Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Sāpes plecā

Reitings 44
Reģ: 30.10.2010
Sveikas!
Jau ilgstoši ir sāpes pleca apvidū, visizteiktāk vakaros un no rītiem. Jau uzreiz varu pateikt, ka tā nav trauma. Roku pakustināt varu, bet pacelt roku uz augšu un aizmuguri, ir sāpīgi. No rītiem piesēžoties pie stūres, arī ir diskomforts. Visu laiku liekas, ka es naktī guļu kaut kā nepareizi, bet, es zinu, ka miegā maz kustos, pārsvarā pamostos tāpat, kā aizgāju gulēt. Līdz ar to esmu izmēģinājusi gulēt dažādās pozīcijās, nekas īsti nemainās. Internetā par pleca sāpēm informācija ir skopa. Galvenais, ko es gribu noskaidrot ir tas, pie kāda speciālista man vispār ir jāvēršas, ja es pat nezinu vai tas ir muskulis, kauli vai nervs?
Ģimenes ārsts nav īsti opcija, zinot viņu, man tiks izrakstīts Fastum Gel (smēres esmu jau izmēģinājusi).
Ceru uz atsaucību! :)
21.11.2016 14:14 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
nekad nav bijis izsists vai izlecis no vietas plecs?
21.11.2016 14:14 |

Reitings 176
Reģ: 05.01.2016
Roku pakustināt varu, bet pacelt roku uz augšu un aizmuguri, ir sāpīgi.

Man tieši nedēļu atpakaļ bija tieši tā pat, miera pozā nesāpēja, tikai kad roku cēlu uz augšu vai liecu uz aizmuguri. Nekas traks, pēc dažām dienām "atlaidīs". Es plecu vingrināju siltā vannā, pēc vannas masāža un sildošā smēre. Un jā, ja sāpes nepāriet nedēļas laikā, vai vismaz nav uzlabojumi, noteikti dodies pie ārsta.
21.11.2016 14:25 |

10 gadi
Reitings 123
Reģ: 29.01.2009
Paprasi ģimenes ārstam nosūtījumu uz rentgenu. Ja tur neko neuzrāda, tad ej pie neirologa. Varbūt vajag plecam sonogrāfiju vai magnētisko rezonansi. Bet domāju sāc ar RTG un neirologu
21.11.2016 14:46 |

Reitings 44
buuuuu, nē, nekas tāds. Man vispār ir bijušas ļoti maz traumas, līdz ar to visu +/- zinu, kas un kapēc.
Kubana, man sākumā tas bija mēnesi, brīdī, kad biju daudz ko izmēģinājusi un sapratu, ka sāpes kļūst traucējošas, nolēmu doties pie ĢA (par ko galīgi neesmu sajūsmā, jo man nepatīk kādām metodēm viņa strādā), bet tieši tad man pārstāja sāpēt. Pagāja aptuveni divas nedēļas un sāpes ir atpakaļ. Pie kāda speciālista, lai vēršos.. ķirurgs, nerologa, fizioterapeits?
21.11.2016 14:54 |

Reitings 44
Dževela, paldies! Tā arī būs jādara!
21.11.2016 14:55 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Ua, kurā plecā ir sāpes? Ja labajā, vai esi labroce? Varbūt darbā vai dienā ar sāpošo plecu/roku veic kādas kustības vai turi ilgstoši neērtā pozā?
No speciālistiem nāk prātā ortopēds vai neirologs.
21.11.2016 15:05 |

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Varu ieteikt aptiekā nopirkt medicīniskā ledus kompresi un darīt šādi: uzsmērēt Histalgan (smēre zilā iepakojumā, atvēsinošā), dvielis pa virsu un tad uzlikt kompresi uz sāpīgās vietas. Tas varētu būt efektīvi.
Bet lai cīnītos ar cēloni, ne tikai simptomiem - fizioterapeits. Iesaku Lailu Teivāni (pieņem netālu no Dailes teātra), lielisks speciālists, nav ūber dārgi. Dārgāks, bet super spējīgs fizioterapeits ir Anita Elksne (pieņem kaut kur klusajā centrā, ja nemaldos Ausekļu iela).
Nemokies ar sāpēm, ģimenes ārsts šeit nebūs risinājums.
21.11.2016 21:27 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits