Izklausās tik vienkārši! Noteikti aizbraukšu kādā brīvdienā uz veikalu, kur esmu prjaņikus redzējusi, un jāpagatavo :) Cik treknu krējumu iesaki lietot?
Par svaigēdāju necepamajām kūkām atcerējos vienu ģeniālu kūku, ko ēdu, un toreiz nofočēju sev recepti. Nereāli vienkārši, vajag kūkas formu, blenderi un saldētavu.
Pamatne - 200 g dateles + 30 g mandeles + 2 ēd.kar kļavu sīrups - visu sablenderē, izklāj formā, liek saldētavā. Tikmēr gatavo iekšā liekamo masu: 5-6 avokado, 1 ēd.kar kokosriekstu eļļa, ~4 laimu sula, 2-3 ēd.kar.kļavu sīrups, 1 bundža koksriekstu piens - visu sablenderē, pēc garšas liek klāt vairāk laimu vai kļavu sīrupu. To liek pāri pamatnes masai, un dekorē pēc sirds patikas.
Trekni bez gala, bet mēli var norīt! (l) Jātur saldētavā/ledusskapī, savādāk paliek šķidra (temperatūru jutīga kūka, reaģē kā jau kokosriekstu sviests)