Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Skaidras naudas deklarēšana uz robežas

 
Reitings 356
Reģ: 03.10.2013
Vai kāda no foruma dalībniecēm ir deklarējusi skaidro naudu, ierodoties Eiropas Savienībā?
Kā īsti tas notiek? Saprotu, ka lidostā jāiet pa sarkano koridoru un jāaizpilda veidlapa, bet vai līdzi ir jāņem kādi naudas izcelsmi apliecinoši dokumenti?
Esmu nolēmusi atvest uz Latviju savus iekrājumus un noguldīt bankā ar domu vēlāk iegādāties nekustamo īpašumu, taču nesaprotu kā pareizi to izdarīt. Varbūt nevest skaidru naudu un skaitīt no šejienes bankas uz Latvijas kontu? bet tad arī aizies procenti un VID sāks uzmākties?
Man ir dubulta pilsonība, otrā pilsonība ir ārpus EU. Oficiāli deklarēta Rīgā, bet tagad beidzot iesniegšu izziņu par dzīvesvietu ārzemēs. Esmu jautājusi VID, bet viņi neko jēdzīgu neatbild, tikai iekopē kaut kādus likuma pantus, ko līdz galam nesaprotu. Latvijā neesmu strādajusi jau 2,5gadus, nodokļus Latvijai arī visu šo laiku nemaksāju.
02.12.2016 15:12 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Lidojot iespējamas atšķirības dažādu valstu starpā. Eiropas savienībā 10 000 eiro (cilvēkam), jā un jāspēj paskaidrot izcelsme, sagatavo visus nepieciešamos dokumentus, piemēram, par ienākumiem, lai nav aizķeršanās.
Ja tā ir ES un savā valsī esi deklarējusies, nodokļu rezidents, un maksājusi nodokļus, tad VID nevajadzētu maksāt. Nezinu vai kaut kas mainījies, senāk no 10 000 latiem bija mantiskā stāvokļa deklarācija. Ārpus ES var būt savādāk, skatīties nodokļu atšķirību. Nezinu gan par dubulto pilsonību. VID tagad uzdevuma augstumos :D Bet neorientējos īpaši labi šajos jautājumos.
Nav ērti naudu glabāt tajā pašā ārzemju bankā un iegādājoties īpasšumu veikt paārskaitījumu?
Lietuviešu puiši bija saskārušies ar problēmu ar naudas pārskaitīšanu un nu ir izveidojuši veiksmīgu uzņeēmumu izdevīgai naudas pārskaitīšanai uz citām valstīm
https://www.transfergo.com/en
02.12.2016 18:33 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits