Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par konsultantēm

Reitings 74
Reģ: 11.07.2016
Sanāca redzēt dažus youtube video par to, ka sephora konsultantēm reizi mēnesī dod paraugus un pat pilna izmēra produktus izmēģināšanai, kas atbilst viņu ādas, matu tipam, sejas tonim, kā arī ir apmācības.
Vai mūsu veikalos stockmann, douglas arī konsultantēm ir šāda veida apmācība un produktu izmēģināšana? Jautāju, jo bieži sanāk uzķerties uz to, ka konsultantes sāk pēkšņi lasīt etiķeti vai saka, ka pati ir produktu mēģinājusi, taču redzu, ka pavisam cits ādas tips, līdz ar to neticu.
Varbūt tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc mūsu konsultantes ir tik nezinošas, jo nav jau, kur gūt to pieredzi?
30.01.2017 17:29 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Man šķiet, ka mūsu veikalos ir citas problēmas. Cik zinu, daudzi zīmoli veic apmācības. Bet alga konsultantēm ir diezgan zema, līdz ar to kadri bieži mainās un atkal nāk jauns nezinītis. Ja vajag piemeklēt, teiksim, pūderi un nav principiāli no kura zīmola, tad ieteiktu iet uz kādu pro veikalu (inglot, MUFE), kur konsultantes ir arī vizāžistes un viņas tiešām ikdienā strādā ar saviem produktiem un zina kas un kā, lai gan MAC stendā Stockmann citreiz meitenes ir vienkārši graujošas. Klientam jau arī mūsdienās neviens neliedz izglītoties un gūt informāciju par produktiem internetā, izlasīt atsauksmes un tad tikai aiziet pataustīt produktu un izvēlēties atbilstošu toni.
30.01.2017 17:38 |

Reitings 74
Priekš kam tad ir konsultante, ja man pašai visu jālasa un jāmeklē??? Absurds ieteikums.
30.01.2017 17:41 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Priekš tam, ka tikai tu pati sevi vislabāk zini un pazīsti! Nevajag akli uzticēties konsultantiem pat, ja tie ir profesionāļi. Pašai galva uz pleciem arī jābūt.
30.01.2017 17:47 |

Reitings 1852
Reģ: 21.02.2010
es biju drogaas un mekleju veesi sarkanu luupu kraasu, tur tieshi bija konsultante un vina man iedeva riktiigi siltu, oranziigi sarkanu toni ar tekstu - sis varetu buut veesais?
30.01.2017 17:48 |

Reitings 9596
wikky, nē nu man jau vienalga, ne jau es sūdzos, ka man kaut kas nepatīk :D
Es rakstīju arī, ka var iet uz vietām kur ir profesionālie konsultanti.
30.01.2017 18:11 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Douglasos meitenēm notiek apmācības un arī produktus izmēģināt viņas dabū, bet loģiski, ka visas konsultantes nevar apmācīt par visiem produktiem. Varbūt viena būs zinošāka un varēs ieteikt smaržas, cita kopjošo kosmētiku kosmētiku, cita atkal varbūt Chanel dekoratīvo pārzinās, bet par YSL neko nezinās. Tad nu kā paveicas - vari uzķerties uz kādas, kura būs zinoša un varēs tev piemeklēt atbilstoša sejas krēmu, var gadīties ka viņai tikai vispārīgas zināšanas par krēmiem.
30.01.2017 18:23 |

Reitings 74
MissMia
Paldies par izsmeļošu atbildi
30.01.2017 18:32 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Meitenes, drogās ir tūkstošiem preču. Jums tiešām pat cilvēciskais faktors nenostrādā? Nu nevar visas pārdevējas zināt katru precu un visas sastāvdaļas, kuras ir ar parabēniem, kuras bez, kuri šampūni der 10 gadus mājās krāsotiem, bet tad frizētavā krāsotiem pēdējās 2 reizes, utt. Saprotams, ka mazajos vai zīmolu stendos/veikalos (kā te minēja, piemēram, inglot/mac utt), bet nejau drogās.
30.01.2017 18:32 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Starp citu, nesen biju ļoti vīlusies Urban Decay Galerijā Centrs. Tur tas konsultants vīrietis. Biju paprasījusi kaut kur oktobrī, lai palīdz izvēlēties konsīleri. Šis man ieteica divus, vienam uzreiz kategoriski teicu nē, jo bija krietni par tumšu, bet par otro kaut kā noticēju un paņēmu. Atnācu mājās un tonis bija tiešām tumšāks par ādu, lai gan izvēlējos gaišāku. Toreiz ādā bija vēl nedaudz nosauļota, bet tagad ziemā vispār ārā metams. Kaut gan es pabridināju, ka gribēšu to vairāk ziemai.(t)
30.01.2017 18:35 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
nu, MAC arī nav īpaši labas konsultantes, vai varbūt man vnk nav trāpijusies neviena laba :D skaidrs, ka 100% visu iegaumēt nevar, bet man arī ir vairākas reizes gadijies,ka konsultante pat neatšķir toņus- silto no vēsā
30.01.2017 18:47 |

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Esmu jau senāk minējusi savu Seriously? pieredzi ar Douglas konsultanti. Toreiz vēlējos iegādāties violeto šampūnu, bet nevarēju izvēlēties starp diviem. Viņa pienāca un nobēra vai perfektu produkta aprakstu (vēlāk izlasīju uz pudelītes), taču sekoja piebilde - droši ņemiet, es arī tādu lietoju (viņai bija brūni mati un ļoti maz balinātās šķipsnas). Tad gan man bija sejas izteiksme - Nopietni?
30.01.2017 18:54 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
no drogu meitenēm es arī negaidu īpaši konsultāciju, viņas jau tur ir konsultantes/kasieres/preču pārzines - viss vienā. Pietiek ar to,ka parāda virzienu, kuros plauktos kuri produkti.
Bet Drogās citreiz stāv loreal vai maybelline konsultanti, kuriem būtu jāzin viss par šiem produktiem, bet realitātē viņi neko nezin
30.01.2017 19:05 |

Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Drogu konsultatēm varu pajautāt tikai kur stāv kāds konkrēts produkts. Nav pat vērts jautāt par kaut kādiem toņiem.
Parasti pirms pērku krēmus vai ko tamlīdzīgu lasu atsauksmes un skatos video, un tad vēl pajautāju konsultantei ja nepieciešams.
30.01.2017 19:17 |

Reitings 112
Reģ: 23.10.2016
Drogas arī rīko apmācības darbiniekiem, bet cik vietas ir seminārā un cik Drogās ir pārdevēju? :-D Es nostrādāju tur 1,5 gadu un neesmu tikusi ne uz vienu no tiem, bet man pašai patika un interesēja kosmētika, savukārt, 99% meiteņu tur tā nerūp - citām stāstīju kaut ko kolēģēm, mēģināju skaidrot, bet rezultāts bija 0.
Biju tikusi uz vienu no Drogu semināriem (jau ne kā Drogu darbinieks), kur stāstīja ārzemju speciālisti par kosmētiku, arī dāvināja produktus beigās, bet tas sievietes, kuras atnāca tur mācīties par produktiem, vairāk čīkstēja par negaršīgām pusdienām.
Dažas firmas arī sūta plašos preču aprakstus par saviem produktiem, bet who cares?
Cik pati biju kaut ko ieteikusi, parasti nāca apmierinātas sievietes un teica paldies, nekādu pretenziju nebija par to, ka kāds produkts neder vai nepatīk.
Douglas gan ir labāk, arī preču ir mazāk, bet nu atkal ir cita lieta - viņām ir tas, ko vajag pārdot (katra mēnesi cita firma). Arī ir pluss, ka katrai meitenei ir savs stends iedots, kurā viņa labāk orientējas. Semināri arī notiek biežāk un uz tiem ir vieglāk tikt, strādā vairāku firmu konsultanti un, cik esmu manījusi, Douglas meitenes ir vairāk ieinteresētas un biežāk prasa pastāstīt par precēm (īpaši ārpus Rīgas).
Konsultantes no firmām (L'Oreal, MaxFactor) parasti ir zinošas, cik esmu saskārusies. Viņām jau mērķis, lai tev patīk un tu atgriezies, nevis vnk kaut ko iesmērēt un sabojāt iespaidu par firmu.
Dianna, man līdzīgi sanāca arī ar to čali, es negribēju pirkt, bet vairāk pamēģināt tonāla krēma tekstūru. Arī uzlika pāris toņus tumšāku nekā vajadzēja. Patīk viņam tā :-D
30.01.2017 20:48 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
man šķiet, ka konsultants vienkārši ir tāds amats, kas mūsu reģionā ir slikti apmaksāts un pārsvarā cilvēki, kas tur strādā, to dara uz laiku, nevis tāpēc, ka ir lielā interese par produkciju un redz sev tur karjeras un personības izaugsmi.
esmu arī patīkami nobrīnījusies par interesi un atdevi, ar kādu strādāja viena konsultante smaržu veikalā, bet nu viņai bija ap 50 un tas bija Nīderlandē, droši vien, ka tā arī bija labi apmaksāta sirdslieta :) kaut visiem (man, jo īpaši man :D ) tā būtu.
30.01.2017 22:30 |

Reitings 292
Reģ: 30.11.2014
Radiowave piekrītu,pati esmu strādājusi Drogās,bet ilgāk par pābaudes laiku neizturēju:D jaunajām meitenēm ir jākārto (vismaz pirms gadiem 5) pārbaudes darbs + praktiskā saskarsme ar klientu,un tikai tad varēja turpināt strādāt...realitāte bija tāda,ka mēneša laikā, kad es strādāju, nomainījās 5 ! darbinieki...bija kas pat nostrādāja tikai kādas pāris dienas un pateica,ka tas nav priekš viņām...realitātē Drogas ir kosmētikas MAXIMA, darbinieki ir pārāk nomocīti,lai zinātu visu par visu,neviens nedod testerus,viss pašizglītošanās....
31.01.2017 00:37 |

Reitings 112
Reģ: 23.10.2016
minions, mūsu veikalā bija uzstādīts rekords - meitene pēc stundas pateica, ka negrib te strādāt :-D
31.01.2017 00:55 |

Reitings 9596
Tās, kurām sanāca škrobe ar toņiem - iesaku pēc produkta uzlklāšanas iziet dienas gaismā un ar spoguli pašais paskatīties kā izskatās dienas gaismā. Bieži vien pie kosmētikas stendiem ir apgaismojums, pie kura grūti kaut ko saprast (rāda gaišāku/tumšāku/zaļganu vai rozā). Es tā meklēju Lancome tonālo Douglas. Starp 2 gaišākiem grūti kaut ko saprast, izņemot to, ka viens šķiet vēsāks tonis. Dienas gaismā viens izskatījās riktīgi oranžs. Acīmredzot, veikala apgaismojums to notušē.
31.01.2017 09:15 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits