Darba alga

Reitings 3
Reģ: 17.11.2016
Sveiki,
Vēlētos uzzināt jūsu viedokli par to, cik skaitas-apmierinoša, normāla, laba un ļoti laba alga vīrietim.
Vēlams norādīt algu bruto, jeb uz papīra.
Kāpēc prasu.. lieta tāda, ka reali nesaprotu no kā cilvēki Rīgā dzīvo :D
Īre vidēji 300 eur, komunālie, izdalot uz gadu vidēji 100.
Visi brauc ar labām, jaunām mašīnām.
Protams ne viss ir naudā, bet ar mīlestību nepaēst.
Varbut jūs varat padalīties ar ex informāciju vai ar to, kā pašlaik domājat ?
Paldies:-)
17.11.2016 22:44 |

Reitings 263
Reģ: 20.07.2016
Esmu izlepusī sieviete. Man vajag gan kažokus, gan labus apavus, Dior somas un labu auto, pati savā dzīvē nodrošināju sev un vīram māju, uzskatu,ka ir godīgi,ja vīrs mani un mūsu bērnu uztur, nopērk ik pa laikam kādu dāvanu un sedz mana auto izdevumus. Lai vai ko kāds teiktu,bet sevi par parazīti neuzskatu.
19.11.2016 23:03 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Viss atkarīgs no vides. Es vēlos, lai vīrietis pelna vairāk par mani, savādāk jutīšos neērti, ja man ko izmaksās. Lai cik iesūnojis uzskats nebūtu, man tomēr ir svarīgi tā sajūta, ka vīrietis var par mani parūpēties. Arī tad, ja to nevajag, bet VAR.
Ja pirms 2 gadiem likās, ka 600€ ir puslīdz ok vīrietim un augstāk ir labāk, tad tagad 1k€ jau ir meh un attiecīgi 1,5k jau forša alga. Esmu pārliecināta, ka vēl pēc dažiem gadiem mani uzskati būs savādāki.
Viss atkarīgs no vides - nomainās vide, nomainās standarti.
Tiesa, pēdējā laikā aiz vien vairāk aizdomājos, kā nabaga Rimi kasieri un cilvēki ar minimālajām dzīvo..? :-/
19.11.2016 23:20 |

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Ja godīgi, regulāri esmu līdzīgās pārdomās. Saliekot mūsu izdevumus un vajadzības naudas izteiksmē, bieži nesaprotu kā pensionāri izdzīvo, minimālā alga Rīgā ir vispār spļāviens jūrā, ja nav sava īpašuma. Ja vēl esi vientuļais vecāks, tad vispār čau. Tie cilvēki/ģimenes, kas ar to visu tiek galā - cepuri nost.
20.11.2016 12:44 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Mani iemesli strādāt:
1) Man nav pieņemami sēdēt kādam uz kakla, pat vīram nē
2) Nestrādājot es nevarētu atļauties samaksāt pat par īri, nerunājot par komunālajiem, jo man nav sava īpašuma Rīgā, bet ar vecākiem dzīvot negribu
3) Alga man ir pietiekoši liela, lai sanāktu visām ar darbu saistītajām lietām (apģērbs, stāvvieta, pusdienas), īrei, komunālajiem, auto uzturēšanai un vēl paliktu pāri tādām ekstrām kā ceļošana, dārgā kosmētika, manikīrs, kosmetologs, labs frizieris, labs sporta klubs (to visu netaisu darba dēļ), attiecīgi, strādāšana būtiski ceļ manu dzīves līmeni
4) Tā man ir spēja pierādīt sevi un pašapliecināties interesantā darbā un amatā, jo garšīgas pankūkas un bērni man šādu piepildījumu nevar dot. Jā, es caur darbu pašapliecinos.
5) Iespēja iepazīt jaunus cilvēkus un pavadīt laiku ar citiem foršiem cilvēkiem - klientiem, kolēģiem, nevis tikai ar nepacietību gaidīt vīrieti mājās no darba vai gaidīt, kad draudzenes man varēs atvēlēt laiku.
Neredzu nevienu plusu nestrādāšanai.
Negribētu strādāt, piemēram, par Maximas kasieri, kur lielākā daļa algas aiziet ceļam, un lai darbā paēstu.
20.11.2016 12:51 |

Reitings 5884
Ups, iekopēju ne tajā diskusijā. :-D Tas bija domāts par darba jēgu. :-D
20.11.2016 12:58 |

Reitings 5884
Runājot par zemajām algām, arī darba tirgū cenu (atalgojumu) veido pieprasījums un piedāvājums. Ja jau tik daudzi Rimi un Maximas kasieri piekrīt strādāt par tik zemām algām, tad jau viņiem pietiek, kaut kā jau iztiek. Ja rīt visi Rimi un Maximas kasieri pateiktu: "vai nu 500 eiro uz rokas, vai es eju mājās", nekur jau darba devējs neliktos. Maksātu 500 uz rokas. Aizvērtu pāris veikalus, saliktu precēm uzcenojumus un maksātu. Raivis bļe vairs nevarētu pirkt Lāčplēša aliņu pa 59 centiem, būtu jātērē kāds eiro.
20.11.2016 13:01 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Aizvērtu pāris veikalus, saliktu precēm uzcenojumus un maksātu.

Peļņa viņiem ir pietiekama, lai varētu atļauties pacelt algas, ja nebūs kas strādā. Veikalus jau gan ciet nevērtu. Drīzāk saliktu papildus pašapkalpošanās kases, bet preču izvietotājām liktu strādāt vairāk, bet darbā paņemtu mazāk.
20.11.2016 13:12 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Vispār laba diskusija.
Esam ar otro pusi arī par šo tieši sprieduši - pilna Rīga ar jaunām mašīnām, īres cenas Rīgā tādas ka nu tikai. Kur tie cilvēki naudu ņem? Un tad mums nāca atbilde - tiešām, cilvēki ņem kredītus un dzīvo no rokas mutē. Labs draugs brauc ar jaunu mašīnu, dzīvo tiešām skaistā dzīvoklī, facebook uzpeld bildes no pasākumiem, ceļojumiem. No malas jau skaisti izskatās viņiem tā dzīve, bet tikai tuvākie zina, ka cilvēki prakstiski dzīvo darbā, lai to visu varētu atļauties. Turklāt stress nenormāls, vai pietieks naudas apmaksāt rēķinus.
Nez. Tās laikam prioritātes. Vieni naudu iegulda mašīnā un īrē skaistu dzīvokli, mēs krājam, lai īstenotu sapni par savu dzīvesvietu. Mašīna mums nav tā jaunākā, pirkām lietotu un arī dzīvoklis, kuru te Rīgā īrējam, varētu būt labāks. Bet tā teikt mazliet pievlkam jostas tagad lai nākotnē dzīvotu tā, kā vēlamies. Katram savas prioritātes :)
20.11.2016 13:17 |

Reitings 5884
Ja Dominas Aibes pārdevējām būtu jāmaksā 500 uz rokas, tur vairs nebūtu Aibe. :-D
20.11.2016 13:20 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nu jā, bet Rimi peļņa ir reāli liela. :D Bet Rimi, liekas, kaut kur tagad pie 400 arī sanāk
20.11.2016 13:21 |

Reitings 5884
Kaut kur Rīgas domes mājaslapā biju atradusi, ka pēc statistikas tikai 25% rīdzinieku pārvietojas ar automašīnu. Pārvietojas 25%! Nevis īpašumā ir 25%. Tas nozīmē, ka īpašumā ir vēl mazākam %, jo, piemēram, sieva un vīrs var braukt ar vienu mašīnu. Tās jaunās, skaistās, dārgās mašīnas, visi X5, X6, Range Roveri utt., ir pārsvarā Pierīgas iedzīvotājiem - Ķekava, Baloži, Ādaži, Carnikava, - kuri dzīvo ar vecākiem vecāku mājā un vairāk kā pusi ienākumu tērē mašīnai. Man draugs ir no Pierīgas, tur arī viņam ir radi, draugi, tā ka esmu šo novērojusi. Skatoties tagad savas mājas pagalmā, kur vienlaicīgi stāv ap 10 mašīnām, dārgākā ir pajauns A6 sedans. Pārējās ir Peugeot, Ford, VW ap gadu 2000-2005. Rīgā cilvēki nemaz tik lielu vērību mašīnai nepievērš, Pierīgas iedzīvotājiem superkurta mašīna un Harley Davidson mocis - tas ir sapnis.
20.11.2016 13:25 |

Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
Nekad neesmu redzējusi, lai cilvēks ar x5, x6 vai range rover (vai jebkuru jauno, skaisto, dārgo mašīnu) dzīvotu ar vecākiem (t) varbūt kāda bagāto atvase, kur vēl jaunā vecuma dēļ ir zem vecāku spārna, bet citādā ziņā cilvēki ar šādām mašīnām dzīvo atsevišķi no vecākiem...
20.11.2016 14:30 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/235344/skolotajs-andris-tagad-spiests-partikt-no-grasiem-palidz-vecaki-lai-cik-ari-nozelojami-tas-neizklausitos
80 eiro dzīvesvietas īre,
100 eiro ēšanai darba dienās skolas ēdnīcā,
50 eiro telefona, datora, interneta rēķins,
140 eiro kredīts auto iegādei ("vecā mašīna savu bija nokalpojusi un bez mašīnas netieku uz mājām").
un sadu eksemplaru ir loti daudz! pasam nav neka aiz dveseles, bet auto noteikti kreditaa. :D
20.11.2016 14:34 |

Reitings 5884
Nekad neesmu redzējusi, lai cilvēks ar x5, x6 vai range rover (vai jebkuru jauno, skaisto, dārgo mašīnu) dzīvotu ar vecākiem

Es tādus 3 zinu. :-D Vecums 40+. Maskē zem "Palīdzu vecajiem vecākiem tikt galā ar maksājumiem un mājas darbiem", realitātē mamma gatavo vakariņas.
20.11.2016 14:36 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Es tadus zinu daudzus, vairakiem virs 40 it bet vecaki loti tiesam nevarigi un nevar dzivot vieni. Tiesi tik vienkarsi. Tie cilveki nav gatavi bazt vecakus pansionatos.
20.11.2016 14:40 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Man svarīgi, lai vīrietim ar savu algu pietiek auto uzturēšanai, dažādiem ikmēneša maksājumiem, savām vajadzībām, lieliski, ja paliek brīvie līdzekļi, kurus novirzīt iekrājumiem un ja gadās kādi lielaki/neparedzētāki pirkumi - nav jādomā, kur aizņemties un kā pēc tam savilkt galus kopā - ja ir savs īpašums, nav nekādu kredītu un citu apgrūtinājumu - tie var būt kaut 500 - 700 eiro, tas manās acīs viņa vērtību nemazinās, galvenais, lai pats vēlas sasniegt ko vairāk, ir gādīgs un mīlošs, bet citādāk - visu, ko man vajag, es varu nopirkt sev pati, neesmu izlepusi princese, kura tikai gaida, kad dāvinās dārgas dāvanas un vedīs ceļojumos, šādas izmaksas varam dalīt arī uz pusēm vai skatīties pēc situācijas - jutīšos labi un būšu apmierināta :)
20.11.2016 14:42 |

Reitings 12990
Jāā, es arī zinu, brauc ar krutu Land cruiser, realitātē mamma velk ārā no parādiem, taisa ēst un vēl drebes mazgā.
20.11.2016 14:42 |

Reitings 12990
Man arī ir ļoti, ļoti svarīgi, lai cilvēks ir mīlošs, pacietīgs, saprotošs. Varbūt tāpēc, ka bērnibā tāda cilvēka nebija blakus, meklēju šīs īpašības un novērtēju augstāk par jebkuru jaunāko auto un ciparu bankas kontā.
20.11.2016 14:44 |

Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
Tad labi, ka manā paziņu lokā ir tādā vecumā no mammīšu apčubināšanas neatkarīgi cilvēki :) Baigi traki, patiesībā.
20.11.2016 14:47 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Un vispār tās materiālās lietas ir tik mainīgas, ka uz to pat nav vērts iespringt - vari būt kopā ar vīrieti, kurš pelnīs tūkstošus, bet būs skops vai pārlieku taupīgs, iespējams, darbaholiķis, kuram laika ģimenei būs ļoti maz vai nebūs vispār, bet var satikties arī ar parastu puisi, kurš tik daudz nemaz nepelna, bet ko tā nauda dod? Nu ne jau laimi - galvenais, lai pietiek ikdienas vajadzībām un var normāli dzīvot, ir kopīgie mērķi uz kuriem tiekties, kopā ir labi un forši - manuprāt, tas ir daudz svarīgāk par to naudu, vismaz man nav svarīgi, vai puisis brauc ar ne tik jauna gada parasto audi vai kādu krutāku mašīnu, kuras uzturēšana vien mēnesī izmaksā pusi no tūkstoša - man tas nav vajadzīgs un nekad nesapratīšu cilvēkus, kuri citus vērtē pēc maciņa biezuma (t)
20.11.2016 14:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits