Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā darāt Jūs?

 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Meitenes mums katrai gan jau kaut reizi ir palikusi kāda zupa neapēsta vai kotletes, sautejums,bet žēl mest ārā ,jo nauda pa to maksāta un ēdienu arī nemet ārā. Vai mēdzat ielikt kāda traukā un ievietot saldētavā uz nebaltam dienām,kad būs slinkums,ko gatavot?
Pēdējā laikā ediens paliek pāri,jo vienu dienu gribu to, nākamjā vairs negribu. Vai var uznākt pēkšņas velmes , kad esmu to pagatavojusi ,vairāk negribas:-D
Protams es zinu ,kas pie vainas:-D
16.11.2016 18:56 |
 
Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Nekad nebija ienācis prātā zupu sasaldēt un apēst mēnesi vēlāk. Nopietni cilvēki tā dara? :-O
16.11.2016 18:59 |
 
Reitings 303
Reģ: 31.10.2016
Par saldētavu nekad nebiju iedomājusies. :-D
Parasti visu noēd draugs vai arī es izbaroju sunim. :-D
16.11.2016 19:00 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es pēdējā laikā tiešām metu laukā ēdienu. Cik ir mēģināts to saglabāt "vēlākam laikam" - tas nekad nestrādā un rezultātā tāpat tiek izmests. Tad nu cenšos apēst maksimāli un, ja tomēr paliek pāri - metu laukā un miers. Ledusskapī kārtība, neesmu pārrijusies visādus pārpalikumus (jo itkā žēl un nepiedienas izmest), nebojājas nekas. Un tāpat iemācījusies esmu gatavot mazākas porcijas, lai nav tā, ka daudz paliek pāri.
Saprotu, ka tas nav tas ieteikums, ko sagaida autore. Es padalījos savā pieredzē..
16.11.2016 19:02 |
 
Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Nē.
Sautējumu var ielikt ledusskapī un nākamajā vai aiznākamajā dienā uzsildīt.
Neredzu jēgu saldēt, mērces, zupas varbūt sanāks..hm..nebūs ūdeņainas?
Es visu apēdu :D
16.11.2016 19:02 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Nu es apēdu nākamajā dienā vai paņemu uz darbu. Brivdienu vēlajās brokastīs dažkārt pat ēdu iepriekšējās dienas vakariņas. Manuprāt, zupa nav tā vērta ( cenas ziņā), lai to saldētu un lai tā aizņemtu lieku vietu saldētavā. Vispār wtf :D
16.11.2016 19:02 |
 
Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Kāpēc kaut kas jāsaldē? Vnk ledusskapī iekšā lai nebojājas.
Neviens tak ēdamu ēdienu nemet ārā. Jābūt slimam ar galvu lai to darītu.
....
Piemērs: Paliek pāri gan vārīti kartupeļi, gan makaroni. Uzglabā ledusskapī, un citā dienā gan kartupeļus, gan makaronus uzmet uz pannas un apcep. Sanāk garšīgs mikslis.
16.11.2016 19:04 |
 
Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Es ar bišķ wtf par saldētu zupu.
Sognare, esmu pamanījusi, ka Tev ir interesantas diskusijas.
16.11.2016 19:06 |
 
Reitings 520
Reģ: 28.10.2016
Podā vai miskastē.
16.11.2016 19:12 |
 
Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Mēs mājās regulāri zupas, sautējumus liekam saldētavā, mums tādu daudz, vēlāk atkausējam apēdam. Viss normāli, tik jāskatās, vai zupā/sautējumā nav daudz kartupeļu, jo tie pēc atkausēšanas, sasildīšanas iegūst tādu interesantu struktūru.
16.11.2016 19:13 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Nekad nebija ienācis prātā zupu sasaldēt un apēst mēnesi vēlāk. Nopietni cilvēki tā dara?

Es ari nebūtu iedomājusies,bet esmu dzdzirdējusi,ka ir cilvēki,kas tā dara.:-)
16.11.2016 19:13 |
 
Reitings 112
Reģ: 22.08.2016
Cenšos gatavot tā, lai nekas nepaliek pāri. Ja kaut kas tomēr paliek, ielieku ledusskapī un apēdu nākamajā dienā. Ja vēl paliek pāri, metu ārā. Nebaltām dienām gan neko neglabāju, nespēju iedomāties, ka varētu ēst nedēļu vecu zupu vai pirms vairākām dienām vārītus kartupeļus. Labāk tad gatavot mazāk un tā, lai nav ne ārā jāmet, ne saldētavā jāsaldē.
16.11.2016 19:14 |
 
Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Saldējam arī dažādas mērces, piemēram, gulašu, maltās gaļas mērci.
16.11.2016 19:15 |
 
10 gadi
Reitings 4155
Reģ: 02.01.2011
vienīgais ko reiz esmu sasaldējusi ir buljons.
visu citu vai nu ieliek ledusskapī līdz kāds apēd vai līdz izmešanas mirklim.
p.s. man arī īsti nepatīk doma par ēdiena mešanu atkritumos.
ā, vēl esmu darījusi tā, ka braucām garākās brīvdienās, bet ledusskapī bija daudz pārtikas, kam pa to laiku beigtos termiņi. visu to smuki saliku vienā maisiņā un noliku pie konteineriem- mūsmājas atkritumus ik pa 20min. nočeko bomži, tad labāk lai to pienu un kefīru izdzer kāds no viņiem, nekā es to visu izleju podā :)
16.11.2016 19:15 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Un tāpat iemācījusies esmu gatavot mazākas porcijas, lai nav tā, ka daudz paliek pār
i.
Diemžēl man tas nesanakir,jo baidos,ka var pietrūkt:-|
16.11.2016 19:16 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Esmu saldējusi zupu.
Vāru lielā katlā un dažas porcijas saleju trauciņos, kurus ievietoju saldētavā.
Ērti ņemt līdzi uz darbu un sildīt mikroviļņos... vai arī vienkārši kādu dienu paslinkot un, piemēram, McDonalds vietā panašķoties ar savu veikumu :D
16.11.2016 19:17 |
 
Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Arī gaļas buljonu salejam tajos maisiņos, kas paredzēti ledus gabaliņu saldēšanai, tie pēc tam tiek pievienoti zupai, kad vāra.
16.11.2016 19:17 |
 
Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
vairākām dienām vārītus kartupeļus

Tieši, kas viņiem vainas, ja sacep?
.........
Intereses pēc. Kāpēc jūs zupu liekat saldētavā nevis vnk ledusskapī? Nezinu nevienu, kas zupas saldētu...zupu jāliek ledusskapī, lai nesasalst.
16.11.2016 19:18 |
 
Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Zupu es speciāli vāru tā, lai sanāk vismaz 3 dienām, ko ēst. Man garšo savas zupas un es tiešām varu viņas ēst vairākas dienas pēc kārtas un priecāties, ka nav jādomā, ko taisīt ēst. Principā arī visu pārējo, ja paliek pāri, apēdu nākamajā/aiznākamajā dienā - tāpat uzsildītu vai pārstrādātu par jaunu produktu (piemēram, kartupeļu putra->kartupeļu plācenīši un klāt salāti). Nepaliek man tik daudz pāri ēdamā, ka vēl nākamajā vai max aiznākamajā dienā nevarētu apēst. Reizēm tieši speciāli sataisu vairāk. Es mierīgi varu ēst vairākas dienas vienu un to pašu, vai pagatavot ko citu no iepriekšējās dienas pārpalikumiem.
16.11.2016 19:18 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Es gan speciāli taisu daudz zupas, lai var ēst 4 dienas un tās nākamās 3 nedomāt, ko lai gatavo. Turklāt 2. dienas zupa ir garšīgāka par tikko gatavotu :D
16.11.2016 19:19 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Man sanāk loti maz mest laukā,jo parasti apēdam nākamajā dienā, zupu vienmēr vāru 2 dienām. Gatavu ēdienu nesaldēju, zupu saldēt nav ienācis prātā (buljonu saldēju gan)
16.11.2016 19:19 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits