Kaitina Ziemassvētki - dekori, mūzika, komercializācija, cilvēku pūļi

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Sveikas! Šogad man ir par daudz Ziemassvētku. Daudzās, bezgaumīgās dekorācijas, plastamas egles un poliesterā ģērbtie salaveči. Veikalos vienas un tās pašas Ziemassvētku dziesmas iet un iet uz riņķi. Visi kaut ko mēģina nopārdot, sludinot, ka tieši tas ir tas, ko vajag Ziemassvētkos. Visur nenormāli daudz cilvēku, kaut ko ķer un grābj. Pat, ja gribas veikalā nopirkt kādu pienu, jārēķinās, ka tas var paņemt pusstundu.
Noteikti svētku būtība ir ļoti, ļoti skaista un jauka, bet tā visa komercializācija liekas briesmīga. Manuprāt, svarīgākais šinī laikā ir būt kopā ar tuvajiem, nevis sadāvināt krāmus un pierīties cepumus.
Jā, šodien šis viss mani galīgi nokaitinājis. :-D
20.12.2016 15:50 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Vienīgais, kas mani kaitina pirms Ziemassvētkiem, ir īgnie un dusmīgie, stresainie cilvēki. Pat pūlis man netraucē, bet lai tas ir priecīgu cilvēku pūlis, nevis staigājošs nervu kamols.
20.12.2016 19:51 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Patiktu, ja būti gaumīgi izrotāts un ar mēru. Bet tas, kas notiek faktiski, man par daudz. Veikali vēl tā, šķiet, ka veikalā, kuru apmeklēju visbiežāk, dziesmas šogad skan klusāk, mazāk uzbāzīgi un grabuļi arī salikti tā, ka piespiedu kārtā garām nav jāiet.
Man kaitina, kad man šos svētkus uzspiež, darbā bāžas virsū ar visu dekorēšanu, jāskatās uz to bezgaumību 8 stundas, vēl kāds pīkst, ka jāgatavo apsveikumi. tas riktīgi kaitina.
20.12.2016 20:27 |

Reitings 594
Reģ: 03.03.2015
Man patīk Ziemassvētki un pilnībā nekaitina ne pūļi, ne Ziemassvētku noskaņa visur. Šogad pat par maz ir tāda Ziemassvētku sajūta. Manuprāt, ja tu pati sevi tā noskaņosi, tad nekad nekas nebūs labi. Jā, ir Ziemassvētki ļoti komercializēti svētki, bet, ja tu uz to noskaņosies, ka vajag pirkt sazin cik daudz dāvanas, labāk tak nepaliks, pietam dāvanas vairāk tendētas uz bērniem un lai bērniem sagādātu prieku, manuprāt, pieagušajiem tie vienmēr ir kopā būšanas svētki. Vajag dzīvot pozitīvāk.
20.12.2016 20:30 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
man arí nepatík cilvéku púlji un párpildítie veikali, tápat arí nepatík visi síkie plastmasas un súdígas kvalitátes ziemsvétku rotájumi/spélítes/utt, kas tiek tirgoti 1£ veikalos... un ko es daru?
1. es visu esmu iepirkusi laicígi - dávanas, rotájumus, utt - man vairs nav jáiet uz veikaliem (ne drébju,ne suveníru,ne rotájumu veikaliem)
,
2.arí pártiku cik nu iespéjams esmu iepirkusi kádam laikam uz priekshu, lai veikalá ieejot péc kréjuma, maizes un vél káda nieka nav jápavada daudz laika mekléjot sípolus, burkánus, sviestu utm lietas, kas var stávét ilgu laiku arí májás. rindas ir vienmér, tagad strádá visas kases, un sanák tikpat ilgi stávét rindá, cik ménesi ieprieksh
,
3. Zsvétku múzika man vél nav apnikusi, jo tirdzniecíbas centros pavadu maz laika, darbá ípashi netraucé, jo ir múzikas mix, ne tikai svétku. májás lieku péc noskanjojuma
,
4. dzívoju laukos, tápéc pilsétas sastrégumi un knjada iet secen.
,
5. un vispár, eglíte podinjá un izrotáta stáv viesistabá, logos svétku lampinjas, arí lauká rododendrs izrotáts :D kuras kamíns, deg sveces un forsha, mieríga svétku noskanja. skatos pa logu un redzu tálumá izrotátas májas... forshi
,
vienígais, kas besí, ir rindas pie ársta, liekas, ka pilnígi visi ir sadomájushi slimot pirms svétkiem...
vaina nav apkártéjos, besí preces veikalos- neej veikalos, un viss....
20.12.2016 22:33 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man arī nepatīk. Es svinu Jauno gadu. Man vispār pēc 25. datuma tā kā vieglāk paliek, patīkamāk - svētki garām, burzma garām, dienas paliek garākas un priekšā mani mīļākie gada svētki - Jaunais gads! :-) Īpaši skolas laikā nepatika Ziemassvētki - dzejoļi, filmas par Jēzu, svētbrīži, utt.; es neesmu no kristīgas ģimenes.
Pēdējo pāris gadu laikā es esmu iemanījusies gan pirms Jāņiem, gan pirms Ziemassvētkiem visu nepieciešamo iepirkt kādu nedēļu iepriekš, ieskaitot dāvanas (jo, lai gan pašai Ziemassvētki ir so so, es saprotu, ka ir taču cilvēki, kas tos svin). Uz Jāņiem jau tas pats, tikai poliesterotu salaveču vietā ir jēgu pārdzēruši jaunieši 3.golfā, kas karas pa logu un ūjina, un pērk Rimi alus kastes.
Ziemassvētku vakariņām svaigo pārtiku pirkšu 23.decembra pašā vakarā, kādos 22.00 braukšu uz veikalu. Šogad vispār man īsi pirms svētkiem ir dedlains darbā, tāpēc to svētku garu īpaši nejūtu. :-D
Ā, lielāko daļu dāvanu sapirku Depo, ja neiet gluži cauri Ziemassvētku rotājumu stendam, tur tā svētku sajūta un burzma ir mazāk jūtama. :-D Toties saldumus var sapirkt lētāk.
21.12.2016 00:39 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Vispār ļoti piekrītu so.so.
Nu, man Ziemīši arī nepatīk, jo man tie liekas ļoti skumji svētki. Vienmēr. Arī tad, kad biju maza un viss bija super. Tā visa apcerība un grūtdieņu pieminēšana, labdarība, dziesmas par to, cik viss pasaulē slikti, tāpēc ir labi, ka ir mīļie apkārt, sveču degšana, lai ir gaisma šajā tumšajā pasaulē. Nu, šitā tendence. Un tā komercializācija ir vēl kā tāds papildus svars kausā, kur cilvēki tiek dalīti "bagātajos, laimīgajos" un "nabagajos, nelaimīgajos".

Es gan arī šogad piedalos pāris labdarības akcijās, tomēr daudz labprātāk to darītu pirms svētkiem un vispār citos laikos, piem. vasarā (un šo to arī daru), jo nelabvēlīgākā situācijā esošajiem palīdzība ir nepieciešama katru dienu, nevis tikai 24.12. vakarā. Un būsim reāli, ar 10 euro ikmēneša ziedojumu dzīvnieku patversmei vai bērnu namam mēs palīdzēsim nesalīdzināmi vairāk nekā ar lētās barības maisu/ konfekšu turzu uz Ziemassvētkiem.
21.12.2016 00:43 |

10 gadi
Reitings 718
Reģ: 01.12.2009
Dievinu Ziemassvētkus (l) Logā ir lampiņu virtene, lielākā daļa davānas sasaoņotas, šodien būs eglīte[:Qsmile1Rotāsim eglīti, fonā ziemassvētku dziesmas, cepeškrāsnī piparkūkas(l) Visa mūsi lielā ģimene uz Ziemassvētkiem sanāk kopā, par to jau vien lielais prieks :-) Man ļoti patīk dāvināt, vairāk nekā saņemt, tādēļ man patīk meklēt dāvanas, e-veikalā vai t/c nav nozmīmes. Krāmus cenšos nedāvināt. Tā kā mums ir kupla ģimene, tad mēs velkam lozi ar ģimenes locekļa,vārdu, ir norunāta konkrēta summa, uzzinam, ko konkrētais cilvēks vēlas ziemīšos un apdàvinam. Bērni šajā sarakstā nav, tiem dāvaniņas tiek no katra, jāpiebilst ka bērniem meklēt dāvaniņas mam patīk visvairāk, tas prieks actiņās nav aprakstāms, kad atver dāvaniņu, bet tur ilgi lolotā lieta (l) Kopīgi gatavojam svētku galdu :-)
21.12.2016 01:12 |

Reitings 190
Reģ: 05.12.2016
Varat šodien svinēt "Es nesvinu Ziemassvētkus" diena :D visiem, kam Grinča sirds
21.12.2016 14:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits