Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Problēma vadītājā vai padotajā?

 
Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Gribu izstāstīt situāciju un priecāšos par objektīvu viedokli.
Esmu kā projektu vadītāja, un vienam projektam tika piesaistīts ārzemju eksperts. Viņš ir super duper kruts savā jomā, tāpēc šefs laimīgs, ka viņu izdevās piesaistīt. Bet reāli ikdienā man ar viņu ir jākomunicē un jādabū no viņa ārā tas darbs. Un man tas nekādi nesanāk!!!
Projektu vadības programmā esmu salikusi vinam uzdevumus, viņš izpilda tikai dažus. Rakstu viņam e-pastus, nereaģē. Izstāstīju to šefam, viņš saka, ka e-pasti nav viņa stiprā puse, lai pamēģinu Facebook mesendžeri. Es mēģinu caur Skype, FB mesendžeri, tāpat nav nekāda rezultāta.
Rezultātā darbs nevirzās nekur. Šefs neapmierināts uz mani, ka es nespēju ar to ekspertu tikt galā. Ka man ir jāatrod pareizā pieeja viņam...
Bet vai man ir jāmeklē katram padotajam pareizā pieeja? Vai arī jāstrādā tādā pat sistēmā kā es ar visiem strādāju un, ja tas nestrādā, tad tā ir tā padotā vaina, nevis mana.
Īsāk sakot, kurā no mums ir problēma? Tajā ārzemju ekspertā vai manī?
13.01.2017 09:09 |
 
Reitings 428
Reģ: 05.02.2015
Pēc tevis rakstītā, neliekas, ka viņš ir tavs padotais. Tu esi projekta vadītāja, bet viņš ir piesaistītais eksperts - viena līmeņa darbinieki. Bet protams, jūsu uzņēmumā struktūra var paredzēt arī to, ka viņš ir padotais.
Esmu struktūrvienības vadītāja un, ja mani darbinieki kaut ko nedara/dara ne tā kā vajag, atbildīga esmu es, jo man ir jāspēj tikt galā ar savu personālu un jāpanāk, lai viņi darītu to, ko vajag. Tāpēc es teiktu, ka nespēja tikt galā ar padoto ir tiešā priekšnieka problēma.
13.01.2017 09:26 |
 
Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Nē, nu, jā, es neesmu viņa šefs, ne es viņu pieņēmu, ne maksāju viņam algu, ne varu atlaist (sen jau tādu būtu atlaidusi...). Viņu ir pieņēmis darbā mans šefs, viņš par viņu fano.
Es esmu projekta vadītāja un mans darbs ir koordinēt viņa darbu. Bet vinš man nepakļaujas, viņš nepilda manus uzliktos uzdevumus, neatbild uz ziņām un es nespēju ar viņu strādāt.
13.01.2017 09:30 |
 
Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Ir kādi ieteikumi? Ko jūs darāt ar kolēģiem, ar ko nespējat sastrādāties?
13.01.2017 09:38 |
 
Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Meklē citu pieeju!
Es tavā vietā izvērtētu vairākus aspektus: vai viņš mainīs savu darba stilu? Vai viņš vispār apzinās, ka strādā ne tā, kā citi to gribētu? Vai šādi vari turpināt strādāt? Visdrīzāk atbildes uz visiem jautājumiem ir nē.
Tas ir tavs darbs atrast veidu, kā sasniegt uzstādīto mērķi. Nē, tu neesi vainīga pie tā, ka viņš neatbild uz e-pastiem, un neesi arī vainīga, ka ir slinks vai vēl nezinu kāds, bet tu esi vainīga, ka nav paveikts tev uzdotais darbs. Es arī vadu komandu, un tā ir mana vaina, ja kāds nestrādā labi - tātad neesmu mācējusi pareizi viņu vadīt. Visi cilvēki nav vienādi un visi nestrādā vienādi (ujj, kā mums šis uzņēmumos visiem būtu jāmācās), un vadītājs tieši tāpēc ir vadītājs, ka māk vadīt. Un ja nemāk vadīt, tad meklē iespējas iemācīties un tikt galā ar šādām situācijām.Lai paveiktu darbu, kādam darbiniekam vajag, lai viņu liek mierā un ļauj darboties savā nodabā, kādam vajag, lai ar viņu runā un runā 100 reizes, kādam vajag, lai viņu paslavē par darbu, bet kādam vajag, lai norāj, un tieši tāpēc tur esmu es, lai ar visiem viņu darbības stiliem tiktu galā un beigu beigās mēs visi kopīgi nonāktu līdz rezultātam.
13.01.2017 10:27 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!