower arī ir sieviete, bet tas nemaina faktu. Un kā pats domā - vai tas ir iespējams, ka sievietes krietni ātrāk noveco, bet dzīvo ilgāk kā lēnāk novecojušie vīrieši? Kur šeit ir loģika?
Par to kā izskatās sievietes, kuras ilgi smēķē. Dažādi, tāpat kā sievietes kuras nesmēķē. Pati esmu smēķējusi vairākus gadus, arī atmetusi esmu bijusi uz vairākiem gadiem. Bet manām vienaudzēm jau daudzām sāk mesties acīm redzamas sejas ādas novecošanas pazīmes. Man - pilnīgi un godīgi varu pateikt, ka ļoti minimāli. Esmu pat dzirdējusi speciāli veltītus komentārus par ideālu ādas stāvokli. Man ir arī draudzene, kura gan smēķē, gan iedzer vairāk kā vajag - arī ideāla sejas āda. Protams, tas ietekmē, bet kā mēs zināma ārējā iedarbība uz dažādiem cilvēkiem ir dažāda.
Tu stipri vienkāršoti uztvēri manis rakstīto, es rakstīju vairāk pēc būtības, ka vietā un bieži vien nevietā sievietei pieprasa augstākus morāles un uzvedības kritērijus un,ka tam ne vienmēr ir pamatojums.
Vari teikt, ka esi izņēmums. Bet pārsvarā, lielākā daļa vīriešu tomēr sagaida ideālu saimnieci. Te es nerunāju par padomju laiku stereotipu "ka mīlestība iet caur vēderu". Jo tajā laikā vēl nebija minets. JOKS :D Anyway, vai tavuprāt, tas ir tik individuāli, ka nevar novērot šādas tendences?
Mājas darbi sīkums ir tiem, kuri ēd ikdienā kaut kādas absolūti vienkāršas lietas un par tīrību uzskata trauku nomazgāšanu aiz sevis un grīdas mazgāšanu reizi nedēļā. Tie, kuriem ir augstāki standarti diez vai piekritīs, ka tas ir sīkums :) Tas prasa laiku! Man pašai ļoti patīk ņemties ar to, bet reizēm strādāju 12h dienā un tad to visu paveikt ir grūti. Brīvdienās es arī gribu atpūsties dažreiz, nevis gatavot pirmo, otro, trešo un dzenāt putekļus :D