Es te parēķināju, ka lai normāli Rīgā dzīvotu, divatā īrētā dzīvoklī un ar relatīvi normālu auto (līzingā, piemēram), vajadzētu ienākumiem būt ap 1200 eur.
Nesaprotu kādēļ tik daudzas uzdod liekus jautājumus un izsaka liekus komentārus? Jums taču neprasa cik jūs pelnat, bet kādas ir aptuvenās summas, kas nepieciešamas, lai normāli dzīvotu!
īre + rēķini ap 400-450 eur kopā (ieskaitot telefonus, internetu, televīziju, komunālos un elektrību)
auto + apdrošināšana + degviela ap 250eur menesī (ļoti individuāli atkarībā kāds auto, cik brauc, cik apdrošināšana maksā)
pārtikai ap 300+ eur ieskaitot gan veikalā pirkto pārtiku, gan ēšanu ārpus mājas divatā 1-2x nedēļā
Saģērbties ap 100eur mēnesī (bez lielākiem pirkumiem kā ziemas zābaki utml, kas vien jau maksā ap to summu)
Neparedzētiem gadījumiem (zobārsts, ārsts, auto sodi utml) ap 50eur
Mājas un sevis kopšanas līdzekļiem ap 30eur mēnesī
Ja aktuāla izklaide vēl - klubi utt, 1-2 mēnesī iziet uz diviem ar taksi, dzērieniem utt, es domāju mazāk par 100eur nesanāk īsti.
Nu tā kaut kā! Baigi daudz sanāk it kā, bet nu es apmēram tādos vilcienos, kādi ir mani izdevumi. Es nesaprotu kā citi var izdzīvot uz 300-400eur algām :/