Vai sociālie darbinieki Latvijā ir tikai ķeksīša pēc?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Izlasīju situāciju Dobelē un nesaprotu, kāpēc pēc šādiem notikumiem visi ir šokā, bet pēc kāda laika tiek aizmirsts par sociālo darbinieku nolaidību un viss atgriežas vecajās sliedēs? Tik ļoti žēl mazulīša :'-(
05.01.2017 11:30 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Ja cilvēkam katru dienu prāts ir nodarbināts ar to, kā par rēķiniem samaksāt un kā lai paēd pats, nu notrulinās nedaudz tās "man ir žēl visus un visu" sajūtas. Un tev nav žēl tā cilvēka, kurš mēnešiem vai pat gadiem dzīvo stresā, jo knapi spēj galus savilkt?

Šis nedaudz ne par tēmu:-/ Visus jau nežēloši, visur notiek ne tik labas, pat šaušalīgas lietas, bet kā te dažas izteicās, ka "par citiem vienalga", "par svešiem bērniem vienalga", "pašai savu problēmu pietiek" utt..man personīgi liek nokaunēties par to, kādā sabiedrībā mēs dzīvojam? Bērni taču ne pie kā nav vainīgi! Vājprāts! Kur līdzcietība, cilvēcīgums palikuši? Galvenais pasargāt pašam savu pakaļu un iebāzt galvu smiltīts-neko neredzēt, nedzirdēt? Kamēr būs šāda sabiedrības nostāja, mūsu valstī nekas neuzlabosies!
Kā valstī, kurā visiem par visiem ir nospļauties, domā tikai par sevi un savu labumu, viss var būt kārtībā?

++++
05.01.2017 14:41 |

10 gadi
Reitings 1319
Reģ: 30.06.2013
Dr, Tad palīdzēsim tam, kuram grūti, nevis izliksimies neredzam viņa depresiju un grūtos dzīves apstākļus. Par to jau arī ir tas stāsts.
05.01.2017 14:42 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Galvenais pasargāt pašam savu pakaļu un iebāzt galvu smiltīts-neko neredzēt, nedzirdēt?

Bet loģiski, ka galvenais ir par SAVU pakaļu parūpēties. Tu gribi visu dzīvi dzīvot un par citu pakaļām rūpēties? Ja ar savu pakaļu viss ir kartībā, tad bazara nav, tad cilvēks vienkārši ir vienaldzīgs. Bet ja pašam nav viss kārtībā? Nu come on, vai tiešām svešs ir svarīgāks nekā pats? Jūs to nopietni?
05.01.2017 14:43 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Tas\ka nemetu papiru zeme un ir labas attiecibas ar kaiminiem un man nav vienalga nav passaprotami. Pat cilvekiem kam sen vairs nav 20 it gadi. Diemzel nav! Un ar sevi viss sakas, ar pofigismu pret sikumiem, setnieci un etc. ar sunu kaku nevaksanu un brauksanu bez tiesibam pa ielam. Diemzel.
05.01.2017 14:44 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
TheOatMeal, problēma jau ir tajā, ka to depresīvo ir vairāk nekā ne-depresīvo. Pietam, krietni vairāk. Visi slimie cilvēki, pensionāri, vientuļie, visi ar mazkvalificētiem darbiem, neizglītotie cilvēki, nelaimīgi attiecībās, nav iespējas veidot ģimeni finansiālu vai citu apstākļu dēļ... Un tad ir - deputāti/VID/LV gāzes utml zirgi un tas mazumiņš, kuriem tomēr izdevies LV labi iekārtoties. Es saprotu, ja tā attiecība būtu otrādāka, bet tā diemžēl nav. Mums paaudžu paaudzēs cilvēki cīnās... visu mūžu cīnās un par visu.
05.01.2017 14:46 |

Reitings 23705
Es \redzu un zinu ka pofigs nav tikai tiem kam neiet, bet visbzieka tiem kam ir loti labi vai labi. Ir pilnigs po uz sabiedribu sakot ar setnieci un beidzot ar kaiminu. Diemzel ...un tam nav sakars ka nelaimigs vai nav nauda , darbs. Bet ar emocionalo inteligenci un pieaugsanu.
05.01.2017 14:48 |

Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Rīdziniece Es tak nerunāju par to, ka visās vecājās mājās dzīvo bomži utt. :D Es runāju tieši par šo konkrēto māju! :-P Bet tev jau vienmēr visu patīk pagrozīt pa savam. Un Dobelē, ja kas nav tādu slikto/labo rajonu kā Rīgā. ;-)
05.01.2017 14:49 |

10 gadi
Reitings 1319
dr, ar kaut ko ir jāsāk, kad 10 veselie palīdzēs 50 slimajiem, pasaule jau kļūs par gramu burvīgāka. Un laikam ejot, arī to depresijas slimnieku kļūs mazāk. Sabiedrībai ir jaaug, nesaku jau, ka tas ir izdarāms gada laikā, aizņems gadu desmitus, bet uz to ir jātiecas un jāsāk ar apzināšanos, ka vienaldzīgā sabiedrībā nav tā laimes atslēga.
05.01.2017 14:51 |

Reitings 23705
Un Dobelē, ja kas nav tādu slikto/labo rajonu kā Rīgā.
tadi ir kATRA mazpilseta , labrit!:-P
05.01.2017 14:51 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Dr, kāpēc tu automātiski pieņem, ka, ja ir mazkvalificēts darbinieks, tad viņš būs depresīvs un nelaimīgs?
Un domā, ka VID darbinieki visi baigi labi iekārtojušies? :D Ir ierēdņi, kas Rīgā pelna 450 uz rokas. Liela summa, ne? :D
05.01.2017 14:52 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Un, jā, mēs katrs varam palīdzēt kādam vientuļam, slimam, nabadzīgam cilvēkam. Tikai mēs esam pieraduši vainot visus citus, bet neredzam, ka arī mēs paši varam palīdzēt.
Smaida rada smaidu :-)
05.01.2017 14:54 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Bet loģiski, ka galvenais ir par SAVU pakaļu parūpēties. Tu gribi visu dzīvi dzīvot un par citu pakaļām rūpēties? Ja ar savu pakaļu viss ir kartībā, tad bazara nav, tad cilvēks vienkārši ir vienaldzīgs. Bet ja pašam nav viss kārtībā? Nu come on, vai tiešām svešs ir svarīgāks nekā pats? Jūs to nopietni?

