Es vienmēr biju pilnīgi pārliecināta par to, ka esmu savas dzīves laikā paspējusi iepazīt mīlestību. Uzskatīju, ka mana pirmā mīlestība vienmēr paliks atmiņā kā īstā un vienīgā. Tāpat, esot attiecībās, otram cilvēkam teicu, ka mīlu un biju par to pilnīgi pārliecināta, taču, ejot laikam, izjūkot attiecībām, sapratu, ka ne velna neesmu mīlējusi un ka, visticamāk, nemaz nemāku mīlēt, jo vienmēr mīlestību kļūdaini biju jaukusi ar pieķeršanos, iemīlēšanos, bet vēl mazliet vēlāk - ar pieradumu. Viss mainījās, kad satiku vīrieti ar kuru esmu kopā tagad. Es iemīlējos viņa dvēselē, viņa būtībā, mūsu sarunās. Ilgu laiku mūsu attiecības, kuras bija grūti kaut kā definēt, bija garu, atklātu sarunu pilnas, pilnas ar dažādiem piedzīvojumiem, emocijām. Pilnas ar pilnīgi visu, izņemot fizisku tuvību - mēs nebijām labākie draugi, bet nebijām arī pāris šī vārda standarta izpratnē. Un tad pienāca viens mirklis, viens moments, kad es, skatoties uz viņu, sapratu, ka es būtu gatava uz mūžu atteikties no fiziskajām baudām, no iespējas veidot ģimeni, lai tikai varētu būt blakus šim cilvēkam, elpot ar viņu vienā ritmā, just viņu savā tuvumā. Tad arī sapratu, ka tā ir mīlestība un ka pirmoreiz tādu piedzīvoju - šo vēlmi pēc otra cilvēka, šo vēlmi ziedot visu, lai tikai sajustu šo cilvēku sev blakus tik ilgi, cik ilgi vien būs ļauts.
Pagājis laiks un nu jau esam stabils pāris, taču, atceroties visa sākumu, esmu laimīga, ka mūsu stāsts sākās tieši tā un ne citādi, jo cita scenārija gadījumā es, iespējams, nekad nebūtu iepazinusi tādu mīlestību, kādu to pazīstu tagad. Tāpēc, manuprāt, mirklī, kad cilvēks to sajūt, tad arī saprot, ka jā, tā ir mīlestība, un sajaukt to ar pieķeršanos vai iemīlēšanos vairs nav iespējams. :)