Labvakar, dāmas! Ko Jūs vestu, esat vedušas uz ārzemēm kā suvenīru no Latvijas? Ēdamu vai ne, kaut kādu viegli pārvadājamu, neko lielu... domāju un nez, balzams ? Saldumi? Varbūt kādai būs labāka ideja :)
Noteikti kaut ko ēdamu, ko nevar nopirkt attiecīgās ārzemēs. Vafeļu torti, kādu kūpinātu desu, rupjmaizi vai gardu saldskābmaizi, speķa pīrādziņus vai kādas gardas končas. Visu pārējo pa lielam var nopirkt arī citur.
Skatoties, kam... un skatoties kàdas tam cilvékam vèlmes. Ká peteicību par extra brīvdienàm esmu priekshniekam vedusi upenju balzamu un smiltsèrkshkju marmelàdi. Draudzenei esmu vedusi pie sienas liekamo skjīvi (jo tàdus kolekcionè) un magnètus. .. desas , saldumus utt praktiski visur var atrast
Balzāmu, ādas izstrādājumus, vilnas zeķes, medu ar piedevām (medus ar cidonijām, upenēm u.tml.), vilnas šalles, porcelāna krūzes, keramiku, magnētus - tas ir tas, ko es kādreiz esmu vedusi kādam no Latvijas.
No saldumiem - pūres konfektes, jo tās garšo vislabāk Upeņu balzāms, vai mūsu vietējo ražoto Libertu bērzu sulas vīnu! No paliekošām lietām - Vecpiebalgas porcelāna traukus, burzītās, pītās krūzes utm. , adījumi arī mums ir skaisti, latviešiem ir zelta rokas :-)
Man arī šobrīd īpaši aktuāli. Nedēļas beigās braukšu uz Itāliju pie tantes. Pati viņa dzīvoja Latvijā, bet tikai 15 gadus Itālijā, viņai vīrs itālis. Vajag kaut kādas dāvanas aizvest, bet nezinu, kādas. Esmu jau nopirkusi māla traukus, prozitu, upeņu balzamu, vilnas zeķes un Laimas konfektes. Prasītos vēl kait ko, bet ideju vairs nav.(t)
es iedomājos , kā ārzemnieki varētu šķobīt degunus par šprotēm, kad tās pasniedz :-D Gribās kaut ko ne tik dārgu kā māla traukus, bet varbūt kaut ko paliekošāku, nevis ēdienu.. Būtu jauki kāda skaista handmade rokassprādzīte, latviska, bet tās, ko esmu pirkusi, ir izrādījušās ļoti nekvalitatīvas, ātri saplīsa :-/