Sveikas, dārgās dāmas! :)
Tikko izlasīju pēdējo lappusi Marinas Vladi grāmatai "Vladimirs jeb pārtrauktais lidojums", par leģendāro Vladimiru Visocki. Lai gan par Visocki esmu lasījusi gana daudz, šo grāmatu, kā par brīnumu, izlasīju tikai tagad, taču tā mani patīkami pārsteidza. Ļoti patika nepiespiestā valoda, brīvā izteikšanās spēja, otrās personas izmantošana. Ja kāda ir lasījusi, tad sapratīs par ko runāju.
Tagad meklēju kaut ko līdzīgu. Kādu grāmatu, kura balstās uz patiesiem stāstiem un notikumiem, kādu, kurā interesantā, saistošā valodā aprakstīta kādas izcilas personības biogrāfija, iztiekot bez pārlieku daudz sausiem faktiem vai neskaitāmiem gada skaitļiem. Laikam meklēju tādu kā klātesamības sajūtu, ne sajūtu, ka lasu vēstures enciklopēdiju. Palasīju arī vecākas diskusijas par šo tēmu un pēc satura sev saistošas atradu Anaisas Ninas grāmatu "Henrijs un Džūna" un Frīdas Kalo biogrāfiju, tāpēc centīšos šīs grāmatas dabūt rokā, taču vēl vairāk ieteikumu nāks tikai par labu. :)
Vairāk interesēs mākslinieku, mūziķu, aktieru, dzejnieku, rakstnieku biogrāfijas vai dzīves apraksti. Politika, reliģija un sports šoreiz īsti nebūs mans lauciņš.
Priecāšos par ikvienu ieteikumu! :)