Var atlaist kaut piecas Saeimas, kamēr iedzīvotāji paši nekļūs gudrāki un nemainīs savu attieksmi pret šo valsti, nodokļiem, likumiem, neviena Saeima te dzīvi labāku nepadarīs.Kā lai maina to attieksmi? Latvietis jau sen vairs netic saviem spēkiem ietekmēt savas valsts nākotni.. :(
Latvietis jau sen vairs netic saviem spēkiem ietekmēt savas valsts nākotni..Tur jau tā kļūda, ka latvietis tipiskais uzreiz grib mainīt valsts nākotni, bet jāsāk ar sevi, ar savu vidi un notikumiem, kurus pats var ietekmēt. Vieglāk ir uzskatīt, ka valstī visi ir zagļi, es arī zagšu.
Kā var valstī ko mainīt? Sākt ar sevi! Maksāt nodokļus, darīt labi savu darbu.Cilvēki, kas strādā valsts sektorā, to dara bez nekādām iespējām izvēlēties citas "manipulācijas", taču valdība izlemj, kā uzlikt lielāku nodokļu slogu strādājošajiem.
Par Dānijā, kur cilvēki ir salīdzinoši mierīgi un pasīvi, gada laikā 2x sabiedriskā transporta šoferi sarīkoja protestu, nekursēja neviens sabiedriskais transports. Rezultātā, viņiem algas arī pacēla.
Ar kuru galu viņi domā, kad izlemj, piemēram, prasīt par pusslodzi pilnas slodzes nodokli?Diemžēl, bet cilvēku negodīgā rīcība noveda pie tāda lēmuma. Un žēl, ka cietīs atkal godīgie. Bet bija kaudzēm uzņēmumu, kuri šo negodīgi izmantoja un noformēja 1/4 vai 1/2 slodzi, kaut strādāja pilnu.
Man ir jautājums zinātājām: vai grozījumi sociālo iemaksu likumā (noteikumos?) nozīmēm, ka zemu apmaksāts pusslodzes, 0,75 slodzes darbs tiek izskausts kā suga?Diemžēl, tā sanāk.
Likums “Par valsts sociālo apdrošināšanu” paredz, ka ar 2017.gada 1.janvāri par ikvienu darbinieku neatkarīgi no tā, vai viņš strādā pilnu vai nepilnu darba dienu, vai tikai noteiktu stundu skaitu kalendāra mēnesī, darba devējam par viņu ir jāmaksā minimālās iemaksas. Tās veic arī mikrouzņēmumi par katru no saviem darbiniekiem neatkarīgi no mēneša apgrozījuma.
2017.gadā mēneša minimālo iemaksu objekts ir trīs ceturtdaļas no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēra. 2017.gadā minimālā mēneša alga ir 380 euro, tātad minimālo obligāto iemaksu objekts ir 285 euro. Ar 2018.gada 1.janvāri minimālo iemaksu objekts būs pilna minimālā mēneša darba alga. Minimālās iemaksas aprēķina, piemērojot obligāto iemaksu likmi, kas vispārējā gadījumā – 34,09 %.
Bet bija kaudzēm uzņēmumu, kuri šo negodīgi izmantoja un noformēja 1/4 vai 1/2 slodzi, kaut strādāja pilnu.
katra nākamā pieņemtā iniciatīva un likumprojekts manī vieš aizvien lielāku empātiju pret aizbraukušajiemPievienojos. Agrāk man šķita, ka cilvēki, kas aizbrauc, vienkārši pārāk ātri padodas, taču šobrīd es esmu ar viņiem vienisprātis.