analīzes

Reitings 344
Reģ: 27.10.2014
Labvakar, dāmas!
Vēlos uztaisīt PILNU asins analīzi, bet pat nezinu ar ko lai sāk, jo E.Gulbī tā pilnā asins analīze, manā skatījumā, ir pilnīgs fufelis un neko svarīgu neuzrāda, jā, kaut kāds leikocītu vai hb līmenis, bet ar to ir par maz.
Gribētos uztaisīt tādu tiešām uz VISU, gan uz tām parastajām, ko paredz "pilnā" asins aina, gan uz pārējo - visi hepatīti, HIV, audzēji utt.
P.S. Nav nekādu pazīmju, neesmu ari izlaidīga dzivesveida meitene, bet esmu medicīnas darbinieks, kas saskaras ar dažādiem cilvēkiem, gadās arī sadurties utt. Gribu analīzes veikt prāta mieram, ik gadu.
Skatos Gulbī, tur 101 pārbaudes, neko nevar saprast.
Gribētu noskaidrot, cik izmaksā šīs analīzes, kuras vēlos, un vai nepieciešams ģ/ā nosūtījums?
Varbūt kādai ir pieredze, vai kāda ir tāda interneta entuziaste un var izkalkulēt? :-D:-)
Ceru uz atsaucību! Un jauku Jums vakaru! :-)
01.12.2016 00:03 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Hippie Chick
Nē, viņi tev prasīs, kuras analīzes tev vajag, ja zināsi, tad tās arī uztaisīs. Ja pati nezināsi, viņi arī nav kompetenti tev ieteikt, kas tev jāpārbauda.
01.12.2016 01:31 |

Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Mani interesē aknas pārbaudīt, bet mans ģimenes ārsts ir tāds nekāds un uz analīzēm nekad nesūta, tāpēc gribu tās uztaisīt pirms iešu pie viņa. Ejot, piemēram, uz Gulbi un pasakot, ka gribu aknas pārbaudīt, viņi tur zinās visas analīzes, ko man vajag nodot? Vai iepriekš tomēr vajag iet pie ģimenes ārsta?

Vari iet bez ģā norīkojuma, aknu rādītāji nav dārgi, prasi, lai paskatās ALAT un ASAT (aknu rādītāji).
AivijaLea - nū, ja tik ļoti gribas visu, visu pārbaudīt, es pārbaudītu :
pilno asins ainu, glikozi, c reaktīvo olbaltumu, ALAT, ASAT kreatinīnu, tireotropo hormonu, pilnu urīna analīzi, antistreptolizīnu O. (tas kopā maksā 15,81eur)
Uz hepatītiem analīzes taisītu tikai tad, ja būtu paaugstināts ALAT un ASAT, savādāk neredzu jēgu maksāt tos 7eur par analīzi. :-)
01.12.2016 09:31 |

Reitings 190
Reģ: 21.10.2014
Hippie Chick
Pie ģimenes ārsta nav obligāti jāiet, ja gribi pārbaudīt par savu naudu un nosūtījums nav vajadzīgs. Bet tev pašai jāzina, kuras analīzes gribi taisīt. Labaratorijas mājaslapā var atrast visu pieejamo analīžu klāstu. Bet tev neieteiks konkrētas analīzes, jo analīzes ņem māsiņa, ne ārsts.
01.12.2016 09:32 |

Reitings 190
Reģ: 21.10.2014

Reitings 56
Reģ: 06.01.2015
Kādas analīzes būtu jānodod,lai pārbaudītu,vai ar vairogdziedzeri viss ok?Man ir grūti nomest svaru,varbūt vairogdziedzeris varētu būt pie vainas?
01.12.2016 10:05 |

Reitings 56
Reģ: 06.01.2015
aa,un vēl,kā pārbaudīt horomonus,vai no tiem nav ādas problēmas?Nu ka'to visu parastais mirstīgais var zināt :/
01.12.2016 10:07 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Burtiski divus mēnešus atpakaļ šo visu
pilno asins ainu, glikozi, c reaktīvo olbaltumu, ALAT, ASAT kreatinīnu, tireotropo hormonu, pilnu urīna analīzi, antistreptolizīnu O.
+ D vitamīnu, vairogdziedzera analīzes, difterijas antivielas un vēl čupu taisīju. Aizgāju pie ĢĀ un pateicu, ka gribu zināt vai viss OK, iedeva vēl nosūtījumus uz US iekšējiem orgāniem, rentgenam, EHO un vēl šo to specifisku. Analīzes bija ar nosūtījumu, papildus samaksāju 25EUR par specifiskām lietām, ko nesedz valsts. Pārējās pārbaudes par maksu, jo gaidīt 6-9 mēnešus rindā negribēju.
01.12.2016 12:49 |

Reitings 3533
D.vitamīnu vispār neredzu jēgu pārbaudīt, tāpat ir skaidrs, ka dzīvojam tādā klimata joslā, kurā saules nav tik daudz, cik nepieciešams. Praktiski VISIEM, kas nodod tas ir nepietiekams vai pat zems. ;-)
01.12.2016 13:14 |

Reitings 657
Reģ: 29.01.2009
es labaratorijaa biju stradajusi, tur pilnas asins analizes - tadas nav.
panjem to gulbja lab bukletu un visu aizkjeksee. un bus tev pilnas.
tas maksas ljooooti dargi, virs simta.
jautajums ir nelogisks vispaar, aizej pie gim. arsta tak un visu uzzini
01.12.2016 13:17 |

Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Ray
nu ārste man atķeksēja, samaksāju 8 eur, nav man tumša āda, bet vitamīns ir līmenī, ne par maz un ne arī pazemināts :D praktiskais izņēmums :P
01.12.2016 13:19 |

Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Aj nebiju domājusi tumšu ādu :D aizdomājos
01.12.2016 13:19 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es atceros, ka dzīvojot Īrijā reizi gadā veicu padziļināto asins ainu. Tur bija aknu(AST, ALT), nieru, aizkuņģa dziedzera rādītaji. Kautkādi proteīni un gan jau vel kas ko ātrumā neatceros.
Parastās analīzes bija tikai eritrocīti, leikocīti, cukurs un šādi tādi sīkumi.
01.12.2016 13:20 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
vitamīns ir līmenī, ne par maz un ne arī pazemināts praktiskais izņēmums
Man tas pats, rādītājs bija ļoti labs, ņemot vērā ka es kā vampīrs pa māju dzīvojos un saules gaismu tik cik vasarā redzu :-D
01.12.2016 13:32 |

Reitings 3533
Bet pat tad ja viņš ir līmenī , profilaksei 2pilieni dienā nenāk par skādi :) tāpēc var dzert viņu pat netaisot analīzes. Bet tas tā, mans viedoklis..
01.12.2016 13:51 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Ja runa ir par to saduršanos, tad nu, diemžēl, ir gadījies daudz, ne speciāli, protams, bet ir

Mēģini tomēr iemācīties izvairīties, nav tas tik ļoti neiespējami. Iemācies rīkoties ar šļircēm pareizi, tad sadurties būs prakstiski neiespējami. Nezinu kāds tieši medicīnas darbinieks tu esi, bet es sākot prakses slimnīcā paprasīju vienai vecākai māsiņai un viņa man veikli ierādīja, kā visērtāk un drošāk cimdus novilkt, šļircēm vāciņus uzlikt utt.
Izpotējies pret B hepatītu- nezinu kā tev, man bija potes pa brīvu kā medicīnas darbiniekam. Jāmaksā bija tikai par analīzēm pirms potes, lai konstatētu vai jau nav hepatīts.
Uz audzējiem var cerēt, ka EGĀ vai CRO parādās paaugstināts vai kāds no audzēju marķierim, bet neviens no šiem rādītājiem neapstiprina vai pilnībā nenoliedz audzējus. Dzemdes kakla vēža skrīningu gan vari noteikti iziet.
Un ej ikgadējo veselības pārbaudi pie kāda cita ārsta vai arī uzstāj, ka tomēr gribi ne tikai ķeksīti,bet tiešām pārbaudīties.
01.12.2016 15:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits