Jūsu domas par dzīvokļa meklējumiem

Reitings 190
Reģ: 05.12.2016
Esam dzīvokļa meklējumos. Sanāca vairākus arī apskatīt, Rīgā, atbilstoši vēlamajai cenai un vietai, bet visiem kaut kas bija ne tā - vienam viss labi, bet rajons svešs un virtuve gandrīz tukša, citam vienā stūrī pelējums, ko veikli jau maskē ar jaunām tapetēm, kā dēļ pacels cenu, vēl cits labā vietā, lētāks, bet istabas mazas - viena tik maza, ka ielien tikai gulta un skapis.
...
Uz pārējo dzīvokļu fona pēdējais apskatītais Mežciemā likās kā greznības kalngals. Dzīvoklī kvalitatīvs, moderns remonts, laba platība, iekārtas jaunas un paliek. Tikai pats dzīvoklis atrodas (pēc mūsu domām) apšaubāmā mājā - lietuviešu projekts, paneļu māja. Lieta tāda, ka blakus mājā vienu gadu iebruka jumts, jo pāri ceļam taisīja CSDD ēku un no pāļu dzīšanas radās vibrācijas, kuras satricināja pārējo māju pamatus. Ja pieņem, ka to māju, kura ir identiska tai, kurā ir vēlamais dzīvoklis, būvēja vieni un tie paši cilvēki vai vismaz pēc vienas shēmas, vienādiem materiāliem, kur teikts, ka šo māju arī negaida tāds pat liktenis, jo tās abas ir diezgan tuvu?
...
Šaubīties liek ne tikai notikums ar blakus māju, bet vēl 2 lietas: šajā mājā, kur dzīvoklis, itkā ārpusē plaisu nav, izņemot tieši zem šī dzīvokļa divām palodzēm - izskatās, ka tur jau kādreiz ir kas labots, aiztaisīts un nomelnējis, bet nav saprotams, no kā tas ir. Īpašnieks saka, ka itkā tas bija vēl pirms viņa. Otra lieta, ka blakus kaimiņi ir apvienojuši 2 dzīvokļus, tātad visticamāk izņēmuši kādu sienu, kas rada papildus slodzi visām pārējām.
...
Ņemot vērā zināmo situāciju ar blakus māju, vai tiešām lietuviešu projekta paneļu māja ir tik neuzticama? Blakus mājai vibrācijas tikai pastiprināja esošās problēmas nevis izraisīja, es tā saprotu. Bet šai šobrīd viss normāli (no ārpuses skatoties). Principā, visām daudzstāvenēm ir kur piesieties, pat jaunajām atsevišķos projektos. Šis dzīvoklis ir perfekts, bet māja nav. Ja grib dzīvot, lai viss ir ideāli, jāceļ sava māja, bet nu šobrīd tas nav variants. Kā arī - mēs vai citi cilvēki, kaut ar šaubām, bet nopirks šo dzīvokli, var nodzīvot savu laiku tur, bet nākotnē sanāk, ka būtu problemātiski pārdot, ja jau pat tagad cilvēki bieži šaubās par paneļu mājām?
16.01.2017 13:50 |

Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Istaba par 300 eiro - ievesmojoši. Par tēmu - Mežciems patīk!
16.01.2017 14:54 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Nu jā, tas ar piecstāvenēm. Visās 9-stāvenēs tur ir lifti. Man patīk tie mākslinieku dzīvokļi saucamie. Kas arī uz tās galvenās ielas, 9stāveņu pēdējos stāvos, sanāk 2 stāvīgie dzīvokli. Kad biju sīka vienmēr tādā dzīvot gribēju. Nesen redzēju FB arī postu, kur tieši kāds pārdeva tādu dzīvokli, superīgi uztaisītu un izremontētu. Nu tik, tik forši! Kam nav tik būtiska tā māja no ārpuses un patīk rajons, tādi varianti ideāli, jo salīdzinoši tomēr lēti (lētāki, pareizāk sakot), un to starpību var gāzēt iekšā remontdarbos un interjērā un beigās uztaisīt super dzīvokli.
Man pašai vienmēr ir bijušas ļenganas kājas par Murjāņu ielas vienu posmu, tas gan juglā ir... tur ir tādas foršas rindu mājas, kur ir dzīvokļi, bet tās majas ir relatīvi jaunbūves, dazos stāvos, ap māju žogs, šūpoles sīčiem, zālājs, aizmugurē uzreiz mežš, iela nav baigi skaļa. Nu tāda sajūta, ka tāds ārpusrīgas rajons. Ap velnezeru (laikam tā saucās) man arī vienmēr paticis. Bērnība pavadīta tanī pusē pie vecmammas ciemos pa brīvdienām un kaut kā palikušas labas un siltas atmiņas par turieni :)
16.01.2017 14:57 |

Reitings 222
Reģ: 13.01.2017
Istaba par 300 eiro - ievesmojoši.

