Vai sociālie darbinieki Latvijā ir tikai ķeksīša pēc?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Izlasīju situāciju Dobelē un nesaprotu, kāpēc pēc šādiem notikumiem visi ir šokā, bet pēc kāda laika tiek aizmirsts par sociālo darbinieku nolaidību un viss atgriežas vecajās sliedēs? Tik ļoti žēl mazulīša :'-(
05.01.2017 11:30 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Ellicia
Un es neredzu, kāpēc ir sašutums par tām, kas atzinās, ka īpaši nejūtas "skartas" sakarā ar notikušo.

Es neteiktu, ka esmu sašutis. :D Man vnk nešķiet normāla tāda attieksme, kā te bija rakstīts, ka pat ja dzirdētu to bērnu nez cik ilgo raudāšanu, tad neko nedarītu, vai teksti par braukšanu virsū bērnam kurš iet pāri ielai.
Pēc būtības, tas ir tas pats, ja šāds cilvēks vienaldzīgi aizpeldētu garām slīkstošam bērnam, vai paietu garām un neizvilktu no bedres tur iekritušo, vai pamanot bērnu, kurš raud uz ielas, jo pazaudējis savus vecākus, vienaldzīgi paietu garām.
Ja kāds tā var un viņam tas šķiet normāli... Nu labi ko tur vairs piebilst. :) Jācer, ka jums nekad negadīsies kas tāds, kur būsiet atkarīgi no citu līdzjūtības...
06.01.2017 12:32 |

Reitings 812
Reģ: 25.09.2013
Caloo, manuprāt, šajā forumā daudzās diskusijās lielākā problēma rodas no pārspīlējumiem. Kāds mazlietiņ ne tā izsakās, kāds ironizē vai drusku dramatizē, cits to domu uzķer vēl daudz dramatiskāk, pieliek klāt utt, beigās jau viss apaug ar dramatismu un pārspīlējumiem līdz tādam līmenim, kad puse sauc, ka vajag glābt visus, bet otra puse tiek saukta par bezsirdīgiem monstriem, kas nekad nevienu pat neiedomātos glābt :-)
Es ļoti labi saprotu, ka nebūtu normāli, ja neviens neglābtu slīkstošu bērnu vai speciāli brauktu virsū cilvēkiem ;-) Bet es domāju, ka šis ir tas gadījums, kad dažas meitenes vienkārši izteicās, ka, viņuprāt, daudzi paši ir vainīgi (neskatās, kur iet, gandrīz paši palec zem auto), jā, varbūt pielika klāt kādu nedaudz sadusmotu teikumu, bet tas jau nenozīmē, ka tagad trieks nost visus gājējus speciāli :-)
06.01.2017 12:38 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Izlasot marcy iekopēto tekstu, tiešām paliek nepatīkami apzināties, ka tā tas tiešām arī ir, bet tas arī atsauca atmiņā pavisam neseno notikumu. Nabadzīga māte invalīde un meita kura cenšās uzturēt mājas. Protams nav pati attapīgākā un gudrākā sieviete, bet tur jau pie vainas ir visi tie apstākļi kas visu viņas dzīvi iegrozīja tādā virzienā kāds tas ir tagad. Nu neko, vienu dienu satika skolas laiku draudzeni, kopā mācijās un nebija nekādas problēmas toreiz. Jā, šī draudzene bija čigāniete, bet tādās vietās kur viņa dzīvoja, tas nav nekas īpašs. Izdomāja kopā iedzert ar to veco draudzni un viņas draugu, ieveda savās mājās ciemos, kopā iedzēra un jau pēc vienas mazās glāzītes šī meitene atslēdzās. Nav šaubu, ka dzērienam bija piejauktas klāt zāles kas izraisa šādu efektu. Šis notikums bija tieši pirms ziemassvētkiem. Kamēr meitene gulēja, tikmēr šī čigāņu meinte ar savu kolēģi izzaga visu ko varēja izzagt. Visu ziemssvētku naudu, leduskapi pa tukšo un principā visu ko varēja iznest, to arī aiznesa. Meitenes māte, esot invalīde pat nevarēja neko izdarīt, jo no gultas izkāpt nevarēja.
Normālos apstākļos pie šādiem notikumiem cilvēki zvanītu policijai, jo tak skaidri zināms kas ir vainīgs, bet ziniet kā ir realitātē? Tu nevari zvanīt policijai, jo tad tevi tiešām sagaidīs kādu vakaru tumšā ieliņā vai pat tur pat mājas trepju telpā un piekaus kārtīgi. Teikt tu neko nevari, jo ir jābaidās. Vienkārši centies sagremot situāciju, centies izdzīvot līdz nākamajai algai/mātes pensijai un varbūt pie sevis paraudi par šo situāciju.
Mēs kā vieni no retajiem cilvēkiem kuri vel kontaktējās ar šo ģimeni, aizvedām viņiem naudu un pārtiku nu tik cik vismaz no mums ņēma, bet godīgi sakot vien redzot tos apstākļus ir ļoti smagi tur pat uzturēties, jo tas ļoti nomāc.
06.01.2017 13:05 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Bērns, kurš izskrien uz ceļa, nav vainīgs. Vainīgi ir viņa vecāki. Protams, neiet runa par 15 gadīgiem bērniem, bet vainot mazu bērnu ar tādiem izteicieniem, ka jābrauc teju vai virsū, liekas, tiešām amorāli.
06.01.2017 13:23 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Par to sievieti kuru atrada tikai pēc pieciem gadiem. Mu man ta ka kaimiņi neiztresējās. Vini bija gan sūdzējušies par pazušanau, gan neizturamo smaku dzīvoklī, bet nekas netika darīts.
Pat policija bija atlauzusi durvis, bet līķi pirmajā reizē neatrada. Tikai pēc pieciem gadiem, kad kaimiņi vērsās Bez Tabu, sieviete tika atrasta - kaimiņu nolaidība, vajadzēja ātrāk pie Bez Tabu griezties.
06.01.2017 13:45 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Aizej un pastrādā to darbu par attiecīgo "algu", padarbojies katru dienu ar dzīves pabērniem, narkomāniem, dzērājiem, bezkaunīgiem pabalstu pieprasītājiem un bērnu sitējiem, kuri vispār neko negrasās savā dzīvē mainīt, bet ar tiesībām gan ir lieliski iepazinušies.

Viņiem automātu lika klāt, lai izvēlētos šādu profesiju?
Latvijā arī ārsti nesaņem labas algas, tad jau viņi arī var izlemt kādu neārstēt vai neglābt, ne?
06.01.2017 14:55 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Pat policija bija atlauzusi durvis, bet līķi pirmajā reizē neatrada. Tikai pēc pieciem gadiem, kad kaimiņi vērsās Bez Tabu, sieviete tika atrasta - kaimiņu nolaidība, vajadzēja ātrāk pie Bez Tabu griezties.

hahaha, tā iesmēju! :D
06.01.2017 14:57 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Latvijā vispār sociālie strādā ar ģimenēm nelabvēlīgajām? Vai tikai aiziet ciemos, uzmet aci vai visi dzīvi vēl?
06.01.2017 14:59 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man viena paziņa ir sociālais darbinieks, viņai viņas darbs ļoti patīk. Viņa ir empātiska un rūp citu cilvēku dzīves un likteņi, kā arī intelekts nav tāds, kur varētu visu dienu birojā ar finansēm strādāt vai kaut ko pārdot. Tā ka par to profesijas izvēli nevajag - daudziem patīk viņu darbs!
06.01.2017 15:16 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Lūk pēc tādām situācijām labāk sagaidīt, ka kāds cits piezvanīs ātrajiem/policijai...pāriet vēlme ņemt un uz savu galvu kādam palīdzēt, jo pēc tam vēl tevi uztaisa par vainīgo.

Liecinieks un vainīgais ir dažādas lietas. Protams, ka tādās situācijās aicina visus lieciniekus - Tev pat piedāvā ierasties pie Tevis laikā, kad Tev ir ērti, lai Tev nav jākratās ne pa ceļam un neērtā laikā. Šitā rodas bļaušana, ka policija nedara savu darbu, ka sen jau varēja to vai šito. Ko tad var, kad šitāda attieksme ir, kad sniegt liecību nevar, jo pat sev ērtā laikā un vietā nav uz mieru to darīt?
Es zvanītu uz policiju, ja pamanītu ļoti būtiskas atkāpes no normas - ilgstoši bļaujošus kaimiņus, asiņu peļķes vai ko tādu. Man nav pienākums un es netaisos vaktēt savus kaimiņus un pierakstīt, kad es veco tanti redzēju trepēs, kad - nē, es arī neiešu un neinteresēšos katru dienu pie durvīm "nu kā jums tur iet?"

Tas ir normāli - nevaktēt katru sīkumu. Bet ir, kas stundām klausās, kā aiz sienas histēriski bļauj bērns, tiešām stundām, bet neaizies pie kaimiņiem paskatīties, vai tur viss ir normāli, policijai arī nepiezvanīs un pēcāk brīnīsies, ja mazajam tur kas būs noticis un, lai apmēram, kā dr567309 atkratītos no atbildības kaut vai liecināt, teiks, ka neko nedzirdēja, neko nezina, viss bija normāli. Un tanī brīdī tā ir bezatbildība un vienaldzība. Nav jāskraida katru dienu pie vecām tantēm vai kaimiņiem dzērājiem, kam ir bērni, bet ja ir kas uzkrītošāks, kaut ko tomēr vajag darīt. Daenerys1 pareizi saka - dienesti bez oficiāla iemesla neko nevar pasākt. Ja neviens viņiem neziņos, tas iemesls var arī neatrasties un šādi gadījumi turpināties.
06.01.2017 15:25 |

Reitings 2995
Liecinieks un vainīgais ir dažādas lietas. Protams, ka tādās situācijās aicina visus lieciniekus - Tev pat piedāvā ierasties pie Tevis laikā, kad Tev ir ērti, lai Tev nav jākratās ne pa ceļam un neērtā laikā. Šitā rodas bļaušana, ka policija nedara savu darbu, ka sen jau varēja to vai šito. Ko tad var, kad šitāda attieksme ir, kad sniegt liecību nevar, jo pat sev ērtā laikā un vietā nav uz mieru to darīt?

Vai, Alexxa, kā es zināju, kad ieraudzīju tavu niku, ka būsi atradusi ko man uzkomentēt. Varbūt savdabīgs salīdzinājums, bet katru reizi, kad ieraugu tavus ierakstus, tu man asociējies ar lesbieti, kura tik sen nav bijusi izvālēta, ka savu nogribējušos un minoritāšu niknumu izgāž uz visu un visiem. ;)
Jā, iedomājies, man mīnus 10 grādos nebija vēlmes no 1 pilsētas puses kratīties ar sabiedrisko vai taksi, uz otru pilsētas pusi, lai sniegtu liecību. Kādēļ lai es to VĒLĒTOS darīt? Kādēļ, lai es gribētu ņemt darbā brīvu vai brīvdienā tērēt laiku un naudu, lai izpaustos tajā liecinieka statusā? Tev varbūt nav ko darīt, bet citiem ir gan. Man patīk mans komforts un ja kādam ko no manis vajag, nejūtos ne mazlietiņ vainīga, ka neskrienu visiem pakaļ, lai izdabātu.;)
06.01.2017 15:34 |

Reitings 7408
Jā, iedomājies, man mīnus 10 grādos nebija vēlmes no 1 pilsētas puses kratīties ar sabiedrisko vai taksi, uz otru pilsētas pusi, lai sniegtu liecību. Kādēļ lai es to VĒLĒTOS darīt? Kādēļ, lai es gribētu ņemt darbā brīvu vai brīvdienā tērēt laiku un naudu, lai izpaustos tajā liecinieka statusā?

Iedomājies, nav jāņem brīvs - viņi pie Tevis uz mājām, ko pati raksti, ka Tev piedāvāja, atbrauktu pēc Tava darba laika beigām un neaizkavētu Tevi ilgāk kā 15 minūtes.
Tavs stulbums mani tā pārsteidz, ka vienkārši nespēju atturēties nepakomentēt, citādi tā stulbuma slavināšana tā arī paliktu kā vienīgā patiesība, taču tā nav. Palasot Tavus un vēl bariņa komentārus, atkrīt jautājums par to, kāpēc mūsu valsts ir tādā pakaļā.
06.01.2017 15:54 |

Reitings 2995
Alexxa, tu esi retarded, vai tikai izliecies? Es rakstīju, manuprāt, pietiekami skaidrā latviešu valodā, ka sākumā, man pat nepiedāvāja tādu opciju pie manis atbraukt. Man vienkārši paziņoja, ka jāierodas tajā un tajā iecirknī tur un tur sniegt liecību. Prasīja, kad varu ierasties. Teicu, ka nezinu un nav īsti pa ceļam. Pēc tam zvanīja atkal un jautāja, kad būšu. Tad arī pateicu, ka nebraukšu, jo man nav ne ērti, ne man ir laiks/gribēšana kaut kur kratīties. Tad piedāvāja atsūtīt kādu, lai izjautātu mani.
Ej labāk ar dildo sev izpalīdzi, stulbene. Perfekts piemērs kādai, kas sen nav dabūjusi!
06.01.2017 15:57 |

Reitings 7408
dr567309, manas seksuālās dzīves iztirzāšana, kā sava argumenta pastiprinājums, tikai apstiprina to, ko saku - kurš te ir stulbs, ir redzams tāpat. Kaut nu Tu nekad nenonāktu situācijā, kad Tev tuvam cilvēkam kaut kas ir noticis, bet vainīgo nevar atrast, jo liecinieki tādi, kā Tu (Atceries, ka pasargāts no tā nav neviens). Tad arī pajutīsi, ko nozīmē, ka sava pakaļa tuvāka, bet vainosi policiju, kurai, starp citu, Tavās interesēs, pat vispār nekas nav jādara, jo Tu nodokļus nemaksā, attiecīgi arī viņiem algu ne. Kā vainot valsti, tā pirmā visiem pa priekšu, bet, kad jādara kaut kas, lai kaut kas būtu normālāk, nē, tad gan ne, tad tikai par savu pakaļu domā. Ņemot vērā Tavus izteikumus par to, kas būtu jādara man, var redzēt arī cik ļoti esi ar to ķermeņa galu pārņemta. Izskatās, ka arī domā ar to pašu vietu.
06.01.2017 16:06 |

Reitings 2995
Alexxa, es tam cilvēkam galvu turēju un asiņošanu mēģināju apturēt, kamēr policiju un ātros gaidīju. Jā, man noteikti bija vienalga. :-D Bet nu, man īsti tavā priekšā nav jāskaidrojas... atpalikušam cilvēkam grūti kaut ko ieskaidrot, tādēļ nemaz necentīšos. Tava pēcpuse vai priekšpuse man ir maz saistoša, bet tava uzvedība apliecina, ka ne vienai, ne otrai pusei, sen nav uzmanība tikusi pievērsta, tādēļ arī cepies pie katra mana komentāra. Piedod, dārgā, bet te ir 20 lapas ar komentāriem, bet tu izvēlējies tieši manu, pietam, pārveidoji to absolūti ačgārni, pakārtojot savām verbālās atejas vajadzībām, kas laikam tomēr liecina par tavu apsēstību ar mani, nevis otrādāk.
Zelta zivtiņas sindroms, apsēstība, citas realitātes izgudrošana... kas būs nākamais? Pie manas mājas stāvēsi un ošņāsi manis izelpoto gaisu?
06.01.2017 16:14 |

Reitings 7408
Maniem galiem viss ir kārtībā, par Taviem gan jāsāk šaubīties, gan tādēļ, ka tos tik bieži piemini, gan tādēļ, ka grūti rast citu izskaidrojumu, kādēļ uzvedies kā pensionāre, kam nekad nekas nav labi. Policijas darbs viņai neapmierina, socdienestu darbs neapmierina, nodokļu sistēma neapmierina, bet sākt ar sevi, lai kaut ko uzlabotu arī nē, to gan ne. Toties sludināt pilnīgu stulbumu netā, katrā laikā! Kamēr notiek šitādu muļķību izplatīšana, nekas arī labāks pie mums nepaliks, vismaz būtu pie sevis savu stulbumu paturējusi.
Starp citu - ierasties policijā, lai sniegtu liecību, ir pilsoņa pienākums. Bet ko nu ar Tevi par pienākumiem vēl runāt.
06.01.2017 16:25 |

Reitings 83
Reģ: 14.12.2016
Var saprast ka nav gribēšana un sava laika tērēšana lieicnāt, bet likums uzliek pienākumu ierasties laikā un vietā lai liecinātu!
Ja ir kādi izdevumi, tos var prasīt lai kompensē, bet nu saprotu to ņemšanos un izčakarēto dienu..
Tomēr dažreiz vajag pārkāpt slinkumam un liecināt, lai tomēr sasniegtu taisnīgu rezultātu.
06.01.2017 16:29 |

Reitings 2995
Alexxa, cik bieži tad es tavus vai jebkādus galus pieminu? Akurāti 2 reizes šajā pašā posta lapiņā. Vai es šeit izteicos par sociālajiem dienestiem? . Vai es teicu, ka man nepatīk policijas darbs? Nē, bet to, ka nav jābrīnās, ka cilvēkiem pazūd vēlme iesaistīties "sabiedrības uzlabošanā", ja tas pašam sagādā neērtības - jā. Absolūti neuzskatu sevi par sliktu pilsoni, jo man nebija vēlmes tērēt vairākas stundas sava laika un vismaz 10eur uz taksi, lai sniegtu liecību. Nodokļu sistēma neapmierina gan, un tas, ka es nemaksāju ienākuma nodokli šeit ir tikai tādēļ, ka strādāju uz ārzemju uzņēmumu un man aboslūti nav šeit jānodarbojas ar labdarību un jāmaksā ienākumu nodoklis tikai, lai tavās acīs kotētos kā viedokļa cienīgs pilsonis. Starp citu, es maksāju visus citus nodokļus, kurus man, diemžēl, nav izvēles nemaksāt. Pie kases neeju un neprasu, lai man PVN atskaita, tāpat nerakstu pašvaldībām un nelūdzu mani atbrīvot no īpašumu nodokļu nomaksas, jo man vienkārši negribās tos maksāt. Nu un tagad pastāsti man, kādas tad muļķības es šeit šajā topikā esmu izplatījusi? To, ka katram ir par savu pakaļu jārūpējas, tādēļ nevajag brīnīties, ka visiem citu problēmas nav prioritāte? Wow, tad nu gan :) Tu jūties kā tāda varone, ka tev ir darbs LV un maksā ienākuma nodokli te, ne?
06.01.2017 16:35 |

Reitings 7408
Tu jūties kā tāda varone, ka tev ir darbs LV un maksā ienākuma nodokli te, ne?

Nē, tā ir normāli. Visur pasaulē cilvēki tā dara. Toties degradācijas slavināšana un mēģināšana pataisīt par normu, tas lūk ir nožēlojami. Nevajag tagad taisīt, ka nodokļu nemaksāšana ir norma, bet maksāšana baigais varoņdarbs. Patiesībā maksāt nodokļus ir normāli, bet par katru cenu izvairīties no to maksāšanas, kur vien tas iespējams - noziegums.
06.01.2017 17:21 |

Reitings 2995
Man vēlreiz tev jājautā vai tu esi atpalikusi, vai tikai izliecies?
06.01.2017 17:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits