Pelnu par maz

Reitings 384
Reģ: 08.10.2010
Vīrietis mani regulāri spēj sagruzīt par darbu, ka es pelnu pārāk maz. Priekš sava līmeņa, pieredzes un izglītības.
Šobrīd pelnu tūkstots eiro, bet man ir maģistra grāds, desmit gadu pieredze. Viņaprāt, man vajadzētu pelnīt daudz daudz vairāk. Īpaši ņemot, ka studijas arī maksāja un joprojām maksāju studiju kredītu. Tad kāda tam visam esot bijusi jēga.
Protams, es arī gribētu pelnīt vairāk. Bija arī laiks, kad pelnīju uz pusi vairāk, bet uzņēmums bankrotēja, nācās atgriezties pie zemākas latiņas.
Ko jūs darītu manā vietā? Meklētu jaunu darbu?
07.12.2016 10:12 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Chikita,
nostrādāja 5mēnešus. Pārāk maza, bet varbūt reāli skatās uz savu ieguldīto darbu. Var jau uzlikt sev mega algu un tad kompānija knapi velk dzīvību.
07.12.2016 15:10 |

Reitings 18
Reģ: 29.10.2015
BRENDON PERFEKTI!
07.12.2016 15:10 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Par tiem 2 vai 6 mēnešiem - atkarīgs no amata un darba specifikas, arī jomas. Ir redzēti gadījumi, kad atnāk darbinieks ar konkrētu mērķi palielināt apgrozījumu/vinnēt iepirkumu konkursus utt un viņš caur saviem kontaktiem to ātri vien arī izdara. Nosmeļ savu algas + bonusa krējumu, tad brien tālāk, ja tajā uzņēmumā īsti vairs nav ko darīt.
07.12.2016 15:11 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
Sakarīgu darbinieku ir ļoti grūti atrast. Arī nosacīti piedalījos meklējumos (daļēji vēl joprojām) un tie cv ir nekādi. Pat nerunājot par cv, cilvēki adekvāti/atbilstoši maz. Protams, vakance nav uz vadītāja amatu, bet prasības arī nav. Un alga lielāka par vidējo.
07.12.2016 20:06 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Vai tiešām cilvēkam ir jāapstājas, jo "1000 eiro skaitās labi priekš Latvijas"? Es nesaku, ka visiem ir jābūt karjeristiem, bet maģistra grāds norāda uz kaut kādu vilcējspēku dzīvē un es personīgi negribētu apstāties mazliet virs viduvējības, jo kādam tas liekas daudz. Jāizvērtē proporcionāli ieguldījumam un arī sfēras potenciālam (ja jau kādreiz pelnīja vairāk, tad domāju, ka ir visas iespējas).
Man personīgi izklausās, ka draugs tikai cenšas motivēt, kas, manuprāt, ir pilnīgi normāli, bet sievietei pašai iekšā ir tas aizvainojums, līdz ar to sanāk apvainoties. Kāpēc vienkārši nepamēģināt dabūt kaut ko citu? Nav taču uzreiz jāpamet darbs, var vienkārši pasūtīt CV un izvērtēt savas iespējas.
07.12.2016 20:18 |

Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Jāpiekrīt Brandonam.
Nesaprotu - ja jau maģistrs un 10 gadi, tātad viss pienākas.
Pazīstams jau 15 gadus raujās pa savu sfēru un pelna pāri 1tk. Pat vairāk varētu, ja aprunātu šo jautājumu.
Izglītības nav. Ir funktieris, vēlme apgūt, vēlme augt.
07.12.2016 20:27 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Bet galvenais jau ir, lai pašai ir labi tādā amatā un ar tādu algu?
Nav jau noteikumu, ka ar tādu un tādu grādu un tādu pieredzi jāpelna konkrēta summa. Pilnīgi vienalga, kāds grāds un kāda pieredze, galvenais, lai darbs un atalgojums Tevi pašu apmierina! Ja jūties tā, ka vari un gribi pelnīt vairāk, tad uz priekšu, klausi drauga mudinājumam kāpt uz augstākiem amatiem vai atalgojumu, taču, ja pati jūti, ka šī alga ir tā, kāda Tev ir ok un pienākumi, darbs kā tāds ir ok, tad paliec!
07.12.2016 20:29 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Viss tiešām ir atkarīgs no tavām prasmēm un iemaņām. Ja tu spēj uzņēmumā ienest krietni lielāku vērtību kā tava pašreizējā alga, prasi algas pielikumu vai meklē vietu, kur tevi vairāk novērtēs. Protams, ka izglītībai un darba pieredzei ir vērtība. Daudziem bez izglītības patīk vervelēt, ka tas papīrs vien ir, bet tad kāpēc katram nav maģistra grāds? Tas parāda noteiktu mērķtiecību, vēlmi augt un arī neatlaidību, jo mācības universitātē tomēr nav pastaiga pa pļavu. Bet bez šī diploma tev ir jāspēj gan ''sevi pārdot'' topošajam darba devējam, gan pārdot ''savu darbu'' par samērīgu attalgojumu. ;-)
07.12.2016 21:13 |

Reitings 313
Reģ: 26.03.2015
Man ļoti patīk dr567309 un Brandona domu gājiens. Maģistra grāds un 10 gadu pieredze paši par sevi negarantē algu virss 1000 Eur. Nu nevar pateikt, vai autores alga ir zema vai augsta, ja nezinām ne sfēru, ne ko tieši viņa tos 10 gadus ir darījusi. Ir taču nozares, kur tādu algu pelnīt ir prakstiski nereāli.
-
Pirms gruzīt sevi, ieteiktu kārtīgi novērtēt reālo situāciju - gan savas spējas, gan nozari, darba tirgu. Ja ir iespēja atrast labāku darbu, ir vērts to izmantot, bet ja nē, tad nav ko pārdzīvot un ieslīgt mazvērtības kompleksos. Ja iespējas ir, tad protams jautājums, kāpēc Tu neko nedari? Varbūt esošajā darbā ir kaut kas, kas Tev ļoti patīk, un ko negribi mainīt? Vai vienkārši slinkums?
07.12.2016 21:38 |

10 gadi
Reitings 497
Reģ: 29.01.2009
Viņam nav tiesību sūdzēties par tavu algu. Tomēr ar 10 gadu pieredzi varētu pelnīt vairāk, to nevar noliegt.
07.12.2016 21:55 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Vispār es piekrītu Brandonam.
Tavs atalgojuma līmenis lieliski parāda to, kāds speciālists tu esi, cik labs un cik vērtīgs. Uzsvēršu - speciālists, nevis cilvēks, jo te mani mīl pārprast. :-D Protams, var gadīties kādreiz netrāpīt savā jomā, uzrauties uz čakarētājiem, vai, gluži otrādi, iekārtoties tēta - oligarha paspārnē, bet pārsvarā, ja cilvēkam ir 5+ gadu pieredze, laba veselība, nav kaut kādu ģimenes sarežģījumu un citu ČP, ja ir mainīti darbi, vairumā gadījumu ir jāsaprot, nu ja tu pelni 300-400, nu tad tu neesi lielākas algas cienīgs darbinieks. Tad kaut kas sevī ir jāmaina. Attieksmē pret darbu, kvalifikācijā.
Es personīgi nepazīstu nevienu mudaku, kurš godīgā darbā pelnītu 1000+, - tie ir spējīgi, gudri un izdarīgi cilvēki.
07.12.2016 23:32 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Daenerys1, vai arī strādā pareizajās sfērās/uzņēmumos.. :D
Un savā nelielajā pieredzē, zinu arī mudakus, kas ļoti labi pelna..
07.12.2016 23:52 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Ja cilvēks būt mudaks, viņu neturēs arī "pareizajā" vietā. Protams, ka Latvenergo grāmatvedis pelna vairāk nekā Z/S "Priedītes" grāmatvedis Viļakas pagastā, lai gan kvalitāte varētu būt pat līdzīga. Varbūt Tev tas cilvēks sadzīvē liekas mudaks - nerunīgs, neprot spuldzīti nomainīt, - bet viņš perfekti programmē. Vai prot pārdot Amway štruntus.
07.12.2016 23:56 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Daenerys1, nē, mums darbā mudaki uz kuriem klusībā lamājamies, ka nemāk pildīt savu darbu arī tad, ja pastāstam priekšā, kas jādara.. :D
Bet acīs lec tikai pāris. Par citām sfērām uzņēmumā nemāku komentēt.
Citā uzņēmumā arī bija līdzīga situācija, kur "caur pazīstamajiem" tikusi darbiniece ar labu algu, bet no sava darba daudz nejēdz. Kā kuram dzīvē noveicies.
08.12.2016 00:03 |

Reitings 384
Reģ: 08.10.2010
Paldies par komentāriem!
Pārdomāju visu un esmu gatava meklēt labāku darbu ar labāku atalgojumu. Kaut vai tos 1500 eiro
08.12.2016 10:40 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
manuprāt, galvenais ir neiestrēgt vienā vietā ar domu, ka "priekš Latvijas jau nav tik slikti", bet turpināt intersēties par citiem uzņēmumiem, kvalifikācijas celšanu, freelance iespējām utt utjp. man vismaz tas palīdz redzēt jēgu savam darbam, nemaz nerunājot par algu.
08.12.2016 10:51 |

Reitings 179
Reģ: 12.11.2015
Jā, ir vietas, kas maksā labāku algu, kā vidējā Latvija, bet tad pārsteidz mani, kā darba devēju - parādi, kā mans uzņēmums progresēs, ja es pieņemšu maģistru ar 10 gadu pieredzi (šie parasti guļ uz slavas lauriem - papīrs ir, tagad atmaksājiet man manu kredītu), attiecībā pret pēdējā kursa studentu ar pāris praksēm, bet reāli inovatīvām un progresīvām idejām.
08.12.2016 13:52 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
R116, ir vietas, kur der studenti, un ir, kur tomēr neder.
Piemēram, vai tu ņemtu studentu par zīmola vadītāju Baltijas valstīs?
Lai kādas viņam būtu idejas, ir vajadzīga tomēr pieredze un arī kaut kāda autoritāte pārējās komandas acīs, kuru šim cilvēkam būs jāvada
08.12.2016 14:02 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
šie parasti guļ uz slavas lauriem - papīrs ir, tagad atmaksājiet man manu kredītu),
BINGO! Un ja kas papirs ir tagad pat katrai otrajai maximas kasierei, man pazina sterada maxximas of isa ta ka zinu labi! Tavs papirs un TIKAI 10 GADU pieredze neko nenozime! Zini ko arzemes biezi jautaa, KO TU PROTI! Kas ir tas ko tu proti labak ka citi, ne jau ofisa darbs un atbildes u e pastiem bus tas par ko maksat labu algu un bonusus.
08.12.2016 14:16 |

Reitings 179
Reģ: 12.11.2015
ir vietas, kur der studenti, un ir, kur tomēr neder.

Šo var attiecināt tikai uz medpersonālu.
Piemēram, vai tu ņemtu studentu par zīmola vadītāju Baltijas valstīs?
Lai kādas viņam būtu idejas, ir vajadzīga tomēr pieredze un arī kaut kāda autoritāte pārējās komandas acīs, kuru šim cilvēkam būs jāvada

Paņemtu. Ja idejas ir argumentētas, viņa pienesums ir daudz lielāks, kā tādam maģistra planktonam, kas savu ir atsēdējis, jo kredīts jāmaksā, bet nav entuziasma uzņēmuma izaugsmei. Līderi neizaudzina augstskola, tādu audzina vecāki. Bieži vien cilvēki ar 9 klašu izglītību un pašizglītību jomā, dod lielāku pienesumu uzņēmuma attīstībai, kā tādi, kam galvā sakāpis viņa maģistrs un 10 gadus deldētas bikses uzņēmumā, kam Latvijā ir algu reitings, bet paskatoties uz uzņēmuma rentablitāti, tā laiž ūdens burbuļus, cenšoties nenoslīgt. Ja gribi uzņēmumu ar attīstību, vajag cilvēkus, kas dara un, kas zina, ko dara. Nevis tos, kam uz kartona gabala ir rakstīts, cik gadus apmeklējis augstskolas telpas un cv, kurā rakstīts, cik gadus spējis darbā noturēties.
08.12.2016 15:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits