Biju vienās kāzās ar tā saucamo zviedru galdu, uz kura piedāvājums ik pa laikam mainījās (gan salāti, gan brīžiem pienes tikko uzceptu zivi, tad vistu, tad cūku), svinības notika ārā nojumē, pavārs turpat arī visu grillēja. Pēc ēdiena gāju vairākas reizes, lai visu sanāk pagaršot, katru reizi pie galda bija citi cilvēki, sanāca iepazīties, mazliet parunāt, ja sēdētu tikai pie galda un visu atnestu, komunicētu tikai ar tiem, kas blakus un pretī. Dzērieni sākumā bija izlejamie, kas jālej pašiem, bet pēc vakariņām tika atvērts bārs, kur varēja pasūtīt dzērienus, atkal bija iespēja parunāt ar kādu citu, kamēr gaidu dzērienu.
Esmu bijusi arī tādās, kur viss uz galda stāv, it kā ērti, bet pēc zviedru galda pieredzes, ja viesi visi savā starpā nav pazīstami, tā tiešām ir forša iespēja kā nepiespiesti iepazīties. Rindas nebija nekādas garās, lai gan cilvēku ir daudz, iepriekš bija pietiekami uzkodu, lai nebūtu tā, ka visi nocietušies un gaida, kad varēs ātrāk paēst. Varēja paņemt, ko grib, nebija nevienam jālūdz, lai kaut ko padod un tad jāvicinās pāri galdam.