Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ēdināšanas veids kāzās

 
Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Meitenes, kuras ir precējušās vai gatavojas, jautājums sekojošs:
Kāda veida ēdināšana kāzās jums bija/būs? Ar siltā ēdiena porcionēšanu vai tā, ka viss pirmās kārtas ēdiens jau atrodas uz galda? Es nevaru izlemt kā darīt. Zinu, ka visi manējie noteikti gaida, ka būs standarta variants (nav tā, ka tas mani baigi uztrauktu :D ), bet gribētos zināt kā ir ērtāk? Foršāk jau liekas tā porcionēšana un pēc tam tāpat trauki un ēdieni jāmaina.
13.02.2017 11:33 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Neesmu biju daudz kāzās, bet, pēdējās ko atceros, salāti un aukstie ēdieni jau stāvēja uz galda, bet siltie ēdieni tika pienesti pēc tam, katram piedāvājot, ko labāk vēlas.
Man patīk amerikāņu variants, kad jau labu laiku pirms tam viesi izdomā, ko ēdīs un tad oficianti pie galdiņa pienes katram to, ko pasūtīja-starteri, otro un saldo ēdienu.
13.02.2017 11:41 |
 
Reitings 156
Reģ: 22.10.2015
Mums uz galdiņiem nebija nekādu ēdienu, tikai dekorācijas :)
Kad viesi ieradās viesu namā pirms mums, tad viesmīļi viņiem pasniedza pirkstiņuzkodas, vienkārši ar paplātēm apstaigāja.
Kad sēdāmies pie galda, tad viesmīļi nesa porcijās pirmo ēdienu. Un pēc tam tāpat porcijās otro ēdienu. Un tad saldo ēdienu pienesa. Iepriekš viesi bija izvēlējušies šos ēdienus no viarākām opcijām.
Kad sākās jau aktīvais laiks ar dejošanu utt, tad bija pieejams zviedru galds visas nakts garumā.
13.02.2017 11:50 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
ēdīs un tad oficianti pie galdiņa pienes katram to, ko pasūtīja-starteri, otro un saldo ēdienu.

Šis variants man šķiet baigi labs, ja nav daudz viesu. Vienreiz redzēju tādu lapu kuru sūtīja viesiem, un tiem bija jāatzīme kuru no ēdieniem izvēlās. :-) Man patiktu, jo esmu diezgan izvēlīga ēdiena ziņā, bet pieņemu, ka šāds variants vairumam nelikas ok. :-D
Kāzās kurās esmu bijusi, bija uzkodas/salāti jau uz galda, un tad sāk nest silto- gaļu, kartupeļus,kāpostus utt. :-)
13.02.2017 11:51 |
 
Reitings 222
Reģ: 14.01.2016
Ja galvenais jautājums, ir kā ērtāk - tad visērtāk ēdājam ir, ja atnes katru ēdienu sagatavotu, aiznes šķīvjus, nomaina, apkalpo kā restorānā.
Esmu bijusi dažādos variantos:
1. kad uz galda ir aukstās uzkodas, silto nes iepriekš pasūtīto.
Mīnuss, ka ne katrs viesis spēj atcerēties, ko kādu laiku iepriekš pasūtījis un ēdiena sadale ir juceklis.
2. standarts - uz galda aukstais galds, tiek atnests siltais ēdiens lielos traukos, katrs uzliek uz šķīvja, ko vēlas. Domājams te viss skaidrs, kā tas notiek. Mīnuss - ātri var pārēsties :-D
3. ēdienu galds telpas vienā malā, gan siltie ēdieni, gan arī uzkodas, salāti. Plus - galds nav pārkrauts. Šo variantu var īstenot brīvāka stila vai country style kāzās, kad vispār nav sēdēšana pie galda. Mīnusi - jāstaigā, var gadīties, ka jāpastāv rindā, lai tiktu pie ēdiena.
Man kā viesim nav bijušas pretenzijas ne pret vienu variantu.
13.02.2017 12:07 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
1. kad uz galda ir aukstās uzkodas, silto nes iepriekš pasūtīto.
Mīnuss, ka ne katrs viesis spēj atcerēties, ko kādu laiku iepriekš pasūtījis un ēdiena sadale ir juceklis.

Tāpēc parasti visiem viesiem priekšā uz galda ir kartiņa, ar sarakstu, ko ir pasūtījis. Protams, viesis var arī pārdomāt un izvēlēties ko citu no piedāvātā ēdiena.
13.02.2017 12:10 |
 
Reitings 156
Reģ: 22.10.2015
Tieši tā - mums arī bija tā, ka katram viesim uz šķīvja bija mini menu ar to, ko katrs bija izvēlējies (lai atcerētos). Bet viesmīļi jau arī zināja galdu plānu un kas kuram jānes.
13.02.2017 12:13 |
 
Reitings 428
Reģ: 05.02.2015
Manās kāzās uz galdiem stāvēja tikai bezalkoholiskais dzēriens stikla krūkās un stprais alkohols karafēs. Visus siltos ēdienus pienesa viesmīļi. Uzkodu galds un bāra galds visu svinību laiku bija pieejams mazliet nostāk no galvenās svinību telpas.
13.02.2017 12:25 |
 
Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Man arī vislabāk patīk Mariannina minētais variants, esmu gan bijusi tikai vienās tādās kāzās un tas nebija Latvijā! Nepatīk tā svētku svinēšana, kad viss ir par un ap galdu un ēšanu.
13.02.2017 12:31 |
 
Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
Mums bija zviedru galds, jo viesi tikai aicināti ap 19 vakarā tikai uz balli un otrs pluss, ko redzējām šādām variantam bija tas, ka sēžot aiz nokrauta galda viesi tur parasti arī paliek. Mūsu variantā bija spiesti ik pa laikam piecelties un doties papildināt šķīvi, ja bija vēlme. Trešais: mums bija svarīga tieši deju daļa, tāpēc galdus mēs tur neredzējām (pamatojoties ar jebkuru kultūras nama balli: galdi sakrauti pa visu telpu un dejot nav kur.). Tiesa šo gan mēs atrunājām ielūgumā, ka viesi tiek aicināti uz balli par godu laulībām nevis kāzām, kā arī minējām, ka būs zviedru galds.
Ir nācies būt kāzās, kur ir jau nokrauts galds ar salātiem un citiem aukstajiem ēdieniem un tad nes siltos. Pēdējo reizi siltais stipri "aizkavējās". Tā kā jāplāno laicīgi.
13.02.2017 12:40 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Man visērtākais šķiet Marianninas minētais variants. Galvenais, lai tā porcija ir uzreiz pa cilvēkiem sadalīta, jo biju vienās kāzās, kur kaut kā nesa vienk siltos tad, kad visi apsēdās (piem, trauks ar kartupeļiem, trauks ar gaļu, trauks ar zivīm, mērce), un sanāca diezgan maz uz katru cilvēku, vajadzēja galdiņam draudzīgi dalīties. :-D Mūsu kāzās, savukārt, bija tā, ka aukstie jau bija uz galda un nesa siltos, bet mums bija problēma tajā, ka sanāca ļoti daudz trauku, reāli nebija vieta. Ja varētu visu vēlreiz, tad noteikti ēdināšanu pamainītu un augstāk minēto.
13.02.2017 12:52 |
 
Reitings 197
Reģ: 29.10.2016
Biju vienās kāzās ar tā saucamo zviedru galdu, uz kura piedāvājums ik pa laikam mainījās (gan salāti, gan brīžiem pienes tikko uzceptu zivi, tad vistu, tad cūku), svinības notika ārā nojumē, pavārs turpat arī visu grillēja. Pēc ēdiena gāju vairākas reizes, lai visu sanāk pagaršot, katru reizi pie galda bija citi cilvēki, sanāca iepazīties, mazliet parunāt, ja sēdētu tikai pie galda un visu atnestu, komunicētu tikai ar tiem, kas blakus un pretī. Dzērieni sākumā bija izlejamie, kas jālej pašiem, bet pēc vakariņām tika atvērts bārs, kur varēja pasūtīt dzērienus, atkal bija iespēja parunāt ar kādu citu, kamēr gaidu dzērienu.
Esmu bijusi arī tādās, kur viss uz galda stāv, it kā ērti, bet pēc zviedru galda pieredzes, ja viesi visi savā starpā nav pazīstami, tā tiešām ir forša iespēja kā nepiespiesti iepazīties. Rindas nebija nekādas garās, lai gan cilvēku ir daudz, iepriekš bija pietiekami uzkodu, lai nebūtu tā, ka visi nocietušies un gaida, kad varēs ātrāk paēst. Varēja paņemt, ko grib, nebija nevienam jālūdz, lai kaut ko padod un tad jāvicinās pāri galdam.
13.02.2017 15:44 |
 
10 gadi
Reitings 1006
Reģ: 23.04.2014
krissycat, izklausās ļoti forsi! un arī ļoti dārgi!
Kā tur rēķināja? 1 viesmīlis uz 10 cilvekiem? Ja vēlas, lai ēdienu pienes un ir zviedru galds, tad izmaksas kā minimums palielinās par 500 euro, jo tie ir papildus trauki,papildus klapatas + viesmīļu darbs.
13.02.2017 15:53 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Mums bija tikai aukstais galds zviedru galda formātā, bez viesmīļiem. Ēdinātāji atbrauca, uzservēja, vedēji un vecāki uzvaktēja tukšo šķīvju novākšanu, alko bija izlejamā formā, katrs pats lēja cik gribēja. Bet mums bija ļoti neformālas un aktīvas kāzas. Bija daudz fotogrāfēšanās, uzstājās grupa, daudz dejojām, dziedājām karaoki un rezultātā noēsta bija labi ja trešdaļa no visa ēdiena un izdzerts vēl mazāk :-D Man noteikti labāk patīk kāzas, kurās nav rosola bļoda un kotlešu šķīvis vienmēr priekšā. Ja tomēr jāpieceļas un jāaiziet pēc tā ēdiena, tad pat visslinkākie vismaz tik daudz izkustas un, kā jau te minēja, rodas iespēja aprunāties un sapazīties ar cilvēkiem, ne tikai tiem, kas sēž pie blakus.
13.02.2017 17:44 |
 
Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Arī mums būs Marinnina minētais variants, kas protams var likties smukāk un foršāk nekā pārkrauts galds, bet tad, kā jau meitenes minēja, ir nepieciešami vairāki viesmīļi. Cik zinu nepieciešamo skaitu tiešām aprēķina kā 1 viesmīlis uz apmēram 10 viesiem, lai ēdiena servēšana noritētu raiti, un visi saņemtu porcijas apmēram vienlaicīgi un bez "sašūšanās".
Un ja viesu skaits tāds kuplāks, tad tiešām var sanākt paliels skaits viesmīļu, kas sadārdzina visu pasākumu, nemaz nerunājot par to, ka lauku viesu namos, mazos restorānos varētu būt grūti atrast nepieciešamo viesmīļu skaitu.
Ar nepacietību gaidu, kad dosimies uz kāzu vietu notestēt un izvēlēties banketa ēdienus. :)
13.02.2017 17:59 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Esmu bijusi dažādās kāzās.
Piemēram, vakara sākumā ir uzkodas galdā un viesis izvēlas 1 no četriem ēdieniem, kuru vēlāk pienes. Man patika! Nav iebildumi arī pret to, ka pats var likt šķīvī silto ēdienu :)
13.02.2017 20:29 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Mums uz galdiņiem nebija nekādu ēdienu, tikai dekorācijas

Man atkal šis variants galīgi nepatiktu. Jo gan jau nes vienādi servētas porcijas vīriešiem, sievietēm un bērniem. Sievietei var būt par daudz, vīrietim par maz. Turklāt sanāk paēst un tad galdi ir tukši. Ja, piemēram, vakariņas sākas septiņos un ballīte ilgst līdz rītam, tad vakara gaitā noteikti gribas kādu uzkodu pēc izdancošanās. Tāpat arī parasti ēdu to, ko tajā brīdī gribās, kā arī patīk vizuāli novērtēt, ko no piedāvājuma vēlos. Nevaru iedomāties mēnesi pirms pasūtīt, ko gribēšu tajā vakarā ēst. Nekad neesmu tādās kāzās bijusi. Interesanti, bet, manuprāt, tāds variants der restorānā, kur pasēdēšana ir vien pāris stundas pēc ceremonijas.
Mums kāzas sanāca diez gan karstā vasaras dienā un ēdiens bija daudz par daudz, neskatoties uz to, ka pasūtīju visu mazāk kā viesu nams bija rekomendējis. Augļi gan pazuda pirmie, līdz ar to citreiz augļus ņemtu trīskārši un mazāk visas gaļas, zivis utt.
13.02.2017 22:22 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Mums līdz pusnaktij būs oficianti, kuri pienesīs ēdienus, pēc tam jau paši par sevi.
13.02.2017 22:49 |
 
Reitings 67
Reģ: 10.11.2016
Besi ka mēs latvieši esam pieradusi ciemos un kāzas pierìties. Ja kâzas smalkas tad jau pie galda ar diltajiem edieniem. Esmu bijusi kâzas kur bija salati un dazadas uzkodas, galas cepsana utt.
13.02.2017 23:09 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Turklāt sanāk paēst un tad galdi ir tukši. Ja, piemēram, vakariņas sākas septiņos un ballīte ilgst līdz rītam, tad vakara gaitā noteikti gribas kādu uzkodu pēc izdancošanās.

Tas, ka galdi, pie kuriem viesi sēž, ir tukši, nenozīmē, ka nav vairs ko ēst. Esmu bijusi kāzās, kurās ir apaļie "tukšie" galdi, pēc vakariņu daļas uz citiem galdiem (stāvēja malā, kur nevienu netraucē), bija zviedru galds, pie kura jebkurā brīdī varēja pieiet un kaut ko uzkost. Vai salikt pilnu šķīvi un iet pie sava apaļā galda ēst. :-D
14.02.2017 10:37 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits