Prieks, ka atkal ir diskusija uz 19mit lapām. Šī tēma nevienu neatstāv vienaldzīgu! ;)
Kā jau parasti, cilvēki ir sadalījušies divās nometnēs- ir atbalstītāji un pretinieki. Es, kā atbalstītājs, tomēr nevaru nepieminēt to, ka pretinieki mēdz būt nekompetenti savos argumentos. Proti- vienmēr tiek pieminēts, ka viņš vai viņa personīgi pazīst kādu, kurš ir fiziski un garīgi cietis no lapiņas. Nākamis līmenis ir tas, ka viņš vai viņa personīgi ir cietusi no lapiņas. Un tad vēl ir blakus viedokļi, kā šeit, piemēram, Alexxxai- kad tiek piedāvāts pārliecināties par visu pašam - apmeklējot ārstiecības iestādes.
Diemžēl šie argumenti nav adekvāti. Minēšu piemēru. Man reiz atteica manai vēlmei nodot asinis, jo anketā pirms asins nodošanas godīgi pateicu, ka pirms kādiem 2 mēnešiem biju uzvilcis lapiņu. Kad izteicu savu izbrīnu par šādu lēmumu, ĀRSTE man pateica, ka "tādam cilvēkam, kā Jums, ir jāpaiet gadam, lai Jūs varētu nodot asinis" un "Jums kā ķīmiķim ir labāk zināms, ko Jūs lietojat". Tas skaidri raksturo sertificētu ārstu zināšanu līmeni par marihuānu. Līdzīgi ir ar ārstniecības iestādēm. Tās vadās nevis no pētījumiem ar marihuānu, bet gan no akmenslaikmeta likumdošanas, kur marihuāna ir uz viena plaukta ar heroīnu. Tāpēc visi spaisa klienti tiek sviesti vienā plauktā ar marihuānas pīpētājiem. Es atļaušos diezgan pamatoti uzsvērt, ka pēdējo- gluži vienkārši ārstniecības iestādēs NAV.
Interesants piemērs- kad vienu brīdi sāka aizliegt visu zaļo, to sāka atšķaidīt ar citām vielām. Cilvēki nonāca slimnīcās, veidoja reportāžas, taisīja neighborhood watch patruļas, demolēja kioskus.. Tagad SPAISA sērga ir norimusi, bet cilvēki joprojām domā, ka slimnīcās esošie cilvēki ir pīpējuši marihuānu. Diemžēl tā domā arī paši cilvēki, kas sež slimnīcā, jo lielākajā daļā gadījumu viņi savu "marihuānu" saņēma no "drauga", "droša avota" un "no uzticama čaļa".
Es esmu pīpējis Lemon haze, Northern light, Bubba Kush, Strawberry blue un citas. Tas ir šķirnes. Ko pīpēja tas, kurš sēž slimnīcā? Neko vairāk par - es zinu, ko es pīpēju, pateikt viņš nevarēs.. TUr ir MILZĪGA atšķirība. Diemžēl cilvēki ir tik tumsonīgi, ka to pat nemēģina saredzēt. Kur nu vēl saprast, ka tā ir lieta, kas var izmainīt daudzu, jo daudzu cilvēku dzīves uz labo pusi, samazināt autoavāriju un letālu konfliktu skaitu un pat pacelt visas valsts ekonomiku.