Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mājas celtniecība

 
Reitings 488
Reģ: 18.10.2009
Labs vakars!
Jau kādu laiku gribas savu īpašumu un par cik lielāko daļu dzīves ir dzīvots privātmājā, tad arī sev nākotnē tādu gribētos Rīgas rajonā. Vai Jums vai Jūsu paziņām ir bijusi saskarsme ar mājas celtniecību pēdējos gados? Vai ir kādi ieteikumi par labākajiem gataviem māju projektiem un pakalpojumu sniedzējiem vai tieši pretēji pretēji - sliktas atsauksmes?
Priecātos palasīt par citu pieredzi un ieteikumiem, lai saprastu, vai labāk un izdevīgāk celt paša spēkiem vai izmantot firmu piedāvājumus gatavām mājām. Piedāvājumi tirgū daudz - vēlētos atrast ekonomiskāko un labāko piedāvājumu, neapstaigājot pilnīgi visas n tās kompānijas. Esmu bijusi uz konsultāciju ar Labamaja pārstāvjiem, bet piedāvājums vienstāvu mājas izmaksas šķita par dārgu. Ir acīs iekritis arī livasgrupas Liveko mājas projekts. Varbūt kādai ir atsauksmes par šo kompāniju un mājas projektu.
Laipni gaidīti visi Jūsu ieteikumi, viedokļi un komentāri par un ap šo tēmu. :)
17.01.2017 19:14 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Uzcelt maju ir baigs chakars, sakot ar papiiriem, beidzot ar stradniekiem. Es laikam butu ar mieru celt maju, ja man butu savs buvuzraugs, citadi nez- neuzticetos tiem stradniekiem. Mana pazinja celj tagad maju- vinas secinajums ir tads, ka celtniecibai janem viena firma no pamatiem lidz jumtam. Ja katru elementu taisa citi stradnieki- nenormals cakars ar terminiem utt.
Mes pasi nopirkam gatavu maju, ko izremontejam pec savuem ieskatiem, jo negribejam mociities. Kaimini nopirka jaunbuvi un tagad mocaas ar nodoshanu ekspluatacijaa. Ta ka uzskatu, ka vieglak gatavu pirkt. Ari vertetajs mums pateica, ka par sadu cenu paslaik pasi neuzceltu- butu dargak.
Ja der Somumajas, Livasgrupa utt, tas ari varetu but laba variants. Bet mans virs ka buvnieks par maju uzskata tikai maju no blokiem (utt), tad gatavaa katkasa maajas mums atkrita :D
17.01.2017 19:30 |
 
10 gadi
Reitings 822
Reģ: 17.03.2013
Nopirkām zemi, uz kuras bija veca māja. Uz vecajiem pamatiem cēlām jaunu. Māja ļoti liela, tāpēc iespēju arī -paņēmām arhitekti-dizaineri un izveidoja 3 piemērus, kā varētu iekārtot gan istabas, gan pašu interjeru (divstāvu māja), gan visus balkonus, garāžu un apkārtējo vidi. Protams, uzklausot visas vēlmes, iegribas un vajadzības.
No turienes process bija vienkāršs- bija jau zināmi meistari, kurus ņemsim (Kad pārprojektējām manu vecāku māju jau izvēlējāmies šo privātfirmiņu, jo ir tēta labs draugs, kā arī visi apkārtējie deva labas atsauksmes ). Viss izvērtās ātrāk, vienkāršāk un labāk nekā bija cerēts+ sapņu pils uzcelta:)
Ja jāsāk no pilnīgas nulles, tiešām varu ieteikt izdomāt/uztaisīt projektu. Tas ir pats pamats. Tālāk būvniecības firmām ir lielāka izvēle un labākas cenas.
Draugu pieredze ir, ka firmas, kuras ceļ jau gatavu (savu ) projektu, ir uz tendenci haltūrēt un ietaupīt materiālus (tātad kvalitāti)
Lai veicas!
17.01.2017 19:36 |
 
10 gadi
Reitings 822
Reģ: 17.03.2013
celtniecibai janem viena firma no pamatiem lidz jumtam.

+++ noteikti!!!
gatavaa katkasa maajas mums atkrita

Es pilnībā piekrītu. Tādās nemaz nav sajūtas, kā kārtīgās mājās
17.01.2017 19:39 |
 
Reitings 279
Reģ: 23.04.2014
Man patīk moduļu mājas
17.01.2017 19:46 |
 
Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Vai kādai ir pieredze jaucot vecos pamatus nost? Tā kā zemi nopārdot nesanāk jau kādu laiciņu, domāju varbūt tomēr ir vērts uzcelt kaut ko.. Zemes gabals nav ļoti liels, un ir vecie pamati (no 90. gadiem), kuri tehniski it kā ir ok, bet tas plānojums.. garš un šaurs cīsiņs. Nevaru iedomāties pat kā tur pārplānot var, lai kas jēdzīgs sanāk.. Principā jautājums tāds - vai ir kāda, kura ir saskārusies ar problemātiskiem pamatiem un kā nolēmāt - jaukt nost vai būvēt kaut ko uz tiem?
17.01.2017 20:38 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Mēs jau gadus trīs ceļam māju. Problēmas ir bijušas gandrīz pilnīgi visu, sākot jau ar mērniekiem, kas solīja darbu paveikt 2 mēnešos, bet pabeidza 6 mēnešos ar lielu atgādināšu, katru dienu zvanot. Pēc tam bija problēmas ar arhitektiem, ar trešo arhitektu, ar kuru sadarbību uzsākām, to arī pabeidzām. Ar pirmajiem 2 bija problēmas. Ar trešo mums viss apmierināja, izņemot termiņus, arī solīja ātrāk, pabeidza vēlāk, visi darbi iekavējās. Nekādu sertificētu firmu arī neņēmām, māju cēla tikai pazīstami cilvēki ar pieredzi, tikai tagad uz iekšdarbiem esam paņēmuši būvnieku.
Problēmas principā bija katrā posmā, un joprojām ir. Mājas celšana ir ļoti sarežģīts process. Tā kā ceļam bez kredītiem, var teikt - no algas līdz algai, tad tas arī visu procesu palēnina un sarežģī.
Ja ņem kādu firmu, gatavu projektu, tipveida māju, tad daudzas problēmas noteikti atkrīt. Bet cena arī uzreiz ir krietni lielāka.
Iesaku jau no paša sākuma padomāt par katru sīkumu, aprunāties ar zinošiem cilvēkiem. Un pats pirmais ir rūpīgi noskaidrot visu par zemes gabalu - gan no likumiskā viedokļa, gan veikt ģeoloģiskās izpētes, ūdens analīzes u.tml.
17.01.2017 22:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits