Ja dzīvo pie Alexanderplatz tad noteikti aizej līdz Berlīnes domam (katedrālei), tur pat ir Museum island , beet es domāju, ka tur vienā/divos muzejos paietu vismaz diena un lielāka jēga ir ņemt gidu.. bet, ja Tu tur esi tikai 1.5 dienas, tad laikam jau vnk pastaigāt tur arī ir jauki (neejot iekšā). Tad var aizčāpot/aizbraukt līdz Brandenburgas vārtiem un tur pat ir Tierpark un Reichstag, kur var pieteikt online rezervāciju un iziet ekskursiju pa brīvu ( pastāv 2 opcijas - vnk uziet kupolā augšā vai pieteikt ekskursiju angļu valodā, bet, ja to grib, tad jau tagad visticamāk jārezervē, ja vien Tu nebrauc jau rīt/parīt te, jo parasti ir jau nobookots viss laicīgi. Te būs links - http://www.bundestag.de/en/visittheBundestag )
Pie Brandenburgas vārtiem ir piemiņas vieta Ebrejiem. Bet nu es te tikai minu ''must touristic'' vietas, kur visi vienmēr dodās.
Nezinu gan, pie kuras tieši pieturas Tu dzīvosi, bet ļoti jauki restorāni/bāri ir Mitte un Kreuzberg. Bet, ja Tev gribās patiešām normālu ēdienu, nevis ''fast food'', doner vai ko tādu, tad iesaku vienmēr pirms tam piezvanīt un rezervēt galdiņu, jo pārsvarā ļoti daudzi restorāni jau ir nobookoti diez gan laicīgi (protams, atkarīgs cik populāra tā vieta ir un dienas laika arī) Es zinu, ka tur pat Alexanderplatz ir viens itāļu restorāns (neatceros īsti nosaukumu), bet neesmu tur bijusi. Cenas likās +/- ok, cik skatījos.. līdz 10Euro var paēst, tikai nezinu par kvalitāti. :)
Ja ir kādi vēl jautājumi vai kas, vari man PM uzrakstīt. ;)