Sastāvdaļas:500 g rudzu milti, 5 ēdamkarotes medus, 4 ēdamkarotes cukura (var aizstāt arī ar medu), 80-100 g sviesta ar pazeminātu tauku saturu, 2 olas, 1 g sodas un cepamā pulvera, garšvielas (ingvers, kardamons, kanēlis, krustnagliņas, citrona miziņa u.tml.), vari izmantot arī veikalos nopērkamās jau gatavās piparkūku garšvielas
Pagatavošana: diētiskās piparkūkas gatavo līdzīgi kā plānās piparkūkas – sviestu, medu un cukuru izkausē, pievieno smalki sasmalcinātas garšvielas. Kamēr mīkla verdoša, tajā vienmērīgi iekuļ 3/4 miltu. Kad mīkla padzisusi, tajā iemaisa sakultas olas, ūdenī atšķaidītu sodu un cepamo pulveri, kā arī atlikušos miltus. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz stundu „ievilkties” līdz mīkla gatava cepšanai. Dekorēšanai izvēlies dabīgas sastāvdaļas – saulespuķu sēklas, sasmalcinātus riekstus un kokosa skaidiņas – izvairoties no cukuru saturošām dekorācijām, piparkūkas padarīsi vēl veselīgākas. SVARĪGI – ar dekorācijām piparkūkas jāapkaisa vēl pirms to cepšanas, un tās viegli mīklā jāiespiež, pretējā gadījumā dekorācijas pēc cepšanas no piparkūkām nobirs!
Nekad nav pievīlusi šī recepte, gatavoju jau vairākus gadus uz svētkiem, garšo tieši tāpat kā ar parastajiem kviešu miltiem būtu gatavojusi.