Vai te iet runa par to, ka kādam būtu jāpalīdz tiem narkomāniem/dzērājiem/ilgstošajiem bezdarbniekiem, kas nevis nevar atrast darbu, bet negrib? Pieaugušais ir pieaugušais, ja rokas neaug no pakaļas, pats par sevi var parūpēties! Netaisos žēlot cilvēkus, kas saražojuši 10 bērnus un tad bļauj-šausmas, šausmas! Runa iet par palīdzēšanu tiem, kas paši par sevi nevar parūpēties- bērni, veci cilvēki, dzīvnieki..Neviens neliek Tev ziedot naudu, ēdienu, sazin vēl ko dzērāju, narkomānu ģimenēm, ja pati centies "savilkt galus", bet, ja Tu dzirdi, ka aiz sienas mazs bērns kliedz, vīrs sit sievu, kāds tur dzīvnieku briesmīgos apstākļos un tādā garā, tad vismaz var izdarīt tik elementāru lietu kā attiecīgajām institūcijām par to ziņot. Un ziņot tik ilgi, kamēr kaut kas iekustās. Ja domā, ka "nejaukšos jau svešās ģimenēs", "man savu problēmu pietiek", tas ir vnk psc..cik milzīga sabiedrības daļa uztraucoties par savu pakaļu, ir tik ļoti notrulinājusies, ka no cilvēcības tur nav ne smakas..
05.01.2017 14:55 |

Reitings 23705
Nesen Artura Skrastina sieva Ilze atzinas ka nu jau pusgadu vairak arste nopientu depresiju. Nelaimigi, deprersivi ir ari slaveniek, skaistiem, bagatie! Un tapat laimiga var but setniece.Tiesi tik vienkarsi.
05.01.2017 14:56 |

10 gadi
Reitings 1319
Runājot par sevi, man palīdzēšana citiem, uzlabo manu pašsajūtu. Tā ir sava veida terapija. Tā'deļ nepiekritīšu, ka depresīvs cilvēks nevar nevienam palīdzēt! Tas ir cilvēcības, ne pašsajūtas jautājums. Vai nu Tu palīdzi, vai nu nē. Tādu 'man slikti, man pofig un kad man labi, tad esmu labvēlis' es nesaprotu.
05.01.2017 15:02 |

Reitings 23705
Lasu un redzu dazai no naudas un amata ir atkariga laime, liekas ja labs amats daudz nauads tad automatiski ideals cilveks, super cesels, super laimigs un bez depresijas.... NU KA VAR BUT TIK SAURA DOMASANA?
05.01.2017 15:04 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Es piekrītu vairāk dr...
Man kaimiņos arī mazliet nelabvēlīga ģimene, esmu 1x zvanījusi policijai, bet, pirmkārt, viņi tāpat zina, kas zvana policijai un man pašai ir 2 bērni par kuriem jārūpējas! Man nevajag, lai zemais līmenis man sadod pa muti par to, ka zvanu policijai/sūdzos vai tamlīdzīgi!
Otrkārt, arī visa tā sistēma - cik x nav bijis, ka zvana policijai - 'blins - 3x jāzvana, kamēr atbrauc! Maniem kaimiņiem ar atbrauca - pakratīja pirkstiņu un viss!
Jā, varbūt kauns man, bet es izvērtēju situāciju, kad palīdzēt un kad nē! Man ir jārūpējas par sevi un savu ģimeni!
05.01.2017 15:12 |

Reitings 5625
Rīdziniece, johaidī gribās lasīt to, ko tu uzraksti, bet vai tiešām vismaz pacensties nevari normāli rakstīt???
05.01.2017 15:14 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
Nu jau jus atkal sakat. Katru dienu notiek briesmigas lietas, par katru tagad pardzivosim. Jaa, briesmigs dis gadijums, es uzlasiju un viss, neraudu spilvenaa un nedomaju par to cauru dienu... tas ir pilnigi normali, ka cilvekam neinteresee pilnigi random cilveki liktenji
05.01.2017 15:50 |

Reitings 23705
Robite nu ok Zinu ka atri drukaju un pusakla, bet pacentisos:-D;-)
05.01.2017 15:53 |

Reitings 5625
Un kas man vēl nav saprotams no likumu/domes, nezinu kādas puses, bet, piemēram, mani kaimiņi, 5 cilvēki, dzīvo 1 istabas dzīvoklī!!! Vai tiešām nav jābūt kādam noteiktam kvadrāmetru skaitam?
Tad jau ar nav jābrīnās, ka kliedz uz bērniem vai savā starpā lamājas - kā nelamāsies, ja viens otram uz galvas dzīvo un nav nevienam savs stūrītis, nekā? (e)
Protams, protams - labāk jumts virs galvas, nekā nekas, bet nu... tad nav jābrīnās, ka kaimiņi nereaģē uz kaut kādu skaļumu, ja ikdienā jebkurā gadījmā skaļums ir normalitāte!
05.01.2017 16:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits