Brīnum-mammas!

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Pēdējā laikā te saradušās tēmas ar visādiem mammu-bērnu un sev veltāmā laika jautājumiem, un tāpat es skatos arī uz draudzenēm un paziņām, kuras, ģimenē ienākot bērniņam, vai nu aizmirst, vai nepagūst tikt galā ar sevi un savām attiecībām. Un tad ir mammas, uz ko es skatos, kā uz supervaronēm - smaidīgas, koptas, vīrs blakus, bērns ieķēries brunčos un dzīve notiek. Tomēr tādu ir retums, kā spilgtākais pozitīvais piemērs man šķiet https://abolsarabeli.wordpress.com/ supermamma. Un baidoties, ka kādu dienu es pati kļūšu par to sakņupušo, nogurušo mammu, es gribu zināt, ka pasaulē vēl ir daudz tādu supersieviešu - ar taisnu muguru caur ērkšķiem uz zvaigznēm.
Parādiet. Varbūt blogu, varbūt instagramu vai ko. Varbūt tādas esat jūs, varbūt tādas ir jūsu draudzenes, par ko jums prieks un lepnums. Varbūt tā ir pilnīgi sveša čiepa aiz piecām robežām.
Par iedvesmu jums un mums :)
07.02.2017 14:57 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Zinas tante- bet iedomājies situāciju, kur tas tēvs, kurš bērnu vilka aiz rokas sakot neaiztiec utt pirms tam desmit reizes ir gājis ar bērnu uz veikalu skaisti un tieši tāpat skaidrojot un pļāpājot kā tava piemēra pirmais tēvs. Bet 11.reizē tai dienā tēvs bija apslimis, bērns sajuties īpaši niķīgs, mājās gaida tāda pati apslimusi sieva, auto saplīsis un jāskrien ātri uz pēdējo autobusu, bet pirms tam jāpaspēj vēl ātri sapirkties? Un tu viņu esi ieraudzījusi tieši tai vienā reizē un izdari no tā secinājumus. Es protams te samodelēju diezgan sarežğītu situāciju, bet tas ir tas, ko es vienmēr sev pieaaku, kad prātā kāds velniņs liek kādu nosodīt- es taču nezinu, kam šie cilvēki ir tikko izgājuši cauri, ko pārdzīvojuši. Kuram gan negadās būt neiecietīgākam un nelaimīgākam kādreiz. Kļūšana par māti taču neatceļ ikdienas nedienas.
Visi, kas ir saviem bērniem līdzās un cenšas patiesi un no sirds viņus mīlot un vēlot viņiem to labāko ir supermammas un supertēvi manās acīs.
08.02.2017 18:13 |

Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Nez kāpēc mani šī diskusija ļoti aizrāva. Daudz domāju un nonācu pie atziņas-
par brīnummammām manās acīs kļūst tās mammas, kuras ir ziedojušas bērniem visu savu dzīvi, audzinot tos nestandarta situācijās, noliekot malā jebkādu savu ego.
Buu mamma- iznēsāt, izaudzināt 8 bērnus (protams, ka ne viena viņa tāda. Bet, pat nestādos priekšā. Iznēsāt, dzemdēt, izaudzināt utt.),mammas, kuras audzina bērnus ar īpašām vajadzībām. Neviens, kurš to nav piedzīvojis,nespēj iedomāties, kā tas ir, kad principā visa ikdiena pakārtota bērnam, un, ne jau 2, 3,4 gadus, bet visu dzīvi.
Mēs pārējās, manuprāt, esam labas mammas. Un tieši tik labas, cik spējam būt.
Tas nav varoņdarbs sakopt māju, aiziet pie manikīra utt.- drīzāk pareiza laika plānošana un, reizēm savu kaprīžu nolikšana malā. Bet, tas viss ir tik pārejoši- tās negulētās naktis beidzas un, principā ar trīsgadnieku jau var darīt kopā pilnīgi visu + bērni taču kādā brīdī sāk apmeklēt bērnudārzu, skolu utt.
08.02.2017 19:46 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Aijaijaaa, liki atcerēties mātes, kuras rúpējās par bērniem ar īpašām vajadzībām - tiešām apbrīnojami!
08.02.2017 22:52 |

Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Pasadena, jā. Man ir brālis ar diagnozi BCT. Tāpēc ļoti labi redzu un zinu, ko tas ir prasījis no vecākiem. Kā arī šajā sakarā esmu satikusi ģimenes, kurās bērni aug ar krietni smagākām diagnozēm. Tā viņu izturība un cīņasspars un pozitīvā attieksme pret dzīvi ir tas, ko daudziem vajadzētu pamācīties.
08.02.2017 23:11 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Mana Mamma IR brinumMamma..vispar nesaprotu kaa mus 8!!!!!! izaudzinaja un apchubinaja, vel stradaja un visu darija viena pati...

Man bija līdzīgi, tikai mana supermamma, kas viena izaudzināja mūs 6 (no 8, divi lielie bija jau lieli), apčubināja un strādāja, bija...tētis (l)..
08.02.2017 23:16 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Aijaijaaa, tad jūs visa gimene manās acīs esat apbrīnojama :-)
08.02.2017 23:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits