Ēšana cilvēkos - mans murgs

Reitings 210
Reģ: 07.07.2016
Jau no dzimšanas man ir tā, ka ir ārkārtīgi daudz lietas, ko es neēdu. Sanāk, ka vairāk ir tādu, kas negaršo, nekā garšo. Līdz ar to mājās es sev taisu to minimumu, kas man garšo, varu paēst. Bet šķēršļi rodas ēstuvēs - jo daudz ir mišungu, kur ir klāt kāda lieta, kas negaršo. Bet tas tā...
Stulbākais ir tad, ja ej kopā ar kādu papusdienot, vai nonāc viesībās un tad tik pat kā VISIEM rodas ārprātīgi jautājumi, izbrīns un vēl sāk mācīt..(e) Nē nu ok, es jau arī varu viņu priekšā smaidot kko apēst un momentā izvemties. Bet vai tas vajadzīgs?
16.11.2016 13:49 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Citronpalma, jā, kā es tevi saprotu, arī esmu izvēlīga ēdāja. Nu neko, kāda gan citiem daļa par to ka tu konkrētu produktu nevēlies ēst. Man vienmēr ir bijis vienalga, ja salātos ,piemēram, ir tas kas man negaršo, piemēram, sīpoli, ir divi varianti vai nu es tos salātus neēdīšu, vai izlašīšu sīpolu gabaliņus ārā. :-D
16.11.2016 18:12 |

Reitings 438
Reģ: 04.05.2013
es arī ļoti daudz ko neēdu, bet man īpaši neviens nepiesienas, izmet kādu frāzi vai divas un liekas mierā.
skolas/universitātes ēdnīcas bija vienīgās, kas sagādāja problēmas, jo tur neko īsti nevarēja izvēlēties. jebkurā citā vietā taču var palūgt, lai kaut ko, piemēram, sīpolus neliek klāt utt.
16.11.2016 21:11 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Tie, kas tā nosoda to it kā cimperlīgumu, vienkārši nezina, kā tas ir. Ir cilvēki, kuriem kaut kas negaršo, bet, ja vajag, tad apēd. Man arī tā ir. Bet man ir arī lietas, kuras tiešām NEgaršo - no tām vienkārši rauj uz augšu, un tas nav nekāds pārspīlējums. Baigās problēmas gan man tas nesagādā. Ēdot ārpus mājas, vienkārši prasu, lai neliek klāt tās lietas, kuras man negaršo. Ciemos ņemu to, kas garšo. Ir bijis, ka nākas uzlikt uz šķīvja sausus kartupeļus un tomātu/gurķu salātiņus, tad nu ir arī gadījies dzirdēt piezīmes par to, ka man jau nu uz diētas sēdēt nevajagot, bet, nu, man vienalga, mani tas neaizskar.
16.11.2016 21:39 |

Reitings 37
Reģ: 22.11.2016
Nosaukt to par cimperlīgumu var tikai šaurpierains cilvēks, atvainojos. Neesam visi vienādi un loģiski, ka ir, kas negaršo, kuram vairāk, kuram mazāk. Un piesaukt kaut kādas Āfrikas ir vispār padomju laika bērnudārza audzinātājas līmenis! Pateicoties vienai tādai es joprojām neēdu ne piena zupas, ne treknu gaļu, ne sīpolus, ne bietes, esmu arī izvēmusies viņas priekšā, jo reāli slikti palika un joprojām paliek no atsevišķiem ēdieniem. Tāpēc ļoti saprotu autori. Viesībās gan vienmēr atrodu ko paēst (izņemot savus laukus, tur visu cep cūkas taukos), restorānos arī. Visvairāk saņemu izbrīnu par garneļu, austeru, mīdiju un tamlīdzīgu radījumu neēšanu, nu negaršo man un viss!:-/
23.11.2016 19:53 |

Reitings 334
Reģ: 02.07.2016
Lielākoties praksē novērots,ka šādi "neēdu to,neēdu šito" pie galda arī baigi neklusē. Visiem tiek darīts zināms,ka es neēdu to un šito,nedzeru to un šito,tā vietā,lai - ja kāds piedāvā- pateiktu,nē,paldies.
Tāpēc man šādi cilvēki kaitina.
Neviens neviena šķīvi nepreperē un nepēta,ko nu kurš ieliek un ko neliek,bet šādi neēdāji parasti izceļas.
Ja speciāli uz to nenorādītu vai nezīmētos,sarunas par to vispār noteikti nebūtu,kā arī nebūtu "mācīšana" utt.
Ja tik ļoti pašai besij,tad centies nepievērst citu uzmanību uz to,kas tavā šķīvī un tad brīvi varēsi ēst/neēst,ko vien vēlies.
23.11.2016 20:03 |

Reitings 37
Reģ: 22.11.2016
Man laikam paveicies, es tādus cilvēkus kā Spīgana aprakstīja, nezinu vispār nevienu, tad jau man arī tas besītu:-D Parasti tieši klusiņām cenšas izvairīties no tā vai tā ēdiena, tagad jau tādi retāk, bet agrāk bija ļoti izplatīti tā saucamie karstie galdi, kad visi pēc kārtas padeva bļodas ar dažādiem siltiem ēdieniem un tā pa apli, un tad tieši blakus sēdošās tantes tieši pievērsa uzmanību, kāpēc tas un šitas nav iekrauts šķīvī, ārprāts, kā mani tas kaitināja:-D
24.11.2016 01:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!