Ja ņem 250eiro un 2 cilvēkus/pāri/ tie būtu jau ~4-5 eiro dienā,katram tas nav neko daudz par dzīvi pašā Rīgas centrā,privātā istabā,pie tam var parēķināt cik 2viem cilvēkiem e-talons izmaksās,ja darbs centrā/vai degviela.Šis piedāvajums mums pa lielam uz izķeršanu.+tā nav istaba dzīvoklī ar daudzām istabām bet 1na istaba ar atsevišķu ieeju+ne par elektrību,ne ūdeni,ne internetu nav jāmaksā:)Viss skatoties no ,kura skatpunka skatās:)Ja no šāda tie 250eur par pašu centru all include neko daudz nav,ļoti pievilcīga cena./Ps jo šeit arī nav depozīta par pēdējo mēnesi,nāc dzīvo uz cik ilgu laiku gribi,maksā tikai par katru mēnesi:)
16.01.2017 15:10 |

Reitings 2995
Skatoties tā, piedāvājums noteikti nav no sliktākajiem, bet viss atkarīgs no tā kāds kontingents tur apmetās un vai nav baigi skaļi, ja tas ir hostelis. Un arī kā ar virtuvi ir... Bet vispār, priekš centra, tas noteikti ir ok!
16.01.2017 15:23 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Hellish, ar martu vari manā nākt. :-D
16.01.2017 15:26 |

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Es maksāju 200 + komunālie par 39 m2 dzīvokli. Ziemas aukstākajā mēnesī tas sastāda 320 eiro, ar ūdeni, elektrību un internetu. 300 par istabu ir laupīšana. Un jā, es zinu, ka, vērojot ss.lv vidējo cenu, summa vairs nešķiet skandaloza, bet dažkārt pārņem skumjas par to, kā latvietis izspiež latvieti. Un pats klusiņām īd, ka valdība ir pie visa vainīga.
16.01.2017 15:32 |

Reitings 2995
ehh, mūžsenais temats par to, ka prasot īres naudu kāds kaut ko no kāda izspiež.. es tādos gadījumos vienmēr palūdzu apskatīt īpašumu cenas un to uzturēšanas/iekārtošanas izmaksas. :)
16.01.2017 15:36 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Man arii Mezhciems loti patiik, no visiem mikrorajoniem vislabaak, bet vecais Mezhciems. Baigi klusi, mieriigi un zali. Trase nav nekas traks.
16.01.2017 15:38 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Īres dzīvokļus nekad nav bijis problēmas atrast. Pirkšanai gan meklējām ilgi.
ta nu ir tiesa, to daudzi saka. Un iret ir jasaprot ka nu nebus tavs un nebus prefekts. Gribet nezko un tadel parmaksat? Tagad daudzi izvelas tuvu darbam, tas primarais vai studiju vietai blakus. Daudz ko citu var pielabot vai pieciest. Ires nav savs tomer. Un ja svarigs saimnieks kads ir....
16.01.2017 17:48 |

Reitings 23705
,gan ir arī privātas istabas pretī Origo ~250-300eur/mēnesī abos variantos elektrība,ūdens,internets cenā jau.Ja interesē ra
:-O:-O:-O:-O:-O tik briesmiga vieta un tikai istaba? ak diesss
16.01.2017 17:56 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Šitajās 5 un 9stāvenēs dzīvokli nepirktu nekad, pat ja renovēta tā màja..uzskatu ka tur tie dzivokļi nav neko vērti. Un vēl tas ka mazas istabas, mazas virtuves, pilnīgi vēmiens nāk no tiem vienādajiem plànojumiem, kā padomju laikos.
Es arī sapratu ka ideālo dzīvokli būs grùti atrast..un nav pat svarīgi ka tur ir vai nav remonts, izremontèt var arī paši kā vien vēlas, bet tādas lietas kà rajons, mājas stāvoklis kā tāds, istabu skaits un lielums utt...grūti atrast ko tiešām labu. Sāku jau domāt par māju labāk.
16.01.2017 18:02 |

Reitings 23705
a ņem 250eiro un 2 cilvēkus/pāri/ tie būtu jau ~4-5 eiro dienā,
un ja nedzivo viens....
https://www.ss.lv/msg/lv/real-estate/flats/riga/centre/ajlgg.html
16.01.2017 18:47 |

Reitings 413
Reģ: 29.05.2016
Cik istabu dzīvokli meklējat? Jo tomēr piedāvājums stipri atšķiras, kad meklē 1-2 istabas vai 3-4.
602.sērijai salīdzinoši maza kaimiņu dzirdamība.
Kad man uznāk apsēstība, ka gribu mainīt dzīves vietu, tad diezgan daudz labu piedāvājumu var atrast, bet man neliek mieru tas, ka tad ir jāpaspēj pārdot esošo dzīvokli, jādomā, kur turēt mantas starp pārdošanu pirkšanu.
Ja saimnieks saka, ka būs jāmaksā nodoklis, tad pats tur dzīvo mazāk par 5 gadiem (varbūt pat nav deklarējies kaut uz 1 gadu tur). Man tas liktos aizdomīgi, kāpēc tik ātri maina dzīves vietu.
16.01.2017 18:58 |

Reitings 2995
602.sērijai salīdzinoši maza kaimiņu dzirdamība.

Tur arī virtuvi var mierīgi pārplānot, nojaucot koridora sienu, tad virtuve liela sanāk! Vēl esmu redzējusi tādu variantu, ka nojaukta siena starp virtuvi un viesistabu, bet tur, kur oriģināli durvis, tur aiztaisīts ciet. Nojauktā starpsiena kā arka uztaisīta, smuki! Tālāk viss tāpat. Ja guļamistabā vēl ir lodžija (nevis balkons vienā no guļamistabām), tad vispār diezgan forši var visu uztaisīt. (tas 4-ist. dzīvoklī)
Un otrs variants kāds redzēts 602. sērijā arī virtuve un viesistaba uztaisīti kā liels studio (pēdējais stāvs un 3ist) un tad abas guļamistabas galā. Arī baigi neparasti un forši izdomāts.
16.01.2017 19:03 |

Reitings 413
Reģ: 29.05.2016
dr567309
Jā, tur tiešām ideju var būt daudz, bet tas tikai pēdējos stāvos ar būvatļauju, jo siena starp virtuvi un viesistabu ir nesošā. Uz koridori siena ir parastas reģipsis, ko mierīgi var jaukt nost.
Starpcitu ir arī 2 istabu papildus modelis, kur projekts līdzīgs 4 istabām, bet nav viesistabas un mazās blakusistabas, bet uzreiz pēc koridora mazais koridoriņš ar durvīm uz vannas istabu (arī 2 sānmezgli) un abām guļamiztabām, kur tieši ideāli būtu iznest koridora sienu ar virtuvi un sanāk gandrīz kā viesistaba+virtuve. Kādreiz tādu gribēju.
16.01.2017 19:18 |

Reitings 2995
Jā, tas dzīvoklis, kur nojaukta siena starp virtuvi un viesistabu bija pēdējā stāvā, domāju, ka tādēļ atļāva, jo būvatļauja bija! Nezinu, iespējams, ka kaut kā stiprināja griestus, bet šaubos.
Man patīk tie dzīvokļi, kas 16. stāvu mājās, un mājai takā apgriesti stūri :D nemāku citādāk aprakstīt :D Tur tik forši un plaši iekšā. Baigi patīk plānojums!
16.01.2017 19:33 |

Reitings 190
Mūsu prasības - normāls rajons vai vismaz tā puse, 2 izolētas istabas, augstāk par 1. stāvu, labi, ja kāda tehnika ir iekšā, vismaz viss darbojas un izskatās parasti kaut vai.. Bet ja tukšs, tad vismaz lētāks.
16.01.2017 20:27 |

Reitings 190
3-istabu arī der. Ko lai saka. Visur ir kur piesieties :D
16.01.2017 20:30 |

Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
Pati meklēju dzīvokli jau 1,5 gadu. Skatāmies gan Iļģuciemā vai Dzirciemā, 3. istabas, uz lietuviešu projektiem neskatāmies, meklējam Hrušķova ēkā vai 602. sērijā (bet tādas te ir tikai dažas ēkas). Grūti iet. Vienu gandrīz nopirkām, bet pārdevējs pēdējā dienā pirms līguma parakstīšanas pēkšņi pārdomāja. Pēdējo 6 mēnešu laikā neesam apskatījuši nevienu dzīvokli, jo par reāliem "sūdiem" grib noplēst milzu naudu, bet neesam gatavi kam tādam. Labi, ka pašreizējo dzīvesvietu neīrējam, maksājam tikai komunālos, tad nu nav kur steigties un gaidām kad parādīsies MŪSU dzīvoklis :)
16.01.2017 21:02 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
meya, kāpēc neskatāties arī 467. sēriju? Tā esot labāka par 602. Tieši tajos rajonos, ko minēji, ir.
16.01.2017 21:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits