Saeimas atlaišanas iniciatīva

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Sveicināti visi!
Iespējams, būsiet pamanījušas, ka sākusies parakstu vākšana, lai varētu veikt saeimas atlaišanu.
Ko Jūs par to domājat?
26.11.2016 21:41 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Cik es parunāju ar saviem esošajiem, bijušajiem kolēģiem, neviens negāja protestēt un iebilst, jo līdz pat pēdējai dienai neticēja, ka kaut kas tik debils var tikt pieņemts. Jūtos kā Alise Brīnumzemē.
27.11.2016 10:46 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Kā var nobalsot par Saeimas atlaišanu? Mēģinu caur Latvija.lv, nesanāk
28.11.2016 07:58 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Pilnīgi piekrītu Daen, par mikrām skaidrs - tādā veidolā, kāds tas nodoklis bija pašlaik, tas nevarēja palikt, bet lēmums par minimālajām iemaksām nepilnai slodzei ir vienkārši absurds... (t)
28.11.2016 09:47 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Bet tieši tāpēc jau nekas nemainās. Tieši tāpēc, ka atkal un atkal visi saka - kāda jēga balsot? nav jau par ko? tas taču neko nemainīs? - un pēc tam tikai sēž un raud, un dusmojās, jo pēc kārtējām vēlēšanām taču nekas nav mainījies un atkal tie paši vecie, pretīgi uzēstie ģīmji gorās kameru priekšā?Āboltiņa tam ir lielisks piemērs.
Bet nemainās kāpēc? - tāpēc, ka lielākā daļa apzinīgi domājošie, darbaspējas vecuma cilvēki nemaz neaiziet uz vēlēšanām, jo nav jau jēgas, bet turpretī uz vēlēšanām aiziet pensionāri, kuriem dzīvē tāpat darīt nav ko un atmiņa ir īsāka par zelta zivtiņas atmiņu. Viņiem tiek sapūderētas smadzenes ar tukšiem solījumiem, kas tiek veikti burtiski pirms katrām vēlēšanām vieni un tie paši. Viņi atkal akli notic, savelk tos nolāpītos plusiņus un viss sākas no gala.
Tak kaut par kaimiņu balsojat, kur ir iespēja arī ievilkt mīnusus pie nevēlamajiem. Jā, klauns, bet tas klauns arī pilda savus solījumus, ne tā? Kāpēc neviens negrib dirsties ar viņu Saeimā? - jo viņiem visiem ir ko slēpt, viņi visi izvairās no viņa kameras, bet diemžēl viņš viens mainīt neko nevar.
Ja man būtu sajēga no iešanas Saeimā, es ietu un nospļauties, ko domātu citi.
Tie prostesti pie Saeimas ēkas ir apsmiekls. Jūs tiešām domājat, ka lielie kungi un dāmas tur iekšā nesēž un nesmejās par protestētājiem? Smejās, un kā vēl smejās. Protestam ir jābūt pietiekami lielam, lai tas panāktu savu efektu, nevis trula plakātu pavicināšana un pakustēšana pie durvīm. Ja deputātiem būtu bail, viņi savu pakaļu ārā nevilktu, lai ''aprunātos'', bet viņiem nav bail un kāpēc nav - jo viņi zina, cik latvieši ir kūtri.
Ir jābūt normālam likumam, kas aizliedz atkal kandidēt uz vietu Saeimā vai vispār uz jebkuru valsts vadītāja amatu, ja vienreiz jau ir atlaists, bet diemžēl šādu likumu neviens nepieņems, jo sava pakaļa tak jāpatur iesildītajā vietā.
Jo vairāk mēs samierināsimies, klabināsim pa taustiņiem un skaļi bļausim tikai internetā, jo ilgāk nekas nemainīsies. Valsti ir jāvada gudriem, spējīgiem un jauniem cilvēkiem, kas zina prioritātes un visu dara laicīgi, nevis galvenās valsts lietas mēģina saraut vienā naktī, bet pārējo laiku domā, kā vēl apspiest tā jau pie zemes piespiestos cilvēkus. Jums tiešām liekas, ka Latvijā nav pietiekoši daudz spējīgu un jaunu cilvēku, kas šo darbu varētu darīt 100x labāk un ar tīru sirdsapziņu?
28.11.2016 10:33 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Piekritīšu tam, ka jēgas atlaist saimu īsti nav, jo ko tad vēlēs vietā? Vienreiz jau atlaida, bet jēgas no tā nebija nekādas. Ja atlaidīs arī šoreiz, bet tās pašas sejas turpat pēc tam grozīsies...kārtējo reizi politiķiem būs skaidrs, ka viņi var rīkoties kā grib, jo tāpat no viņiem atbrīvoties nevaram. Nav jau ko vietā vēlēt!
28.11.2016 12:34 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Atlaist Saeimu šobrīd ir pilnīgi nelietderīgi. Tie būs 10 miljoni, kas izmesti par atlaišanu, ar to saistītajām kompensācijām utt un "jaunas" ievēlēšanu. To apmaksās tie, ko jaunais MUN nebūs atstājis bez darba.
Tauta mums ir tāda, kāda tā ir un no turienes arī tāda valdība. Kāda jēga atlaist Saeimu, ja vienīgās potenciālās jaunās sejas ir KPV? Partija, kuras līderis jau 2 gadus cītīgi filmē, kā citi neko nedara un tauta ir tieši tik inteliģenta, lai kāri rītu katru viņa sižetu no Saeimas nama, neaizdomājoties par paša operatora padarītajiem darbiem. Ko viņš ir paveicis? Es šo jautājumu neuzdodu pēc 2 mēnešiem, kopš viņš ir Saeimā, ir pagājuši jau 2 gadi un viss, kas ir viņa kontā, ir populistiski saukļi, idejas, par kuru segumu viņš padomājis nav vispār un Maximas komisija, par kuru man vispār ir jautājums - kāpēc to jautājumu vispār risina politiķi? Mums valstī trūkst apmācītu izmeklētāju, kas spētu noteikt, kas par ko ir atbildīgs, politiski tai skaitā? Vēl viena lieta, ko neviens nepamanīja - Kaimiņš pats izveidoja pilnīgi lieku komisiju, kas faktiski dublē policijas darbu, bet visi, sajūsmināti, pat nepaskatās, kādas ir šīs komisijas izmaksas, pienākumi un kādi atalgojumi tiem, kas ir komisijā. Viņš ir tāds pats, kā visi - jā, skaļāks, bet viņš ir aktieris, viņš zina, kā izpatikt publikai un tas arī ir vienīgais.
Rezultāts - mums nav ko likt vietā.
Nākamā lielā problēma ir tautas neizpratne par politiskajiem procesiesm - domāts tiek tikai personīgā vai savas sociālās grupas, nevis valstiskā līmenī, turklāt, arī intereses par politiku kā tādu lielā mērā nav. Cilvēki paši neinteresējas un pēc tam bļaustās, ka kā gan tas varēja notikt? Bet valdībā nav muļķi, viņi zina, ka nekas vairāk, kā bļaustīšanās nebūs. Nesen FB vienā grupā lasīju viena puiša stāstu - viņam bija reāls plāns, kā kaut ko mainīt. Viņa problēma - neatrada gana daudz atbalstītāju. Katram bija sava atruna, kāpēc neparakstīt pat līdz CVK novestu iniciatīvu par to, kas tautai dotu lielāku varu kaut ko mainīt. Kopš izlasīju to stāstu, arī mani nomoka jautājums - kā gan kaut kas mainīsies, ja tauta neko vairāk, par nīdēšanu internetā, nav gatava darīt?
28.11.2016 16:25 |

Reitings 2995
Vienīgais kam es baigi nepiekrītu ir tas, ka latviešiem tiek pārmests, ka nodokļi netiek maksāti un visi maksimāli izvairās no nodokļu maksāšanas. Es gan nestrādāju uz LV uzņēmumu, tādēļ man tie nodokļi bijuši nebijuši, jo maksāju tos citai valstij, bet arī tad, kad strādāju uz LV uzņēmumu, man bija ļoti ļoti žēl, ka, pieņemsim, nedēļu no mēneša, es strādāju, lai atdotu to naudu valstij, no kuras man netiek ne čiku ne grabu. Ja mums tie nodokļi būtu kaut cik pamatoti, vai vismaz cilvēkiem būtu motivācija tos maksāt (par to saņemot ko pretīm), varbūt būtu arī citādāka attieksme.
Bet tagad.. pieņemsim, ka esmu gada laikā nodokļos nomaksājusi 5000eur. Kāds man no tā labums? Vai man dēļ tā ir bezmaksas vai lētāka medicīna/zāles? Vai dēļ tā es varu bezmaksas kursos jēdzīgos iet? Vai man tas kādu drošības spilvenu dod? Īsti jau nē... nu lūk. Tieši tādēļ es arī neraujos maksāt te nodokļus, pensiju fondos utt... Jo labi jau ir domāt par VALSTI un visiem pārējiem, bet tad, kad pašam nav ko ēst, nevar par mājokli samaksāt utt, tad tā valsts ir patiešām tik ļoti mazsvarīga...
28.11.2016 16:34 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Alexxa, trāpīgs komentārs.
28.11.2016 17:38 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
1. kas par top maksas? MES VELETAJI
2. KAS MAINISIES, NEKAS! TO paradija pedejas velesanas :-P
28.11.2016 17:39 |

Reitings 12990
Dr, tu maksā nodokļus pēc solidaritātes principa - pašlaik no mūsu nodokļiem maksā pensionāriem, izmaksā bezdarbnieku pabalstus u.c. palīdzību. Pēc pāris paaudzēm viņi maksās par mums.
Kā tas ir - no kuras ne čiku, ne grabu? Medicīnas aprūpe, infrastruktūra, izglītība, aizsardzība. Kā Tev liekas - no kādas naudas tas viss tiek segts? Kāpēc cilvēki kaut kā izvairās saprast, ka valsts budžets galvenokārt sastāv no mūsu nodokļu maksātāju naudiņas...
28.11.2016 17:46 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Mums? :D :D :D zel; ka nav saglabats bet bija ideali paradist ka no taviem 4 katriem euro tikai labi ja 1 sanemwsi pensija...un pec gadiem 230 it vinas nebus!!!!!!!! Pat es uz tadu neceru...DAZI IR NAIVI.....bet zel...
28.11.2016 17:49 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Kā var valstī ko mainīt? Sākt ar sevi! Maksāt nodokļus, darīt labi savu darbu.
Politiķiem viss ir "roka roku mazgā", negodīgums, manipulācijas, māk vēlamo nostādīt par esošo. Protams, ir izņēmumi, bet tie ātri savu "karjeru" pabeidz. Es noteikti nevarētu būt politiķe.

Njā... tikai problēma tajā, ka nodokļus prasa neadekvātus. Piemērs - mazs celtniecības uzņēmums sāk diezgan lielu projektu. VID jau pirms projekta beigām aprēķina, cik viņiem pienāksies. Partneris projekta beigās neizmaksā naudu. VID tik un tā no mazā uzņēmēja pieprasa šos līdzekļus un saka, ka jāgaida, kad otrs uzņēmums pieteiks bankrotu. Pēc trīs gadiem tas beidzot notiek. Mazais uzņēmums grib dabūt savu naudu, vai vismaz, lai nosedz šo VID "parādu" par ienākumiem, kuru reāli nebija. Bet ko saka VID - noilguma dēļ šis uzņēmums jums nav neko parādā, bet mazais uzņēmums vēl joprojām ir parādnieki VID par ienākumiem, kuru reāli nekad nav bijis. Šis cilvēks pameta Latviju un vai viņu var vainot?
...
Ja godīgi, vienīgais veids, kā nomainīt politisko eliti un papildus vēl iegūt naudu valsts budžetā - nosūtīt viņus visus uz Afganistānu un tur pārdot orgānos (e)
28.11.2016 17:50 |

Reitings 3647
Latvijā opozīcija ir kaut kāda parodija. Vismaz Norvēģijā, lai pieņemtu kādu lēmumu, bez opozīcijas piekrišanas nekas nenotiek (t)
28.11.2016 17:52 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Negribas taisīt jaunu tēmu, tā jau dusma (e).. bet čekojot epastus, pienācis ziņojums ka jāieiet VIDā, iegāju un tur ziņojums par nodokļiem.. Es pareizi sapratu, no min. algas 380 euro, man nodokļos jāatdod 285euro? Tas ir fu*king vairāk kā puse! (e):'-( Man alga katru mēn. mainās - vienu mēnesi tie ir 600euro, bet otru var būt tie paši 400. Tad kā izdzīvot???
28.11.2016 17:55 |

Reitings 2995
Apple, noteikti, ka neviens nezina par to, ka nodokļi aiziet uz aizsardzību, izglītības sistēmu, pensijām, pabalstiem bezdarbniekiem utt.... mēs visi esam vakardien piedzimuši un vispār neko nesaprotam, vai ne? ;-) bet redzi - es maksāju par savu izglītību pati. Par ārstēšanos un zālēm maksāju pati. Bezdarbnieku pabalstus nekad neesmu izmantojusi un ir lielas aizdomas, ka nekad arī neizmantošu (kaut tā iemesla dēļ, ka nesaņemu algu LV), pensijām neuzticos - naudu krāju pati savām vecumdienām. Tad pasaki man, lūdzu... kāda ir mana motivācija maksāt 4500eur gadā (pieņemsim) nodokļos? Par ko? Par to, lai citiem pabalstus varētu izmaksāt? Lai pensijas citiem var izmaksāt? Lai mūsu politiķiem un ierēdņiem sālītas algas maksātu? Solidaritāte ir laba lieta, bet ar labdarību, ar LV algām, paldies, bet nevēlos nodarboties. Par savu pakaļu cilvēki knapi, knapi var parūpēties, kādēļ man ir jārūpējas par svešām? Kad pats nevari ģimeni pabarot, bet tāpat maksā tās nenormālās summas, lai pabarotu bezdarbnieku. Come on!
Tu mazliet nesaproti pati kaut ko. Ja tautieši redzētu JĒGU tiem milzīgajiem nodokļiem, tad tauta tik ļoti neizvairītos no to maksāšanas. Kapēc cilvēki tik ļoti izvairās tik daudz saprast ;-)
28.11.2016 18:12 |

Reitings 12990
Nē, iemaksu objekts ir 285, nepareizi saproti.
28.11.2016 18:12 |

Reitings 12990
Pag, par ko Tu raudi, ja tu pat LV nestrādā? lūk, to es nesaprotu, protams, ka Tu par visu maksā pati, Tu jau pati pateici, ka šeit nestrādā un nodokļus arī nemaksā?!
Es nevienā brīdī neesmu teikusi, ka nodokļu slogs nav liels mazo algu saņēmējiem, ir, bet ar domu - kāda jēga man maksāt nodokļus, jo man to nekas tāpat neatlec, ir dīvains apgalvojums.
28.11.2016 18:15 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Kas ir iemaksu objekts?
28.11.2016 18:17 |

Reitings 3647
Kā var ņemt nodokļus no MINIMĀLĀS algas? Tas jau ir minimums, kas nav tuvu iztikas minimumam :-/
28.11.2016 18:18 |

Reitings 12990
No kura aprēķina minimālo algu. Nākamgad tas būs 3/4 daļas no minimālās (ja tu par MUN tagad runā) jeb no 285, nodoklītis būs 97 eur nākamgad.
28.11.2016 18:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)