pipejamzaaliite

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Bez gara ievada. Ka tad isti ir, zale (pipejama) ir slikta, loti slikta, looooti slikta? Vakar atklaju, ka tuva druska pipe. No vinas nekad, nekad to negaidiju. Mani jau tas neskar, bet vinai berns, virs un virs ir kategiriski pret, reizi nedela ievelk. Fuj! Man vienmer bija salidzinosi neitrala attieksme, bet sito negaidiju. Man ir sajuta, ka man atveras acis uz cilvekiem kuri ir mana dzive. Visu laiku tiek piespeletas taadas situacijas, gluzi ka filmas. Man apnik :( Nekas nav ta ka izskatas.
27.12.2016 13:59 |

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Kā psihologs varu pateikt, ka esmu gana daudz ar izglītības mērķi bijusi psihoneiroloģiskās slimnīcās. Tur IR tieši zālīšpīpētāji. Bet mēs nevaram apgalvot, ka tas ir tas vienīgais un īstais cēlonis tam, ka viņi tur atrodas.
29.12.2016 22:29 |

Reitings 1143
Kur nu vēl saprast, ka tā ir lieta, kas var izmainīt daudzu, jo daudzu cilvēku dzīves uz labo pusi, samazināt autoavāriju un letālu konfliktu skaitu un pat pacelt visas valsts ekonomiku.
29.12.2016 22:33 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Paula nevajag pārspīlēt ;) bišķīt pārāk spēcīgus vārdus izmanto, šaubos jebkuru, kurs ir pamēģinājis zālīti un nav pret to, par narkomānu.
29.12.2016 22:33 |

Reitings 1143
Nu bet kā var tas samazināt autoavāriju skaitu??? Cilvēks kurš apdolbījies no zāles ir spējīgs sēsties pie stūres?? :D šito tikai stiprā zāles reibumā var uzrakstīt :D
29.12.2016 22:34 |

Reitings 226
Reģ: 20.11.2016
Kā psihologs varu pateikt, ka esmu gana daudz ar izglītības mērķi bijusi psihoneiroloģiskās slimnīcās. Tur IR tieši zālīšpīpētāji. Bet mēs nevaram apgalvot, ka tas ir tas vienīgais un īstais cēlonis tam, ka viņi tur atrodas.

Man pašai ir pieredze ar šo jomu diezgan apjomīga, tā kā neņemu vērā kaut kādus wannabe psihologus, kuri pabeiguši LU psiholoģiju. :D
29.12.2016 22:34 |

Reitings 1143
dr5 - es arī nesaucu tādu par narkomānu. Es par narkomāniem sauc tādus kā Excite, kas tik tālu zaudējusi kritisko prātu, ka uzskata, ka tas cels valsts ekonomiku un samazinās autoavāriju skaitu, uzlabos visiem dzīves kvalitāti :D nu psc šitā pateikt :D
29.12.2016 22:35 |

Reitings 1143
Marcy, kāds vēl wannabe psihologs? kā tu zini? :D Kas tā par apjomīgo pieredzi kas ir profesionāli augstākā līmenī par klīnisko psihologu? Ja nu vienīgi tu esi psihiatrs-narkologs. Pieredzi studijā! :D
29.12.2016 22:37 |

Reitings 226
Kur nu vēl saprast, ka tā ir lieta, kas var izmainīt daudzu, jo daudzu cilvēku dzīves uz labo pusi, samazināt autoavāriju un letālu konfliktu skaitu un pat pacelt visas valsts ekonomiku.

Autoavārijas - ok, nevienas apreibinošās vielas ietekmē nav labi vadīt automašīnu. Tomēr būtu labi papētīt statistiku, cik daudz cilvēki sēžas pie stūres alkohola reibumā, bet cik daudz - marihuānas. Ņemot vērā, ka alkohols ir legāls un pieejams visiem, tad domāju, ka alkohols būs krietni vairāk, lai gan statistikas datu man nav, ja kāds tādus zina, protams, var mani labot.
Letāls konflikts - nejauc zāli ar alkoholu? Bet, protams, kā cilvēks, kurš nekad nav mēģinājis zāli, var spriest par to, ko jūt cilvēks zāles iespaidā? Tas ir tāpat kā spriest par sarkanu krāsu nezinot, kas ir sarkans. Tu vari spriest par zāles postošo ietekmi uz cilvēka turpmāko dzīvi, bet spriest par to, ka "cilvēks aizmirst savu vārdu, kad iepīpējis", "cilvēkam ir nosliece uz konfliktiem"- tas ir smieklīgi.
Pacelt valsts ekonomiku - pati saprati, ko teici? Ja zāle būtu legalizēta, tad tiktu pacelta ekonomika, jo tagad visa nauda par zāli bez nodokļiem nonāk privātpersonu rokās. Zāli pērk arī tad, ja tā nav legāla, kas neceļ ekonomiku. Daļai no cilvēkiem piemīt tieksme apreibināties, ja viņiem slinkums meklēt dīlerus vai negrib lietot zāli, tad viņi pirks alkoholu. Ekonomiku paceļ uz alkohola rēķina? Diez kā tas saiet kopā ar pirmajiem diviem punktiem, jo tieši pirmie divi ir vairāk raksturīgi alkoholam.
29.12.2016 22:40 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Kur nu vēl saprast, ka tā ir lieta, kas var izmainīt daudzu, jo daudzu cilvēku dzīves uz labo pusi, samazināt autoavāriju un letālu konfliktu skaitu

Kā cilvēks ar palēninātu reakciju var samazināt autoavāriju skaitu? Jebkura narkotika viela samazina reakcijas laiku, neksatoties uz to, ka pats lietotājs domā, ka viņš ir ātrs.
29.12.2016 22:44 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Paula, zalispipetaji relatīvi reti brauc pie stures, atsķirība no alkohola lietotajiem, kas varetu but ari tas, par ko excite runa. Ka ari par ekonomiku - es domaju ne mazums ekonomistu piekristu, ka legalizējot marihuānu, ieņēmumi nodokļos varetu aizlāpīt tos caurumus, kurus lapa plēšot nost no mazajiem uzņēmējiem un visiem, ko Vid nav slinkums kratīt. Nesaprotu cik aklam jabut, lai tik elementāru labumu neredzētu. Papēti finansu situāciju pēdejā ASV štata, kura tika legalizēta marihuāna. Tur vispar ir supe riteresats stāsts un radītāji :)
Neredzu jēgu mērīties ar krāniņiem īsti... Kurs nu labāks psihologs utt. Piebildīšu gan, ka mana bijusi klasesbiedrene ari ir ar psihologa diplomu, bet vina vismaz atzīst, ka neko daudz no marihuānas nejēdz, tadel iesaistīties diskusijas par to nevar īsti. Ja nekautrējies, atsūti privāti info par sevi, labprāt uzklausīšu kada Tev pieredze tiesi šajā jautājuma, apjautāšos savējiem ģimene ko zina par tevi ka par klīnisko psihologu, vai var uzticēties tavai kompetencei :)
29.12.2016 22:45 |

Reitings 226
tāpēc es tagad siešos ar visādiem dīvainiem tipiņiem vārtrūmēs, cerot, ka iedos man kaut ko pēc iespējas mazāk indīgu.

Gandrīz katrā apgalvojumā var redzēt to, ka cilvēkam nekad nav bijusi saskarsme ar šo lietu - vismaz normālā līmenī.
Šādi pie zāles tiek tikai kaut kādi nepilngadīgie vai tavi spaisa pīpētāji, kuri tad arī guļ slimnīcās.
29.12.2016 22:46 |

Reitings 1143
Marcy - nu tad legalizēsim arī pārējās narkotikas, tas arī cels valsts ekonomiku.
Zālīšpīpētāji sēžas pie stūres, bet pieķert ir sarežģīti, jo tur nepietiek ar iepūšanu trubiņā. Un mēs nekad nedabūsim patiesu statistiku par avāriju un zālīti. Bet Excite gan uzskata, ka zāle uzlabo vadīšanas spējas.
Nezinu kas ir letāls konflikts :D bet to, ka apdolbījušies cilvēki var izbesīt un izraisīt konfliktu ar stulbumu, tas gan tā var būt..
Un jā, esmu vairākkārt pīpējusi zāli. tavs kārtējais aplamais secinājums.
Nu un pieredzi tomēr studijā, jo saprotu, ka kvalifikācija tev ir augstāka par klīnisko psihologu.
Pie reizes lūdzu augstskolas mini, kurās iegūstot maģistra grādu cilvēks ir wannabe psihologs un kurās iegūstot maģistra grādu tāds nav. Jo saprotu, ka kvalifikācija tev ir Dieva līmenī - tu zini visus augstskolu beidzēju profesionālo līmeni un vēl piedevām pieredze kā psihiatram-narkologam. Varbūt tok ko jaunu uzzināšu :) Es sen nebiju komunicējusi ar TIK kompetentu cilvēku! :)
29.12.2016 22:48 |

Reitings 269
Reģ: 21.11.2016
Mēģināšu gari nerakstīt, pati arī marihuānu nelietoju, ja neskaita vienu vienīgu reizi, kura lika man saprast, ka mani šī lieta nesaista, taču uzskatu, ka neeksistē tāds viens relaksēšanās/atslābināšanās veids, kurš būtu kaut kādā veidā sliktāks par citiem, tikai tāpēc, ka viens Latvijā skaitās nelegāls, bet citi legāli vai tikai tāpēc, ka vienu Latvijas sabiedrība uzskata par kaut ko šausminošu, kamēr citu pieņem vai tikai līdzcietīgi noskatās (jo alkoholiķi, kuri sēž tuneļos vai kuru dēļ simtiem bērnu paliek bez ģimenes, jau tāds nieks vien ir!). Nekad nesapratīšu kā, piemēram, ar cilvēku, kurš reizi mēnesī ievelk kādu dūmu pēkšņi var nebūt pa ceļam, taču tai pat laikā draudzene ar kuru piektdienas vakaros iedzert vīnu gan ir tīri laba kompānija (nerunāju konkrēti par diskusijas autores situāciju, bet vispārīgi). Varbūt esmu stulba, taču nesaprotu ar ko vīna dzeršana vai, piemēram, parastas cigaretes izsmēķēšana būtu kaut kādā veidā labāka par marihuānas uzpīpēšanu? Tikai tāpēc, ka pirmās divas lietas ir legālas, bet trešā ne? Esmu redzējusi kā cilvēki, katru vakaru dzerdami vinčiku vai aliņu atslābinās un relaksējās, kamēr šī relaksēšanās pārvēršas skrējienā uz veikalu īsi pirms plkst. 22:00, jo ar vienu vīna pudeli vai trim aliņiem sāk palikt par maz. Zinu cilvēku, kurš dienā izsmēķē divas paciņas cigarešu. Apkārtējiem, tiesa gan, tas ne īpaši tīk, taču uz rehabilitācijas centru doties arī neviens īsti neiesaka. Mana jau pieminētā paziņa visiem atklāti stāsta, ka viņai katru vakaru pēc darba patīk izdzert pāris glāzes vīna, taču neviens nesaausās un neiesaka viņai meklēt palīdzību. Kāpēc? Jo šīs lietas - alkohols, lai atslābinātos un cigarete, lai nomierinātu nervus, - nez kāpēc sabiedrībā tiek pieņemtas kā pašsaprotamas. Atliek kādam atklāt, ka reizi pa reizei patīk uzpīpēt zālīti, kā uzreiz visi bļauj, ka ar tādu narkomānu gan nebūtu pa ceļam. Tāda kā dubultmorāle sanāk, ne tā? Neviena atkarība nav sliktāka par citu, it neviena, taču kamēr viss ir normas robežās un konkrēto apreibināšanās līdzekli cilvēks tiešām izmanto retos gadījumos, lai mazliet atlaistu bremzes, man ir pilnīgi pie vienas vietas vai viņš izdzer divas vīna glāzes, izsmēķē parasto cigareti vai kāsīti.
29.12.2016 22:48 |

Reitings 269
Reģ: 21.11.2016
Pie tam, kaut kad līdzīga tipa diskusijā, tikai citā portālā, izlasīju komentāru, kuram sekoja simtiem plusu - valstis, kurās marihuāna ir legalizēta, dzīvo degradēta, slima sabiedrība, savukārt pati valsts arī ir degradēta. Nu ko, apsveicu nīderlandiešus! Slimi pēc velna, galīgi stulbi, narkomāni tādi dzīvo savā degradētajā valstī, taču nez kā panākuši, ka gan pēc dzīves līmeņa, gan daudz kā cita ir pirmajās vietās Eiropā. Nu, tiesa gan, tur droši vien nedzīvo tik aprobežoti cilvēki kā Latvijā, tas gan.
29.12.2016 22:51 |

Reitings 226
paulalala, atvainojos, man šķita, ka tu esi uzrakstījusi tos faktus, ka zāle izraisa to un to. Excite komentāram pārgāju tikai ar vienu aci. Ja gribi vairāk parunāties - PM. Neesmu no tām, kas forumā klāstīs savu dzīvi.
.
Kā Rīdziniece šeit ieteica, es piekrītu, ka gan zālei, gan prostitūcijai jābūt legālai. Šīs lietas pastāv, kāpēc to ignorēt, ja varētu no tiem iegūt nodokļus, turklāt abas lietas kļūtu drošākas (zāles sastāvs un prostitūtu drošība no klientiem kaut vai).
29.12.2016 22:52 |

Reitings 1143
dr5 - kā tu zini, ka zālīšpīpētāju populācija reti sēžas pie stūres?KĀ??? :)
Tādas muļķības reti nākas dzirdēt..... tieši tāpēc zālīškurītāji krīt tā visiem uz nerviem :)
Ekonomika tiešām uzlabotos ja legalizētu iespējami daudz narkotiku veidus.
29.12.2016 22:53 |

Reitings 582
Reģ: 24.01.2016
Nav zāle nekas TĀDS. Es tavā vietā drīzāk uztrauktos ja viņa ikdienā cigaretes pīpētu:-)
29.12.2016 22:53 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Kas tur ir tajās medicīniskajās iestādēs? Mani, piemēram interesē, bet ne tik ļoti, lai ietu uz slimnīcām skatīties. Kāpēc nepastāstāt kaut ko konkrētu?
29.12.2016 22:55 |

Reitings 226
Izlasīju Excite, piekrītu viņam. :D
29.12.2016 22:55 |

Reitings 1143
Es personīgi liktu vienā maisā alkohola pārmērīgu lietošanu un zāles lietošanu, bet cigaretes liktu citā maisā. Cigaretes ir ļooti kaitīgas, bet no tās neapreibinās, tās ietekmē uzvedība krasi nemainās utml. Es vienā maisā lieku to no kā cilvēks apreibst un mainās uzvedība (ne uz labo pusi).
Jo citādi jāliek vienā maisā visi slikti netikumi - pārmērīga rīšana, pārmēru aizraušanās ar fitnesu un vēl sazin kas :D jo arī pēdējie izraisa atkarību.
29.12.2016 22:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits