Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā celt savu pašapziņu?

 
Reitings 21
Reģ: 11.12.2016
Sveiki! Man ir ļoti zems pašvērtējums. :-( Esmu attiecībās un low self-esteem man ļoti traucē. Iztēles augļi ir pārāk spilgti, pārāk daudz greizsirdības, liekas, ka katra kas nāk pretī ir gudrāka, skaistāka un labāka un vīrietis tik cielē uz citām.
Atradu sevī vainas - izlaboju, tāpat nav labi. Labi ir uz kādu brīdi, pēc tam viss iegrozas vecajās sliedēs. Ārējā tēla maiņa šeit nav pie vainas, pie vainas ir domāšana.
Gribu ar to tikt galā bez speciālista. Izlasīju internetā, visur tik skaidrojums, kas ir pašvētējums. Bet reāli kā to uzlabot? Šķiet es neapzināti atlasu negatīvo informāciju un tas tikai audzē vēl lielāku neapmierinātību ar sevi. Nav ne jausmas kā ar to cīnīties. Plus, man visu laiku ir garastāvokļa svārstības, vienu brīdi varu priecāties, jau nākamo lekt ugunīs un taisīt skandālus. Kā to mainīt? Vienkārši netrakot un necepties? (t)
01.02.2017 00:09 |
 
Reitings 159
Reģ: 09.12.2016
Banālā klasika - beigt domāt (un arī runāt) par sevi un citiem negatīvi. Nekritizē sevi, savu ķermeni, izskatu, nekritizē citus, kad pievērsīsi uzmanību šīm domām, redzēsi, ka gandrīz nepārtraukti domā kaut ko sliktu par sevi vai citiem. Nesalīdzini sevi ar citām. Pašā sākumā vienkārši iemācies atslābt un beigt domāt kritiski. Katru reizi, kad galvā ienāk sliktais, saki sev STOP. Vispār ir daudz video youtube, daudz rakstu internetā, grāmatu, kuras palasīt par to, kā iemācīties sevi mīlēt un cienīt. Tas par to garastāvokļa maiņu ir manuprāt "jaunības" rakstura īpašība.. kā es cepos, kad man bija 17-21 gads, par tādiem sīkumiem taisīju traģēdijas :D Tagad neesmu daudz vecāka, bet par kādu procentu tas viss ir noplacis.
01.02.2017 00:16 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Es goda vārds pēdējā laikā katru rītu paskatos spogulī un sev saku "Tu esi glīta, pietiekami gudra un viss ar tevi būs labi". Nu jau kā rituāls tas katru rītu iegājies :)
Nesaku sev "Aj, Minci, tev tās rētas pabriesmīgas", bet saku "Hey, tavas skropstas gan ir garas" vai "Tavs smaids ir tīri glīts un mīļš". Un vairāk eju uz to, ka koncentrējos nevis uz cilvēka ārējo izskatu, bet pievēršu uzmanību iekšienei, hobijiem, idejām vai uzskatiem. Tad arī šķiet, ka vairāk pievēršu uzmanībām šīm pašām lietām sevī :)
01.02.2017 00:38 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Kādi ir cēloņi tam vai iemesli pagātnē, kas liek tā domāt (visu laiku jau tā nebija)? Vai arī neliekas, ka kaut kas būtu tevi ietekmējis?
01.02.2017 20:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits