man arí nepatík cilvéku púlji un párpildítie veikali, tápat arí nepatík visi síkie plastmasas un súdígas kvalitátes ziemsvétku rotájumi/spélítes/utt, kas tiek tirgoti 1£ veikalos... un ko es daru?
1. es visu esmu iepirkusi laicígi - dávanas, rotájumus, utt - man vairs nav jáiet uz veikaliem (ne drébju,ne suveníru,ne rotájumu veikaliem)
,
2.arí pártiku cik nu iespéjams esmu iepirkusi kádam laikam uz priekshu, lai veikalá ieejot péc kréjuma, maizes un vél káda nieka nav jápavada daudz laika mekléjot sípolus, burkánus, sviestu utm lietas, kas var stávét ilgu laiku arí májás. rindas ir vienmér, tagad strádá visas kases, un sanák tikpat ilgi stávét rindá, cik ménesi ieprieksh
,
3. Zsvétku múzika man vél nav apnikusi, jo tirdzniecíbas centros pavadu maz laika, darbá ípashi netraucé, jo ir múzikas mix, ne tikai svétku. májás lieku péc noskanjojuma
,
4. dzívoju laukos, tápéc pilsétas sastrégumi un knjada iet secen.
,
5. un vispár, eglíte podinjá un izrotáta stáv viesistabá, logos svétku lampinjas, arí lauká rododendrs izrotáts :D kuras kamíns, deg sveces un forsha, mieríga svétku noskanja. skatos pa logu un redzu tálumá izrotátas májas... forshi
,
vienígais, kas besí, ir rindas pie ársta, liekas, ka pilnígi visi ir sadomájushi slimot pirms svétkiem...
vaina nav apkártéjos, besí preces veikalos- neej veikalos, un viss....