Vai nožēlojat dārgus pirkumus?

Reitings 188
Reģ: 14.09.2015
Nupat nopirku bronzeri/hailaiteri pa 48 eiro, esmu šokā par sevi, kā lai to pārdzīvo? :-P Bronzeri man vajadzēja un gāju ar nodomu arī pirkt, bet galvā biju ieplānojusi, ka 20 eiro būtu maksimums, bet Drogās neko sakarīgu neatradu, iegāju Douglass un tur mani tā apvārdoja, ka paņēmu šo. Tā jau smuks un labs, bet cena... Vai tā ir normāla cena priekš šāda produkta?
Vai jums ir gadījies, ka pārdzīvojat, ka nopērkat kaut ko dārgāku nekā bijāt iecerējušas?
Kāpēc citas mirīgu sirdi tērē šādas summas un vēl duadz daudz lielākas visādiem niekiem. Bet man tie tādi sirdsapziņas pārmetumi?
15.02.2017 22:27 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Ja prece patīk, tad sirdsapziņas pārmetumu nav. Dārgākos pirkumu parasti pārdomāju, tāpēc nemēdz būt tā, ka pēkšņi (kā te minēja) pusi algas atdotu somai. Dārgākos kosmētikas pirkumus arī parasti izvērtēju, palasu atsauksmes. Man ir Burberry bronzeris, kurš gan stāv nelietots. Šo pirkumu nožēloju un tā tik tiešām bija mirkļa iegriba :D Samaksāju 50 eur un lietoju vienu vai divas reizes. Nav tā, ka katru dienu par to domāju. Var būt kāda vēlās no mani nopirkt pa 25? :D Bet, vispār, labi ka ir blogi un atsauksmes un vieglāk izdomāt, ka kārtējo smuku, bet so-so kvalitātes ēnu paleti man nevajag.
16.02.2017 13:24 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Es neskatos uz kosmētiku dārgāku par 25 eur .
Pat 25 uur skaitās , ka jau palutināju sevi , jo nopirku par 25 , nevis par 10-15 eur .
48 eur par sūda bronzeri nekad nemaksātu :D
Tik daudz varbūt vēl varētu samaksāt sejas krēmam no Chanel vai Dior pēc 10 gadiem .
16.02.2017 13:33 |

Reitings 326
Reģ: 12.06.2016
Kādreiz atļaujos palutināt sevi ar dārgākām lietām, tas liekas tikai pieņemami.
Tiešām kā te izteicas - nabadzīgs tā kā skatījums. Sevi palutināt arī vajag. Tāpat kādreiz nopērkam visādus mēslus ko nemaz nevajag tā vietā. Es drīzāk šaubos pirkt lietas,kas īsti nav vajadzīgas, tad gan nožēloju.
16.02.2017 13:38 |

Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Cenšos pārdomāt..
Tieši tik tagad nopirku lietu par kuru biju domājusi jau no pagājušās vasaras..Nopirku un jūtu, ka aizies tā lieta. :-)
Ar telpaugiem esmu piebremzējusi..ievācoties bija kaudze ar augiem, bezjēgā daudz , bet ēnas puses dzīvoklis dara savu, kāds aiziet bojā ik pa laikam .. BET, es to zinu un tāpat iemanos atnest mājās vēl kaut ko. :-D
16.02.2017 13:40 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Nešķiet nekas traks - ja gribas, tad gribas, nevajag sev kaut ko žēlot (ja var atļauties, protams) :) Bronzerus gan vispār nelietoju, tāpēc 48 eiro tādam netērētu...toties par pūderi, tonālo vai ēnām nebūtu žēl :)
Pašai ir visādas vājības (dārgākā no tām - smaržas), bet nemēdzu sevišķi nožēlot dārgus pirkumus - kaut kā jauna izmēģināšana vienmēr ir sava veida eksperiments un rēķinos ar neizdošanos. Sevišķi neplānotu pirkumu gan nav, vienmēr visu cenšos izsvērt, bet ja tomēr pakļaujos kaprīzei, tad nožēlot pat netaisos:-D
16.02.2017 13:53 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vēl par pirkumiem.
Man šausmīgi patīk šis termoss https://www.hansapost.lv/lv/virtuvei-un-majai/virtuves-piederumi-un-trauki/galda-un-servesanas-trauki/termosi/stanley-classic-termoss-19l-zals_9efbaab7/ tikai zilā krāsā, bet man jau ir viens tik pat labs, bet citas firmas un cits modelis. Nu protams ka nepirkšu, bet ejot garām vienmēr noskatos.
Vienkārši katru gadu tiek izlaistas labas un jaunas preces, bet es nepērku ja vecās kalpo vēl pietiekami labi. Tas atiecas gan uz apģērbu, gan telefoniem, mašīnām... un arī sīkumiem. Nu nevajag man 10 cepamās lāpstiņas dažādos dizainos :-D
16.02.2017 13:58 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Cenšos netaupīt labas kvalitātes apaviem un veselībai, ieskaitot sejas kopšanas līdzekļus, dermatologa procedūras. Kosmētikai līdz šim vienmēr bijis naudu žēl. Drošvien labāk būtu nopirkt tonālo pa 50€ nevis bronzeri, bet nu ko nu vairs :-D
16.02.2017 14:15 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Tāpat kādreiz nopērkam visādus mēslus ko nemaz nevajag tā vietā. Es drīzāk šaubos pirkt lietas,kas īsti nav vajadzīgas, tad gan nožēloju.

Jā, to gan es neciešu. Mammai ir tāds ieradums, nopērk jaunākajai māsai kaut ko un attaisnojās pati sev un citiem:"Bija uz akciju/ nemaksāja pat eiro/ tik lēts, ka nevar neņemt." :D Mani tas kaitina. Man domāšana kaut kā tā virzās - ja tos centus, ko iztērē 100 liekām precēm saliek kopā - sanāktu viens kvalitatīvs vai vairāk noderīgs produkts!
16.02.2017 14:17 |

Reitings 74
Reģ: 11.07.2016
Pirmais dārgais pirkums kosmētika bija tāds, ka kodu pirkstos par cenu, šausminājos, kā var tādu naudu atdot par kosmētiku. Pēc kāda laiciņa sapratu, ka tomēr ir kvalitāte, ir prieks to turēt rokās un ir tomēr liela atšķirība, salīdzinot ar lētākiem "analogiem", īpaši pēc vairākām stundām. Tad arī sapratu, par ko es maksāju - par produktu, kuru visdrīzāk izlietošu līdz galam.
Bija viens neveiksmīgs pirkums, bet tā bija mana vaina, jo tonis nederēja, kā arī ādas tipam citam domāts. Tieši šis pirkums man iemācīja domāt pirms pirkšanas. No iegrābšanās neviens nav pasargāts, taču tieši dārgie neveiksmīgie pirkumi piespiež vairāk domāt.
Paradokss tāds, ka lētos produktus vieglāk nopirkt un pēc tam izmest, taču beigās sanāk, ka esi samaksājis ta vairāk ilgtermiņā.
Labāk viena laba, kvalitatīva, acis iepriecinoša, nevis 10 lētuči pa to pašu summu.
Un vēl interesants pagrieziens bija, ka pēc jau gada no pirmā dārgā pirkuma, es vairs nešausminājos par cenām. Drīzāk to pieņēmu jau kā adekvātu maksu, jo tomēr ir starpība, kā arī nauda beigās ietaupās.
16.02.2017 14:33 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Kas skaitās dārgs pirkums? Piemēram, sejas krēms man maksā 70 eiro, uzskatu, ka tas noteikti nav dārgi, ja ņem vērā to, ka iegulda taču savā ādā, tomēr tas ietekmē kopējo izskatu.
Dārgus pirkumus nenožēloju. Parasti jau tomēr maksājam par kvalitāti.
16.02.2017 17:04 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Mazliet kremj nopirktas, bet beigās nevajadzīgas/nepiemērotas lietas, piemēram, staileris, pirmā planšete, kura bija ļoti lēna, nepareiza kosmētika.
Ja zinu un vajag, lieki neprātoju. Ja vajag labu, samērības robežas nežēloju naudu uz dārgāku.
16.02.2017 17:32 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Tā kā neko dārgu šobrīd atļauties nevaru,tad arī nav ko nožēlot.
17.02.2017 18:43 |

Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Pavisam drīz būs gads, kopš lietoju tikai labas kvalitātes kopjošo kosmētiku. Divas lietas ir dārgas, bet lietošanas laiks ir ilgs. Nudien atmaksājas. Sejas krēmu pamainīju uz vēl dārgāku un . . šis man patīk diezgan krietni vairāk par iepriekšējo. Plānā ir iegādāties krēmu, kurš maksā tiešām iespaidīgi, bet jūtu, ka neiegrābšos.
Nesen man kāds zinošs cilvēks teica, ka attīrošais līdzeklis nav tik būtisks, kā krēms. Lai gan man attīrošais arī ir svarīgs.
Ar šo penteri vēlos pateikt, ka kvalitāte maksā.
17.02.2017 23:09 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Ir nācies nožēlot pirkumus attiecībā uz apģērbu. Kad izrādās, ka pirktā prece pēc mazgāšanas kļūst gandrīz nelietojama vai arī, ka dažas dienas pēc nopirkšanas tai precei parādās liela atlaide. Reiz nopirku kleitu par 80 eur, pēc pāris dienām iegāju vēlreiz tajā veikalā un kleita jau maksāja 40 eur. Vēl pēc nedēļas internetā (Tas bija Oasis store) no UK varēju pasūtīt to pašu kleitu par 18 mārciņām :D
18.02.2017 09:38 |

Reitings 159
Reģ: 09.12.2016
Man 48 euro liekas augsta cena bronzerim, bet tas tāpēc, ka tādu produktu vispār nelietoju. Kamēr mani līdzekļi nav neierobežoti, es nepērku super dārgu kosmētiku, bet man nebūtu žēl vairāk naudas iztērēt kopjošai kosmētikai. Šobrīd nepirktu tušu vai acu zīmuli pa 50 eiro..bet sejas krēmu, ja tas būtu labs, labprāt iegādātos. Dažreiz esmu nožēlojusi savus neapdomīgos pirkumus, īpaši attiecībā uz skaistām dārgām kurpēm, kuras vienkārši stāv nevilktas, jo nevaru pastaigāt. :-D Morālās paģiras par pirkumu var uznākt, ja pirkums sastāda lielu procentuālo daļu no manā rīcībā esošās naudas summas un pēc tam būs jāpiedomā pie citiem tēriņiem vai ja pirkums ir vilšanās un pēc iegādes saprotu, ka nepatīk/neder.
18.02.2017 12:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits