Iestrēguši dzīvē

Reitings 55
Reģ: 10.07.2016
Man ir viena liela problēma - esmu iestrēgusi dzīvē kopā ar savu draugu. Sākām strādāt Rīgā, paņēmām dzīvokli, strādājām, alga bija bet tāpat knapinājāmies. 4 mēn nodzīvojām Rīgā un izlēmām ka vairāk te nedzīvosim un draugs ierosināja braukt pie viņa vecākiem padzīvot uz Gulbenes pusi. Tagad te sēžam un domājam ko darīt, visu laiku te nevar dzīvot, gribas kādu privāto vietiņu. Aizgāju pieteikties darbā, neizturēju, pati pēc pirmās dienas aizgāju prom. Nevienam no mums nav darba, neko uzsākt nevar jo naudas arī nav. domājam vienīgais risinājums būs braukt uz ārzemēm, bet mums ir kaķis un suns. Vienkārši esam iestrēguši, uz Rīgu atpakaļ nepietiek līdzekļi. Ne tikai līdzekļi bet nav vairs arī kur dzīvot.
Ko reāli darīt šādā situācijā? Dzīvoklis mums būtu šeit bet ir tāda lieta ka nav ne naudas ne darba nekur.
05.01.2017 15:03 |

Reitings 429
Reģ: 03.01.2017
Brauc uz Rīgu un iestājies kādā darbā vai arī ej mācies profesionālā vssk, kur ir kompītnes un vēl ja labi mācies un nebasto maksā stipendijas tev :) Galvu augšā!
05.01.2017 22:38 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Šajā situācijā aizņemtos naudu pirmā mēneša dzīvokļa/istabas īrei Rīgā un ātri meklētu darbu Rīgā. Pārdevējus vajag vienmēr, domāju, ka darbu atrastu bez problēmām. Jums ne vienam, ne otram nav vecāki, vecvecāki, radi, draugi, kuri var aizdot dzīvokļa īres summu uz vienu mēnesi?
05.01.2017 23:08 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
neiznaks! Pirma iemaksa uzreiz par 2menesiem. tad nauda celam uz no darba un esana. Vienigi maxima kur dod kopmitnes. Bet ari lidz Rigai jatiek, pirmajam laikam kadu kapeiku vajag.
05.01.2017 23:15 |

Reitings 269
Reģ: 21.11.2016
Cilvēki ar bakalauriem bez darba sēž, bet jūs tik to nodrāzto izglītību visur iesakat.

Un galvenais, ka iesaka tā it kā to izglītību būtu baigi vienkārši iegūt. Bez maz vai - divi mēneši un diploms rokā. Ja nu neizdodas tikt budžetā? Un ja tomēr tiek, ne visi var mācības ar darbu apvienot! Runā tā it kā tas būtu tā vienkārši - ai, kādus 3-4 gadiņus pasēdēsim vecākiem uz kakla, kamēr diplomu iegūsim. Problēma ir šeit un tagad! Un augstākā izglītība jau nu galīgi nenosaka to vai iegūs labu darbu vai ne.
Tiesa gan, ja problēma ir īsta, tad man nesavienojas prātā situācija, kad vajag naudu ar šo:
Nedrīkstēja iziet ārā pat uzpīpēt vai pat telefonu izvilkt lai SMS uzrakstītu.

Nu, nabadzīte, ko vēl lai citu tev saka! Ja man būtu tāda situācija, ka man tik ļoti vajag naudu, ka pilnīgi aiz bezizejas ar galvu sienā jāskrien, es izturētu visu to armijas dresēšanu, tik ilgi, kamēr neatrastu labāku darbu. Ārzemes... jā, nu var jau braukt caur firmām, kuras sākumā neprasa naudu, BET jums tik un tā būs jāapmaksā ceļa izdevumi (pārsvarā visās firmās tā ir) un jābūt pašiem savai naudai ar ko iztikt līdz pirmajai algai. Tu domā firma jūs vēl baros 3x dienā un higiēnas preces izsniegs? Manuprāt, uz diviem cilvēkiem kādi 500 eiro būtu minimālā summa pašam sākumam (un arī knapinoties). Ar kuru galu domājāt, kad pametāt Rīgu? Rīgā jebkura Maxima darbu pakaļ met! Ja nu tiešām ir TIK traki, tad piesakies darbā Maximā, brauc uz Rīgu, strādā un dzīvo ar svešām tantēm vienā istabā. Neko citu nezinu, ko pateikt.
Atvainojos, ja pa skarbu, bet mani pašu dzīve izmācījusi un tagad saprotu, ka tikai ar skarbiem vārdiem var piespiest cilvēku sākt izaugt, jo ar "viss būs labi, viss notiksies!" nekas nenotiks. Dzīvē neviens jums neko uz paplātes nepienesīs, ir jādomā ar galvu un jācīnās, ne jāizdara pārsteidzoši lēmumi, jāpārceļas uz mazpilsētu un tad tikai jāsāk domāt - oi, bet darba ta nav! Ko nu!?
05.01.2017 23:16 |

Reitings 23705
Klau liec fb ka mekle darbu jebkadu kur dzivo vai Riga,
Palīdzēsim viens otram. ir fb grupa, ludz tur iespeju darba vai sakumam gultasvietu un darbu Riga lai tiktu uz augsu.Tur loti izpalidzigi cilveki esam.
Latvieši Aberdīnas Skotijā- Latvian Aberdeen Scotland te varbut kadam vajag darbinieku un sakuma palidzes ar bileti uz skotiju un dzivesvietu. Loti skaista pilseta.
VEIKSMI UN CINATIES!
05.01.2017 23:20 |

Reitings 23705
miljons plusu un lai dzivo logika!
izdruka so un ka lielu plakatu lasi ka mantru no rita un vakara!
05.01.2017 23:23 |

Reitings 23705
Un galvenais, ka iesaka tā it kā to izglītību būtu baigi vienkārši iegūt. Bez maz vai - divi mēneši un diploms rokā. Ja nu neizdodas tikt budžetā? Un ja tomēr tiek, ne visi var mācības ar darbu apvienot! Runā tā it kā tas būtu tā vienkārši - ai, kādus 3-4 gadiņus pasēdēsim vecākiem uz kakla, kamēr diplomu iegūsim. Problēma ir šeit un tagad! Un augstākā izglītība jau nu galīgi nenosaka to vai iegūs labu darbu vai ne.
Tiesa gan, ja problēma ir īsta, tad man nesavienojas prātā situācija, kad vajag naudu ar šo:
Nedrīkstēja iziet ārā pat uzpīpēt vai pat telefonu izvilkt lai SMS uzrakstītu.
Nu, nabadzīte, ko vēl lai citu tev saka! Ja man būtu tāda situācija, ka man tik ļoti vajag naudu, ka pilnīgi aiz bezizejas ar galvu sienā jāskrien, es izturētu visu to armijas dresēšanu, tik ilgi, kamēr neatrastu labāku darbu. Ārzemes... jā, nu var jau braukt caur firmām, kuras sākumā neprasa naudu, BET jums tik un tā būs jāapmaksā ceļa izdevumi (pārsvarā visās firmās tā ir) un jābūt pašiem savai naudai ar ko iztikt līdz pirmajai algai. Tu domā firma jūs vēl baros 3x dienā un higiēnas preces izsniegs? Manuprāt, uz diviem cilvēkiem kādi 500 eiro būtu minimālā summa pašam sākumam (un arī knapinoties). Ar kuru galu domājāt, kad pametāt Rīgu? Rīgā jebkura Maxima darbu pakaļ met! Ja nu tiešām ir TIK traki, tad piesakies darbā Maximā, brauc uz Rīgu, strādā un dzīvo ar svešām tantēm vienā istabā. Neko citu nezinu, ko pateikt.
Atvainojos, ja pa skarbu, bet mani pašu dzīve izmācījusi un tagad saprotu, ka tikai ar skarbiem vārdiem var piespiest cilvēku sākt izaugt, jo ar "viss būs labi, viss notiksies!" nekas nenotiks. Dzīvē neviens jums neko uz paplātes nepienesīs, ir jādomā ar galvu un jācīnās, ne jāizdara pārsteidzoši lēmumi, jāpārceļas uz mazpilsētu un tad tikai jāsāk domāt - oi, bet darba ta nav! Ko nu!?
so izdrukaa
05.01.2017 23:24 |

Reitings 42
Reģ: 04.12.2016
Un kas vainas strādāt veikalā? Kas tur slikts?
Mazās pilsētās ir privātie veikali. Labam pārdevējām mazais uzņēmējs būs gatavs maksāt maksimāli augstāko, ko spēj, jo tā ir vērtība. Es zinu sievieti (ap 50), kura strādā salīdzinoši mazas pilsētas apģērbu veikalā un sanem no 700 - 1200 eur uz rokas. Viņai ir pamatalga un procenti no ietirgotā. Viņa ir ļoti laba pārdevēja. Priekšnieks mēdz izmaksāt prēmijas svētkos, ved kolektīvu ceļojumos, organizē pasākumus. Tā kā, nav vis tā, ka viss ir slikti. Ir labi, ja māki un gribi kaut ko darīt.
05.01.2017 23:25 |

Reitings 23705
Tev liekas ka laba pardeveja darba doma par sms rakstisanu vai pipesanu?
05.01.2017 23:27 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Izklausāties tāds nekād pāris.
Draugs zoga naudu...
Jums tak abiem bija darbs(vai arī tik viņam?), īrējāt dzīvokli. Kāpēc aizmukāt prom no Rīgas?
Kāpēc vispār vajag iegādāties dzīvniekus,ja ir švaki ar naudām?
Man nepatīk cilvēki ,kuri pakļaujas mirkļa iegribai -gribas un nedomā kā tas ietekmēs nākotni! Gribas sunīti, kaķīti -iegādājas un pēc tam abi divi bez darbiem un sēž vecākiem uz kakla.
Grib uz ārzemēm - bet nav nauda pirmajiem mēnešiem,lai tur uzsāktu dzīvi un vispār plāns-kur braukt, kā iekārtoties, ko darīt, kā rīkoties ,lai nepiekrāptu aģentūras(kas jādara, kā jārīkojas, ko jānoskaidro ,kur jāvēršas,ja ,tomēr uztrāpāties uz krāpniekiem utt.)
Vispār jau sākumā pašiem vajadzētu tik daudz naudas, lai noīrētu istabu , tad aizbraukt uz Rīgu un nopelnīt abiem naudu,lai dotos uz ārzemēm un seglu sev pirmo mēnešu izdevumu un atpakaļ ceļu, ja piekāš un nesamaksā algu, vai arī -tik ,cik norunāts!
Dzīvnieki nav šķērslis dzīvei citur. Ir radi ,draugi, kuri var uzņemties rūpes par dzīvniekiem. Kaut gan ar Jūsu dzīves uztveri ,nedomāšanu par nākotni, plānošanu - izdzīvosim vienu dienu, nedēļu (ļoti īstermiņa) -nekas labs nebūs.
Ir aģentūras, bet ir daudz arī krāpnieki. Tāpat nevar paļauties, ka viss būs labi ,perfekti. Bija te par grūtu darbs un nav teikts,kad nebūs tur par grūtu. Pārsvarā (cik dzirdēts), tad ,tāpat sākumā knapinās, dzīvo vairāki vienā istabiņā, dzīvoklī ar svešiniekiem ,kamēr nostabilizējas, atrod labāku darbu. Tu gribēsi lasīt sēnes, pakot vistas vai tml.?
05.01.2017 23:30 |

Reitings 37
Reģ: 22.11.2016
Ja Latvijā tā neiet, tad tiešām laiks nopietni apcerēt ārzemes. Bet! Es domāju, ka arī jebkurās ārzemēs neviens neuzņēmīgus cilvēkus negaida, kaut kā jāsaņemas, jākļūst patstāvīgākiem, jāzin skaidri, ko darīt tālāk, jāizdomā, ko gribat dzīvē.
05.01.2017 23:34 |

Reitings 42
Reģ: 04.12.2016
Rīdziniece, protams, ka nedomā. Viņa strādā otra uzņēmumācar tādu atdevi, it kā tas butu viņas uzņemums.
05.01.2017 23:38 |

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
Manuprāt,tas vienkārši ir slinkums kaut ko iesākt ar savu dzīvi!
Ja abi kopā nespējat,tad sāc rīkoties viena!
Tagad sākusies ziemas uzņemšana,iestājies Rīgā kādā no profesionālajām vidusskolām. Ar Eiropas fondiem stipendija ir ap 100€+sabiedriskais bezmaksas. Skolām ir kopmītnes!
Atrodi darbu ,kurā pēc skolas vari piepelnīties un tad jau palēnām aizies.;-)
Lēnām,palēnām iekārtosies un tad jau varēsi atrast kādu vienistabas dzivoklīti kur ievākties! Tad arī draugs varēs nākt uz rīgu,atrast sev darbiņu un mēģināt "Rīgas dzīvi" no jauna! Pietam,arī draugs var iestāties skolā! Profesija nekad nenāks par ļaunu! Un pat ,ja skola nav viņa interesēs,tad tā būs laba iespēja dabūt bezmaksas etalonu, dzīvesvietu un nelielu stipendiju.
05.01.2017 23:41 |

Reitings 37
Reģ: 22.11.2016
Es gan nekad neesmu ne sēnes lasījusi, ne vistas pakojusi, bet es zinu dažas sievietes, kas to dara jau 10 plus gadus pēc ilgu gadu izdzīvošanas LV. Un viņas ir laimīgas, viena pat māju tūlīt pabeigs būvēt par sapelnīto, lai ir, kur pensijā atgriezties. Un ne par ko nesūdzas, vēl palīdz savējiem.
Vienu gan varu pateikt arī no savas pieredzes- attieksme pret tevi kā darbinieku ir ntās reizes labāka kā Latvijā, tu jūties novērtēts gan ar attieksmi, gan cilvēcīgu algu.
05.01.2017 23:42 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Man grūti iedomāties, ka visi tagad dzīvokļiem prasītu divu mēnešu depozītu, ticu, ka ir cilvēki, kuri prasa, bet nu būsim reāli, izīrē arī pilnīgus graustus, un tur potenciālie īrnieki nekad to depozītu nesamaksās.
05.01.2017 23:50 |

Reitings 123
Reģ: 17.04.2015
Ja Tu painteresētos vairāk, tad zinātu, ka Gulbenē ir gan mācību iespèjas. Gan par grāmatvedi, gan kosmetologu(tādai sākuma stadijai), pavāru. Darbu tur ir jāpameklè, bet atrast var, ja GRIB. Un dzīvokļu īre par smieklīgu naudu. Šķiet, ka Tu nemaz necenties, bet padodies depresijai un domā, ka dzīve jau nolemta. Saņemies. ;-)
Ja vajag, varu painteresēties vairāk par iespējām.
06.01.2017 00:27 |

Reitings 230
Reģ: 16.05.2016
Plika dir*ana... neviens strādāt negrib. Man tuvam cilvēkam ir uznēmums (laukos), kas mekle darbiniekus. Atalgojums labs. Priekš laukiem- ļoti labs, bet fizisku darbu neviens negrib strādāt...
06.01.2017 03:21 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Acimredzami, cilveki kuri grib lai viss ieguts jau gatavs. Taa tas stelles nenotiek. Moz draugs tevi velk uz leju, dari viena. Vai varnut tu vinu bremze. Pilnigi atbildibas nonemsana no saviem pleciem par savu dzivi.
Un kapec darba laika sms jasuta? Greizsirdigajam draugam jaatskaitas? Lai nedoma, ka ar kadu nemies, bet tiesam godigi strada?!
Jums nav bernu, nesaprotu kas var but TIK svarigs.
06.01.2017 05:52 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Par pipeshanu, piedod, bet pilniga huinja. Ir izmisuma situacija, naudas nav, bet princese aizgaja jo nelauj sutit iszinas un iet pipet. Ta bija ta briesmiga attieksme? Tu gan dzive atri padodies. Tak celam dupsus augsa un sakat kautko darit. Ja jau pat nets ir, aiziet kustini googles tantes pakalu, interesejies.
06.01.2017 05:54 |

Reitings 228
Reģ: 08.04.2016
Ar ko tu mīļo meitenīt domā, ja iedomājies, ka tev ārzemēs spožāk ies, ja nespēj izturēt darbu no 6 rītā līdz desmitiem vakarā? Redz galviņa sāpēja, nevarēji uzrakstīt sms un ļoti gribējās pīpēt? Tu vispār saproti ar ko tev nāksies saskarties ārzemēs, kad strādāsi kādā no fabrikām? Pārsvarā visās fabrikās šeit, piemēram, Anglijā ir jāstrādā 12h un ne mazāk. Tajā pašā pakotavā tev būs no vietas jāstāv kājās un tiksi tikai pēc 2,5h apsēsties uz 15min. Neviens tevi tur nežēlos. Domā tev ies vieglāk?
Zini, nekas no gaisa jums nekritīs, vispār jums tāda naiva domāšana, ka pasaulē viss notiek pats no sevis. Varējāt palikt Rīgā un strādāt kādā veikalā. Rīgā vienmēr kaut kur darbu var atrast.
06.01.2017 21:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!