Arī gribēju ieteikt duolingo, jo man tas liekas viens no vieglākajiem veidiem kā mācīties valodu (starp citu, tieši caur konkrēto programmu savulaik apguvu pamata frāzes spāņu valodā), taču, ja arī tas neder, tad, manuprāt, tomēr būtu jāizbrīvē laiks kursiem, jo nu... var jau mēģināt ar lapiņu metodi utt., taču, ko tas dos, ja cilvēks iemācīsies kā pateikt "hello!" vai, norādot uz ābolu, pateikt "apple"? Kad es gribēju iemācīties valodu (to pašu spāņu), visu savu brīvo laiku veltīju tieši tam - mācījos online, skatījos filmas, klausījos mūziku, mācījos gramatiku utt.utjp., jo biju pārņemta ar domu, ka iemācīšos un viss. Iemācījos arī. Tiesa gan, visvairāk palīdzēja tieši Spānijā pavadītais laiks, taču, ierodoties tur, mans vārdu krājums jau bija salīdzinoši liels, lai spētu saprasties veikalos vai bāros. Ja, kā saki, pat duolingo programmā viss apstājas pie izrunas, un tā, kura visu laiku domā kā ieinteresēt draugu, esi Tu, es neredzu jēgu mācīties valodu, jo pašam cilvēkam ir jāgrib mācīties, pašam jādomā varianti kā to labāk izdarīt, ko lasīt, ko klausīties utt.. Ja negrib un nav īpaši ieinteresēts (jo pēc tēmas apraksta liekas, kas drauga valodas mācīšanas procesā ieinteresēta ir tikai draudzene), nav vērts, jo, ja cilvēkam nav īpaši liela interese par to visu, tur nelīdzēs pat visa dzīvokļa aplīmēšana ar lapiņām.
Atvainojos, ja pārpratu tēmu, taču, ja pats draugs tik ļoti gribētu to valodu iemācīties, jau sen būtu atradis iespēju arī bez diskusijas veidošanas cosmo.