Forši, ka uzsāki šo tēmu, es arī gribēju. Vienīgi negribas kārtējo kašķu tēmu. :-D Visu rītu par šo domāju.
Man pašai nav noformulējies viedoklis par šo tēmu. Ir tā, ka man nav pretenziju pret viendzimuma laulībām un attiecībām, man ir pilnīgi vienalga, ko kurš dara savā guļamistabā. Bet man nav ne socioloģisku, ne medicīnisku datu un informācijas, lai es varētu spriest par to, kā darbojas bērna smadzenes un kā tas ir, kad trīs piecgadīgām draudzenēm - Annai, Marijai un Janai - vienai ir mamma un tētis, otrai ir 2 mammas un trešajai ir 2 tēti. Man tiešām ir grūti iztēloties, kā tas varētu būt. Par gejiem skaidrs, bet par lesbietēm arī nesaprotu, kāpēc jāadoptē, ja var dzemdēt pati.
Es labprātāk uzaugtu ģimenē ar diviem ļoti ļoti mīlošiem tētiem (mammām), nekā bērnunamā. Teikšu godīgi, manā klasiski orientētajā ģimenē arī bija mazāk mīlestības nekā es uzskatu, ka būtu jābūt.
Vakar par to daudz runāju ar savu draugu, viņš sliecas uz to, ka ģimenei jābūt tradicionālai, bet viņa viedoklis nav kategorisks (vismaz cik es pamanīju). Viens no argumentiem, ka nav forši, ja bērns redz kā "geji laizās", uz ko es uzskatu, ka nav arī forši, ja bērns redz, kā laizās tētis un mamma. Buča ir viena lieta, bet nu tāda intensīva sūkšanās, bezmaz vai priekšspēle bērna klātbūtnē man nav pieņemama arī tradicionāli orientētā ģimenē.