Šonedēļ atklāju tādu superēdienu kā kvinoja, attiecīgi, varu ieteikt 2 salātus:
1) Siltie salāti:
Kvinoju izvāra. Saldētus zaļos zirnīšus sasilda pannā ar nedaudz eļļas, pievieno konservētu kukurūzu, visu sasilda, pievieno vārītu kvinoju, sāli un piparus. Ļoti garšīgi un sātīgi. Ja piedomā pie eļļas daudzuma - arī veselīgi.
2) Kvinoju izvāra un atdzesē. Sagriež tomātus, gurķus, avokado, pievieno kvinoju, eļļu, sāli, piparus, samaisa. Arī labi salāti.
___
Bieži gatavoju burkānu - kāpostu salātus ar citronu sulu, sāli, pipariem, olīveļļu, rīvētu biešu salātus ar eļļu vai bezpiedevu jogurtu, vēl labie bija: rīvēts kāposts, burkāns, skābs ābols, nevārīta sarkanā biete, zaļumi, sāls, eļļa. Samērā bieži gatavoju klasiskos grieķu salātus. Vēl labi ir: rukola + baby spināti + cherry tomāti + sagriezti, apcepti šampinjoni + citronpipari. Te eļļas pietiek no tiem ceptajiem šampinjoniem.